Inlägg från: Anonym (:)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (:))

    Hormonspiral

    Jag har en spiral som heter Jaydess, som jag satte in för två och ett halvt år sen. Valde den eftersom jag inte varit sexuellt aktiv på rätt länge när jag satte in den, den var speciellt anpassad för kvinnor som inte fött barn och var lite mindre än övriga spiraler. Tog också värktabletter innan jag satte in den och tyckte faktiskt inte det var så farligt. Brukar ha väldigt låg smärttröskel, så blev positivt överraskad. Ska man sätta det på en skala där 1 är att det inte alls kändes och 10 att det var den värsta smärta man utstått kändes det kanske som en trea för mig. 
    Spiralen har orsakat mig mycket problem. Mellan mensen känner jag inte av den alls, har inte blivit gravid heller så den fyller väl sin funktion. MEN jag får fortfarande mens varje månad, visserligen inte så farlig men tillräckligt mycket för att jag ska använda både tampong och binda. Det kan jag leva med, även om det klart är tråkigt eftersom de allra flesta blir av med sin mens. Det som är absolut värst för mig är menssmärtorna, som jag upplever blivit mycket värre än vad de var innan jag satte in spiralen. Innan kunde jag få en svag magvärk nån dag innan mensen kom. Jag har mensvärk upp till tre-fyra dagar innan mensen kommer och det är så illa att jag får ligga dubbelvikt ibland, har fått gå hem från jobbet och tappar koncentration. Har uppsökt vård flera gånger och gjort ultraljud men inget är fel. Sist bestämde jag mig för att gå till en läkare som visade noll sympati utan menade på att "det är så för vissa och det kan vara så att det beror på din kropp och inte spiralen". På frågan om det var bättre att ta ut den och prova en ny fick jag till svar att "du kan ju prova, men tror inte de hjälper. Dessutom gör det ju RIKTIGT ont att sätta i en ny". Uppmuntrande..

    Känner som sagt inte av den alls mellan mensen, som kommer var femte-sjätte vecka och trivs bra med den bortsett från mensvärken. Men det kan ju vara som läkaren säger, att den reagerar så på mig, behöver ju inte vara något som är så för alla. Ska ha min i ett halvår till, sen funderar jag på att vara utan ett tag för att se om mensvärken håller i sig eller om den faktiskt berodde på spiralen. 

Svar på tråden Hormonspiral