Inlägg från: Anonym (Anonym (J)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym (J))

    För oss som försökt mer än 8 månader

    Det är "normalt" att det tar 1-1,5 år för ett par att bli gravida, utan att det är något "fel". Själva har vi försökt bli gravida i 4 år utan att lyckas (vi är båda 30+). Gjort fertilitetsutredning, fått remiss till en IVF-klinik och hittills gjort tre försök och ännu inte lyckats bli gravida. Min yngre syster har redan tre barn, en annan syster har fem barn och den yngsta var inte ens meningen att hen skulle bli till eftersom syrran steriliserat sig. Att hon ändå lyckades bli gravid kändes som ett slag i magen.

  • Anonym (Anonym (J))
    Anonym (längtar) skrev 2018-12-11 11:17:48 följande:

    Såklart jag vet att det är normalt att det tar upp till 1-2 år. Men nu var det inte det tråden handlade om.........

    Förstår att ni går igenom en tuff period och att det måste vara jättejobbigt att ha försökt så länge, så det är inte meningen att trampa någon på tårna. men de här 8 månader har varit jobbiga för mig också, vilket det måste få vara även om jag VET att folk har det hundra gånger värre. Och Bim-trådar gör att man tappar hoppet för alla som kommer in nya varje månad och plussar direkt. Men samtidigt vill jag inte börja skriva i en tråd där folk har försökt i flera år för jag känner att jag inte alls försökt lika länge och skulle känna att det är lite respektlöst om jag hoppar in i en sådan tråd.. Vi som försökt mellan 6-12 månader måste väl också ha "rätt" att ha en tråd och känna hopp och förtvivlan av att mensen dyker upp och att få diskutera allt (även om ingen verkar nappa och skriva i den här tråden)..


    Tror du missuppfattat det hela och ber om ursäkt för det. Självklart har vi/ni/dem/de som försökt få barn mellan 6 och 12 månader också rätt att tycka det är jobbigt, känna sorg, förtvivlan, hopp m.m. Alla har rätt till sina känslor. Eftersom du skrev "mer än 8 månader" så tolkade jag det som att tråden var till för alla som försökt i mer än just 8 månader, men då missförstod jag dig. Anledningen till att jag skrev att det kan ta 1-1,5 år var för att ge dig lite tröst och hopp inför framtiden, men det var visst inte önskat så jag ber om ursäkt för det också och hoppas innerligt att du kan godta min ursäkt. I vilket fall som helst så önskar jag dig varmt lycka till!
Svar på tråden För oss som försökt mer än 8 månader