• pollydolly

    Trött på min barnmorska! Eller överreagerar jag?

    Är det meningen att en barnmorska ska stressa och pressa en när det gäller intag av sertralin? Jag har ätit dom i 7 år och hon pratar inte om nägot annat än att jag måste sänka dosen! Jag har pratat med min läkare som inte ser några risker med dessa tabletter.

    Jag äter efter jag blivit gravid 100mg varannan dag och 50mg varannan dag.

    Jag blir stressad och gråter efter mitt besök hos henne för hon får mig att känna som att jag knarkar!!

    Överreagerar jag? Jag undrar om någon där ute äter sertralin eller någon annan form av ångest/antidepressiva mediciner och hur är kontakten med eran barnmorska? Är dom ockås på er med att sänka, sänka, sänka dosen ? Jag menar 50mg är jättelite för mig. Då jag vanligtvis ligger på 200mg/dag!

  • Svar på tråden Trött på min barnmorska! Eller överreagerar jag?
  • Colourfulrainbow
    tankfull skrev 2018-12-14 23:07:19 följande:
    Jo, fast hur skulle du må om din bebis andning påverkades och den blev alldeles blå och kräktes? Att man blir deprimerad under graviditeten känns väl ändå överkomligt då man vet att det är en begränsad period och man kan börja med antidepressiva sen igen? Vad det gäller Sertralin så räcker det att man trappar ut den och har uppehåll de tre sista månaderna av graviditeten, sen kan man amma nån månad för att därefter gå över till mjölkersättning och börja med mediciner igen om man måste.
    Det är dessutom inte givet att man mår lika dåligt som vanligt eftersom graviditetshormonerna kan ändra måendet hos många. Jag hade jättesvår, kronisk migrän men tyckte det var värt att kämpa allt jag kunde för att ta bort medicinerna, och jag fick lite hjälp på traven av hormonerna. Jag fick ligga på soffan hela dagar ibland med ont i huvudet, men jag visste att det inte skulle vara för evigt. Kan ju vara värt att prova?
    Djup depression är inte "överkomligt". Djup depression kan leda till självskador, självsvält eftersom man kan tappa aptiten, och i värsta fall självmord.
  • pollydolly
    Colourfulrainbow skrev 2018-12-15 18:48:40 följande:

    Djup depression är inte "överkomligt". Djup depression kan leda till självskador, självsvält eftersom man kan tappa aptiten, och i värsta fall självmord.


    Håller med dig.
  • Ewwe123

    Jag åt sertralin 150mg när jag blev gravid och bestämde själv att jag ville trappa ut under graviditeten för att vara helt utan då jag skulle börja amma trots att det inte ska påverka fostret alls. Både min barnmorska och psyksköterska sa att jag absolut inte behövde sluta och att jag skulle tänka igenom det ordentligt för min egen skull. Det enda bebisen skulle kunna ta skada av är en deprimerad och ångestfylld mamma.

    Tycker din barnmorskas beteende är väldigt märkligt och jag förstår att det känns jobbigt. Jag tycker du ska byta, det är viktigt att ha en bra barnmorska. ??

  • Ewwe123

    P.S jag har varit utan sertralin i ca 10 dagar nu och det har gått förvånansvärt bra, bebisen är beräknade om en vecka :)

  • tankfull
    Colourfulrainbow skrev 2018-12-15 18:48:40 följande:
    Djup depression är inte "överkomligt". Djup depression kan leda till självskador, självsvält eftersom man kan tappa aptiten, och i värsta fall självmord.
    Jag är också sjuk med svår kronisk smärta och har varit deprimerad och tagit både Sertralin och Zoloft, så jag vet mycket väl vad djup depression är. Migränanfall som jag har/hade leder också till tappad aptit men barnet får ändå vad det behöver även om mamman mår kasst. Och så fort man kan får man ju tvinga sig att äta för barnets skull.
    Men är man så illa däran att man inte kan ha ett uppehåll på fyra månader utan att begå självmord så kanske det inte är så bra idé att skaffa barn alls faktiskt, för det låter extremt. Man måste ju kunna klara av att ta hand om sitt barn många år framöver, trots sjukdom. Graviditeten i sig kan som sagt påverka humöret och hormonerna så jag tycker att man åtminstone kan FÖRSÖKA trappa ut medicinerna och sluta eller i nödfall behålla en låg dos.

  • Fiona M
    nernu skrev 2018-12-15 12:37:56 följande:
    Barnmorskan tycker ingenting. Hon vinner väl inget på att sitta där och tycka? Henne kvittar det. Jag har haft inställningen att under graviditet är jag extra känslig sä jag får ta ett steg tillbaka i alla situationer och fundera på om alla andra verkligen är inkompetenta och dumma i huvudet eller om det kan vara så att de har en poäng och jag tar åt mig av allt. Man besparar sig själv en hel del energi om man tänker så.
    nernu skrev 2018-12-15 12:41:16 följande:

    Tillägg: det finns massor av rekommendationer och risker. Barnmorskan upplyser om det mesta. Det betyder inte att ditt barn kommer dö om du inte följer allt slaviskt även om det känns så ibland. Lycka till!



    Eftersom TS gör detta på inrådan av läkaren -som bm även har kontakt med... - så gör barnmorskan fel och uttalar sig om saker hon inte kan.
  • Fiona M
    Hararochkaniner skrev 2018-12-15 22:09:58 följande:

    Jag tycker att din bm har rätt och borde ha en eloge för att hon försöker skydda ditt barn när en läkare utan skrupler utsätter ditt barn för stor risk för permanenta skador. Utöver det som står i fass angående ssri så kan du titta på den här länken nedan.

    www.lakemedelsvarlden.se/ssri-under-graviditeten-okar-risk-for-autism-hos-barnet/


    Du tror inte TS läkare har koll på det?
  • Fotella

    Jag åt sertralin och min barnmorska var inte heller helt den bästa men hon sa att jag absolut inte skulle sluta med dom och äta den dos jag åt då. Tror de car 150

Svar på tråden Trött på min barnmorska! Eller överreagerar jag?