Inlägg från: jamåduleva |Visa alla inlägg
  • jamåduleva

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Fröken W skrev 2019-01-31 22:07:27 följande:

    Hej på er!

    Hoppas att det går bra för alla. Var ett tag sedan jag var inne och läste i tråden.

    Kan ni hjälpa mig att förklara mina symtom. Jag fick positivt äl-test i tisdags morse. Idag är mina bröstvårtor så väldigt ömma. Det har de varit i början av min två tidigare graviditeter också (har en 2-åring och ett missfall i bagaget). Jag själv tycker ju att det är helt orimligt att det här skulle vara någon form av tidig graviditetssymtom, eftersom jag inte ens borde hunnit bli gravid än. Men samtidigt så brukar brösten inte kännas så här annars. Har jag blivit knäpp?


    Får jätteont i mina bröstvårtor vid ägglossning, tror att det blir värst efter faktiskt, kan vara så för dig med. Men jag har haft ont de senaste gångerna också, brukar du känna några symtom vid ägglossning annars?

    Jag är verkligen inte nån expert på det här, haha.

    Sen tänker jag lite att nån finns det väl alltid som känner av en graviditet jättetidigt. Hoppas!
    Orkar inte vara anonym längre, varit anonym E :)
  • jamåduleva
    Fröken W skrev 2019-02-01 21:22:54 följande:

    Tack för svar! Har inte märkt av brösten vid ägglossning tidigare, eller jag har inte märkt av något alls vid äl. Så kanske är det för att jag känner efter mer nu som jag lägger märke till symtomen.


    Tänker lite såhär: man inbillar sig nog väldigt mycket och skapar sina egna symtom varje månad för att man hoppas så mycket. Jag köper att man kan känna ett illamående, starkare dofter, molvärk, stickningar osv. Men en smärta i bröstvårtorna är ju något man kan ?ta? på, om du förstår vad jag menar. Allstå, tar du på bröstvårtorna så känner du en smärta som inte finns där om du skulle nypa till annars. Jag själv har velat få ont i ett par dagar som en bekräftelse på att det händer nåt, men jag inte haft ont överhuvudtaget när jag har känt på dem. Idag däremot så kan jag knappt ha på mig en tröja, och det är inget jag inbillar mig. Känns som det blev lite snurrigt där, haha.

    Det jag menar är att det är lättare att känna ett illamående än en bitande smärta i bröstvårtorna. Tex mår man ju alltid lite illa när man hör att nån i sin närhet blivit magsjuk ;) självklart kan hjärnan framkalla alla sorters symtom och smärtor, men jag känner att en distinkt smärta är lite mer krävande att framkalla, även om det är fullt möjligt och faktiskt händer.

    Det här är bara mina egna funderingar och jag är säkert ute och cyklar, haha.

    Men man kan väl ha månader då man känner mer eller mindre vid äl och mens, så du kanske har mer och starkare symtom den här gången. Jag har ont i tuttarna och lite molvärk från äl till mens, men smärtan i brösten avtar när mensen kommer.

    Haha, känner att jag inte svarade på nåt nu utan bara härjade på.
  • jamåduleva
    Hipphurradu skrev 2019-02-03 14:17:00 följande:

    Hejsan, hoppar på tråden.

    Fick utomkveds i nov, fick en cellgiftspruta 16 nov, har snart väntat 3 månader på att kunna försöka igen. Hoppas på ägglossning strax efter 16 feb :)

    Men tror att det blir i början av mars. Har haft mens rubbningar sen augusti efter att ha haft regelbundet i 10 år. Och sen utan att haft mens på 2 månader blev jag gravid och fick ett utomkveds där i höstas. Hade noll koll på när jag hade haft ägglossning då jag inte haft mens som vanligt.

    Började testa ägglossningstest, så kommer testa det mycket nu i februari ;).

    Längtar så efter ett första barn. Känns så långt borta och overkligt dom tankarna. Men försöker hålla hoppet uppe. Blir så stressad av att se att alla runt en just nu väntar eller fått barn. Men försöker att inte tänka på det.

    Men oj vad svårt det är. Så min högsta önskan och dröm är att då bli mamma där i slutet av 2019.

    Lycka till alla ni andra som försöker


    VälkommenGlad 


    Hoppas verkligen kroppen kommer igång nu och att du slipper längta mycket länge till. Det är skitjobbigt att folk runt omkring en blir gravida, det känns alltid som att det hux flux bara blev, men det kan man ju inte veta. Usch, det är jobbigt att kämpa.


    Orkar inte vara anonym längre, varit anonym E :)
  • jamåduleva
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2019-02-05 09:05:31 följande:

    Hej tjejer!

