Inlägg från: Anonym (Samma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samma)

    För oss som försökt mer än 8 månader

    Vet att det är ett sent svar men jag känner samma som TS. Vi har nu försökt i 10-11 månader. Fast egentligen är det kanske 3 försök eftersom kroppen gav upp totalt efter uttag av kopparspiral. Fick efter 6 månader utan mens Provera och har nu ätit det 3 månader, det var bland det värsta jag gjort.

    Nu är första månaden med försök efter det och trots att jag har inställningen att det kunde ta tid så är vi nu snart inne på sista försöket innan vi kan söka hjälp. Fast egentligen har vi inte fått nån chans med tanke på allt strul.

    Problemet är bara att i mitt landsting får vi inte utredning för jag har BMI över 30. Jag förstår varför man inte får IVF mm vid för stor övervikt men utredning hade ju varit skönt. Så vi iaf får veta om det är jag eller min man eller inget.

    Har ju också hittat statistik som säger att 50% blir gravid inom 3 månader, 80% inom 6 månader och 90% på 1 år, 95% på 2 år resterande 5% behöver hjälp. Så jag har bara kanske 10% chans att bli gravid utan utredning och det var en tung insikt för mig.

    2018 är helt klart sämsta året för mig på många år kanske någonsin.

  • Anonym (Samma)
    Pangsippan93 skrev 2023-03-03 08:22:36 följande:
    För oss som försökt mer än 8 månader

    Hej! 


    Sitter vid köksbordet och hittade precis er tråd. Imorse tog jag ett grav test,  negativt igen för hundrade gången känns det som. Vårt åttonde försök. Känns så frustrerande och tungt allting. Samtidigt som jag är orolig för att tappa suget och lusten med att  känna för mycket "negativa" känslor.

    Varje månad är det som att jag och mannen sitter vid köksbordet och försöker lägga upp en ny strategi. Den här månaden ska vi tänka såhär istället och göra si och så men så verkar det ändå inte leda någon vart. 

    Jag har längtat efter barn sedan jag var 15-16 år och nu är jag 29. Visst det är inte supergammalt men för mig som trodde jag skulle få barn senast när jag var typ 20 har det varit en låååång väntan. 😅 Så på ett sätt är jag bra på att vänta... Vänta på att bli klar med utbildning, vänta med att få jobb, vänta på rätt boende, vänta på att min partner ska bli redo osv. Osv. 

    Detta blev en liten novell, ber om ursäkt för det! 

    vad gör ni för att hålla uppe modet? Vad kör ni för startegier?


    Kärlek och pepp till er alla! 


    Skäpp strategierna, släpp testande och försök ta några månader och bara gör det som känns bra. 

    Vårt första barn tog 2,5 år och det va kämpigt. Hjälp går ju söka efter 1 år så gör det direkt. Andra tog 7 månader men då var vi beredda att det inte skulle gå alls. 

    Det är inte kört för att det gått 8 månader men det är länge och efter som hjälpen först kan komma efter ett år hade jag bara släppt allt de här sista 4 månaderna och försökt gör det bästa av tiden, kolla upp var hjälpen finns och levt det bästa liv ni kan göra. 

    Jag håller tummarna att guldägg kommer! 
Svar på tråden För oss som försökt mer än 8 månader