• 10oktober

    Tygblöjor?

    Vi använder tygblöjor förutom på natten till vår 1,5-åring. Jag tycker dom är toppen! Ja, i perioder har de läckt men det gör även plastblöjorna. Miljövänligt, betydligt billigare (räkna på ca 15 000 kr för plastblöjor till ett barn, ca 5000 kr för tyg), snyggare, bättre för huden, mindre sopor att bära ut, luktar mindre...

    Nackdelarna som jag kan se är att du behöver lägga ut mer pengar på en gång än med plastblöjor och att du behöver tvätta. Men det är ärligt talat inte särskilt jobbigt att tvätta dom heller :)

    Det finns en uppsjö av varianter och märken, men många börjar med vikblöjor och skal till nyfödda. Vi har mest använt såna och s.k. formsydda med skal. När sonen blev större gick vi över till s.k. pockets.

    Jag skulle rekommendera dig att gå med i gruppen Tygblöjor på Facebook, där kan du få massa tips och råd! Finns även en köp- och säljsida där du kan köpa begagnade blöjor. Köp några olika sorter och prova den första tiden, alla blöjor passar inte alla barn. Min son kunde inte ha samma blöjor som kompisens dotter och vice versa.

    Lycka till! :)

Svar på tråden Tygblöjor?