    Var ett tag sedan som jag skrev i tråden nu. Slutade med p-piller 10/12. Fick ingen p-piller mens vilket jag tyckte var både frustrerande och konstigt. Riktiga mensen startade dock 9/1 så drygt en månad senare. Har haft svårt att veta exakt när jag skulle ha äl om jag ens hade nån men upplevde att jag hade äl smärtor och vita flytningar strax efter mensens avslut. Minns inte exakt dag. Blödde 6 dagar några dagar därpå kom det som kan ha varit äl. Tänkte dock att det säkert var för tidigt för äl så förväntade mig att den skulle komma senare men fick inga symtom alls på det. Har bim imorgon ons 6/2. I förrgår och igår fick jag en ljusrosa liten flytning. Var helt säker på att mensen skulle kicka igång men idag har det inte kommit ett dugg! :O Vilket jag tycker är märkligt om det hade varit mensen som var på väg då den då borde starta och inte bara försvinna. Så tankarna går ju runt. Kanske det var en nidblödning? Då den var ljus ljus rosa och så kort. Fick en sådan med barn nr 2. Bara att vänta och se. Spännande är det ju. Gjorde ett test i lördags men då var det neg. Har ju ?inbillat? mig att jag kanske är gravid och även om testet visade neg kände jag mig först tveksam. Men sen kom det här rosa aktiga i söndags. Dagen efter. Trodde ju självklart att mensen var på väg och att det var därför det visade neg! Skulle det verkligen kunna vara möjligt ett det skulle kunna visa ett plus nu när det visade neg i lördags? Att ägget fäste i förrgår/igår och att det bara var för tidigt att ge utslag?? Tänker dock avvakta se om mensen kommer ändå. Har den inte kommit innan veckan är slut så blir det nog ett nytt test om jag kan hålla mig så länge. Hur går det för er? Har ni haft nidisar? Varit med om något liknande? Har haft molande värk av och till några dagar men som sagt tänkt att det är antingen eller.


    Kan ju vara en nidblödningGlad Är inte så hemma på ämnet. Och visst kan ett gravtest visa positivt efter flera dagar senare! Man kan väl få en nidblödning i samband med att ägget fäster? Då är det väl för tidigt för att ta ett gravtest, testa om några dagar igen. Hoppas! 


    Annars är det väl en sk. genombrottsblödning, den kan man få den dagen man förväntar sig mens men är gravid, kroppen kan då starta en liten blödning för att den "brukar" blöda då, det är också helt normalt och inget att oroa sig för. Men jag tror att genombrottsblödningar kan likna ett lättare mens mer än vad en nidblödning gör. Någon får rätta mig om jag har fel, har precis börjat intressera mig för ämnet och är absolut inte kunnigSkrattande


    Orkar inte vara anonym längre, varit anonym E :)
  • jamåduleva

    Är på ÄL+6 idag och jag vill så gärna att det ska bli nåt den här gången, kommer bli så fruktansvärt ledsen annars. Det har varit lite annorlunda den här gången, har riktiga flytningar, fått ÄLsmärtor som vanligt och brösten har ömmat. Det annorlunda har varit att molvärken och smärtan i brösten plöstligt försvann för fyra dagar sen för att sedan dyka upp igen igår, då fick jag skitont direkt, både molvärk och ömma bröst. Hoppas att det var ägget som fäste och att det var det jag kände av. Men försöker distansera mig, kan mycket väl vara symptom jag skapat själv. 


    Gud vad skönt att VM i Åre börjar snart så jag kan ha nåt annat att fokusera påSkrattande


    Orkar inte vara anonym längre, varit anonym E :)
  • jamåduleva
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2019-02-05 18:00:06 följande:

    Håller tummarna för dig! Hur länge har ni jobbat på bebis? :) du behöver självklart inte svara om du inte vill! När har du bim? Tänker på hur lång otålig väntan det behöver vara innan besked. Jag har imorgon men räknar inte med att den ska komma som en klocka även om bom beräknas vara imorgon. Har trots allt bara hunnit haft den 1 gång efter p-pillerstopp. Sen den ljusrosa flytningen så har det fortfarande inte kommit en droppe idag, sprungit och kollat flera gånger, ingenting verkligen. Finns inte ens en minsta antydan om att den skulle vara på väg. Ska bli spännande att se om mensen dyker upp eller håller sig borta och om det uppkommer några symtom :) Tänker dock inte testa förrän tidigast söndag är min tanke. Sjukt trött är jag och var även förra veckan men tänkte då och tänker även nu att det kan man ju vara ändå. Vill verkligen inte hoppas på för mycket eller ge sambon för mycket förhoppningar heller då han längtar och hoppas så himla mycket på ett plus.


    Det här är tredje försöket, slutade med p-piller i november :) så vi har inte försökt så länge, men jag har längtat i flera år. Man gick in i det här och trodde naivt att det skulle bli på första, det är först nu som man börjat läsa om hur det funkar och vad en menscykel är, haha. Men visst blir man otålig. Har nog bim 11/2, är inte helt säker, min cykel har varit ganska regelbunden sen jag slutade med p-piller, men man vet ju absolut inte säkert än hur den väljer att bli.

