• fannylinnea

    För oss som försökt mer än 8 månader

    Hej! Vilket bra initiativ av dig att starta denna tråd. Det är alltid skönt att kunna tänka tillsammans med andra som sitter i samma eller liknande sits.

    Jag och min sambo har försökt i ungefär 9 månader. Men ingenting har hänt ännu och det är SÅ frustrerande. Speciellt när vänner och bekanta blir gravida till höger o vänster.

    I somras började vi med äl-stickor och har verkligen haft sex varje dag. Ägglossningsveckan har vi ibland haft sex två gånger per dag. Det är så ledsamt varje gång mensen kommer för vi längtar så himla mycket efter en bebis.

    Äter rekommenderade kosttillskott men det känns inte som att något hjälper.
    Jag kan liksom inte vila i tanken att det kan ta över ett år att bli gravid, vi vill ju nu!

    Äter ni något speciellt som ska gynna fertiliteten?  

  • fannylinnea
    LFF skrev 2019-01-10 15:13:18 följande:
    Det är inte bra att ha sex för ofta heller. Rekommendationen är varannan, var tredje dag för att spermierna ska hinna mogna i pungen. De kan överleva i flera dagar i din kropp så att stressa dem med "sex flera gånger per dag" eller varje dag är kontraproduktivt.
    Jaså? Det hade jag ingen aning om. Har tänkt att vi optimerar våra chanser genom att ha sex i alla fall varje dag under äl.

    Det blir en stress att inte ha sex under äl, jag tänker typ att "det var den gången jag skulle blivit gravid". Fast just nu är väl allt en stress i guess.
  • fannylinnea
    Anonym (längtar) skrev 2019-01-11 08:13:20 följande:
    Känner igen med så himla mycket med stressen att missa. Men håller med, försök att ha sex varannan dag. Det räcker gott och väl. De gånger jag blivit gravid förut har vi inte ens haft sex på dagen vi fått positivt på ÄL-testerna. Utan dagen innan och dagen efter. 
    Det är så jobbigt att gå runt med dom känslorna. Det är nu först de två senaste månaderna jag börjat stressa upp mig rejält, det har liksom snart gått ett år och det är frustrerande att varje månad känna att man börjar om på ruta 1.

    Hur länge försökte ni innan ni blev gravida?
  • fannylinnea
    LFF skrev 2019-01-13 15:23:19 följande:
    5 år och två missfall innan det blev levande barn.
    Å, vilken lång väntan. Är glad för er skull att det gick vägen tillslut.

Svar på tråden För oss som försökt mer än 8 månader