    Haha, känner igen mig att springa och titta hela tiden. Heja dig att du klarar av att vänta med att testa, själv är jag stolt att jag inte tagit ett test än. Jag testar hela tiden och alldeles för tidigt, så onödigt. Men det är lite kul tycker jag, blir på nåt vis nåt annat att tänka på :) hoppas inte mensen dyker upp och att du är gravid, gud vad kul det skulle vara!

    Jag håller mina förhoppningar lite för mig själv, min sambo blir lite stressad och tycker väl att det kommer när det kommer. Han är en sån som inte behöver dela med sig av allt och jag är en sån som måste göra det, babblar av mig här istället :) ser dock på honom att han hoppas och vill väl skydda sig från besvikelse.
    Orkar inte vara anonym längre, varit anonym E :)
  • jamåduleva
    lilagrodautanben skrev 2019-02-06 10:44:27 följande:

    Någon som har koll på om älflyt kan komma 5-7 dagar innan äl elöer har jag äl nu? Ingen smärta som jag brukar ha men älflyt som jag INTE brukar ha. Märkligt!


    Läste nånstans att det kan komma typ tre dagar innan, jag fick det dagen innan äl. Så den är nog på g :)
  • jamåduleva

    Vad skönt att höra av dig! Har varit orolig, det har varit så tyst ett tag. Men jag förstår att du inte orkat, kämpigt med alla andra. Var bitter och förtvivlad, rensa ur känslorna så gott det går. 


    Jag lipade sönder igår för att jag blev bjuden på möhippa, kände bara jaha, få frågan vad jag gör nuförtiden, "ja jo, jag är sjukskriven, arbetslös, barnlös och min katt är fet, durå?" uhhhhg, måste hitta ett nytt jobb för att klara av livet, kul. Bara kände, nä, jag orkar inte, jag vill inte sitta där med en massa nyblivna mammor och deras perfekta liv och känna mig misslyckad. 


    Hoppas du får en bra gyn som vill kolla dig ordentligt, tror tyvärr att det hänger mycket på vem som tar emot en. Men ett ultraljud kommer de väl ganska långt med tror jag, det borde du ju få göra. Där kan de ju se äggstockar, ev. äggblåsor och sånt. Ett blodprov tycker jag gott att de kan ta med, det är ju förfan bara lite blod i ett rör. Hoppas du inte måste kämpa för att få det.


    Men hur utreder man om man har endometerios? Kan man se det? Mycket frågor. 


    Nämen gud, även om det ger en mycket att läsa på nätet om precis allt så blir man ju också livrädd för vissa saker. Tror verkligen inte du behöver oroa dig för att kroppen stänger ner. Jag tänker nog att den till och med kanske håller på att bli bättre för dig :)

    Är på äl+7 idag, så det är bara en tråkig väntan nu. Har fortfarande en bra känsla, haft så tydliga symptom på ägglossning den här gången, mycket mer än senaste gångerna och vi har fått till det bra. Tror jag har bim 11/2. Ska försöka att hålla mig från att testa tills dess, men det lär jag väl inte kunna :)


    Orkar inte vara anonym längre, varit anonym E :)
  • jamåduleva
    Doftljuset skrev 2019-02-06 12:10:04 följande:

    Nu ger jag liksom upp. Nu är alla vänner runt mig gravida, igår kom en till och då började jag bara gråta! Inte för jag missunnar men det var som alla känslor kom, lycka,stolthet, sorg,min oro, allt.. Tack vare er så känner jag att jag får känna dessa känslor- bara rida med och ut dom! Samtidigt har jag känt ett lugn senaste veckorna, kanske för jag ska till gyn snart! Däremot råder min NC mig börja med äl idag - så är väl bara på det igen.

    Hur pass ska det va för dom tar blodprov och utreder en? Jag vill gärna dom tittar ägglossning- leder- edmitrios. Nu såg jag att kortare cykel kan bero på man börjar stänga ner - min har gått från 38 - till 33 dagar, under ca 4 mån (sista menstruationer har jag använt RR). Haha ni känner väl oron igenom datan ;)

    Hur mår ni? När har ni äl denna månad <3


    Nämen, nu glömde jag att citera dig
    Orkar inte vara anonym längre, varit anonym E :)
  • jamåduleva
    oshark skrev 2019-02-07 10:42:32 följande:

    För det handlar ju inte bara om fertiliteten - det handlar om att jag har varit konstant trött i flera år, ofta känner mig nedstämd, orkeslös och omotiverad, fryser 90% av tiden och fryser jag inte så har jag panik för att det är för varmt, tappar mycket hår, torr hud, m.m, m.m. Jag kan verkligen ticka av typ 75% av alla symptom på Sköldkörtelförbundets hemsida.


    Hoppas verkligen att du hittar nån bra läkare som vill hjälpa dig med detta och förstår din oro. Det är så energikrävande att kämpa för att få hjälp. Särskilt när man såväl vet att det är nåt som är knasigt och man egentligen har det svart på vitt! Usch, håller tummarna.

    Men jävlar vad impad jag är av dina kunskaper och din styrka!

    Det positiva med att kämpa för att få hjälp är ju de enorma kunskaper man får, det är ju alltid nåt :)
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis