Inlägg från: Anonym (Trean) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trean)

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-04-07 09:32:29 följande:

    Jag blev aldrig diagnosticerad med bakteriell vaginos. Dom tog bara en cervixodling och påträffade mindre mängd gardnerella när vattnet redan gått. När dom sen skickade moderkakan till patologen så var den infekterad, men dom kunde inte bekräfta av vad. Så det enda vi har att gå på är att det fanns gardnerella, sommantagligen inte ännu hade utvecklats till en fullt utblommad bakteriell vaginos med symptom. Det gjordes ett snifftest direkt efter vattenavgången som var negativt, det var först några dagar senare som det gjordes en odling.

    Förra gången var annorlunda på många sätt, jag bar extremt stressad och jobbade väldigt fysiskt tungt. Idag är min livssituation lite annorlunda. Men ja, jag var öm runt magen och lämnade urinodling pga detta (som inte visade något). Tror aldrig jag hann stanna upp och känna efter tillräckligt för att inse om det var sammandragningar, men jag tyckte jag var öm och att det stramades när jag jobbade tungt.

    Urinodling lämnade jag i onsdags och hon trodde den skulle vara klar på fredagen. Då jag inte hört nåt så är det mest troligt att det inte visade något. Försökte på samma besök boka in läkartid flr provtagning men fanns som sagt inte. Märker hur den här oron plötsligt blir enorm och jag borde söka akut. Förhoppningsvis tar dom emot mig med min historia.


    Nu när du förklarar mer så låter det ju mer lugnande. Jag tänker att du hade olyckligtvis kanske någon helt annan infektion i kroppen. Att vara öm har nog mer med ligementen att göra. Jag tänker att om det skulle vara så att ömheten berodde på en infektion tror jag allmäntillståndet vore märkbart påverkat också. En mindre mängd bakterier har ju väldigt många utan att göra någon skada och utan att det ens behandlas. Mest troligt råkade du ut något väldigt ovanligt förra gången och denna historia kommer inte upprepas.
  • Anonym (Trean)
    Anonym (Orolig och stressad) skrev 2019-04-11 20:35:49 följande:

    Gick in i vecka 17 idag. Känner inga rörelser alls. Är så orolig att det ska hända samma som sist när bebisen dog strax efter KUB men upptäcktes först på RUL. Ska på extra ultraljud på måndag men känner mig så nere och kan bara tänka på att jag kommer få samma besked som förra gången. Vi har inte berättat för någon ännu och har inte vågat börja planera eller köpa något ännu.


    Fick du svar förra gången varför fostret dog? Det är ju väldigt ovanligt att de dör så sent i graviditeten.
  • Anonym (Trean)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-13 15:51:38 följande:

    Konstig fråga kanske men ni som har bröst som redan växt mkt. Har det kommit och gått nåt gällande storlek och "hårdhet" eller har de liksom successivt blivit större och mer svullna?


    Jag tycker mina har minskat sen några veckor tillbaka och är mjuka nu. Tycker det var likadant sist också att spänning och ömhet försvann någon gång efter v12-13.
  • Anonym (Trean)
    Solrosvind skrev 2019-04-13 17:36:16 följande:

    Enda observationen gällande bröst är att de blivit fylligare och lite större, men inte markant. Ni som varit graviditet tidigare, vet ni om brösten vanligtvis växer lite hela graviditeten eller om de blir större när mjölken kommer efter födseln? Kan det vara så att det inte blir så mycket större för vissa? :) (undrar om jag vågar hoppas på att få prova att vara en storbystad för en gångs skull).


    Jag tror storleken beror också på hur mycket man går upp i vikt övrigt. Klart om man går upp 20-30 kilo får man någon storlek till.
  • Anonym (Trean)

    Nu börjar jag bli orolig för att jag inte känner några fosterrörelser v 17+5 idag. Tyckte jag började känna de ungefär den veckan de tidigare gångerna. På KUB Ul sa BM att moderkakan ligger så att de måste kolla att den flyttar på sig annars blir det kejsarsnitt. Kan det göra att man inte känner något än? Fast det ju inte samma sak som att den ligger i framvägg.

  • Anonym (Trean)
    Etta skrev 2019-04-17 14:54:47 följande:

    I min förra graviditet hade jag också så,( ?föreliggande moderkaka? ) till RUL hade den flyttat på sig och låg i framvägg, jag kände ingenting förrän i v 20.


    Jag tänker också att det är säkert så förhoppningsvis men oron tar ju tag i en ibland. RUL om mindre än 2 veckor i alla fall.
  • Anonym (Trean)

    V19 här och magen just nu på kvällen efter påskmaten är som v35...ha-ha-ha. Sen förrigår känt fladder så det känns bra. Har även börjat känna lite lätt halsbränna på kvällarna. Känner hur alla inre organ är upptryckta under revbenen typ. Sen är jag mycket mer hungrig nu. Gått upp 4 kilo totalt sen inskrivning men det mesta har kommit de senaste veckorna. Efter påsk blir det slut med godis och andra kaloririka livsmedel.

  • Anonym (Trean)

    Jag hade RUL imorse. Allt såg jättebra ut. Så skönt. Har haft sån ångest i flera dagar dels generell ångest men också att jag inte känt tydliga fosterrörelser. Moderkakan framvägg och vi såg rätt tydligt att det är omöjligt att känna något genom en tjock kudde På ca 2 sekunder identifierade vi även lilla snoppen - ha-ha. Inga som helt tveksamheter där!

    Gällande vikten så har jag gått upp 4 kg. Jag är så fruktansvärt hungrig hela tiden. Idag åt jag två mackor med ost och leverpastej innan vi gick iväg 7.45. Kom till jobbet 9.30 och höll på att dö av hunger - åt 2 äpplen och en apelsin. Nöjd en liten stund men ca 11 så hungrig att jag inte kunde koncentrera mig alls. Sprang över gatan och köpte en kebabsallad kl 12 och nu är jag fortfarande hungrig. Vet inte var detta ska sluta. Med mitt första barn gick jag upp 27 kg och de första 12 kilorna kom redan innan v 15 pga konstant illamående som släppte när jag åt något. Hoppas att hungern lägger sig.
    Lycka till alla med RUL.

  • Anonym (Trean)
    Jojjans skrev 2019-05-06 18:45:10 följande:

    Idag har vi varit på RUL och allt såg helt perfekt ut! Det första som mötte oss på skärmen var en stor pung haha, så ingen tvekan om att det är en liten pojke som kommer till oss i höst.

    Han knölade omkring och var så himla aktiv. Sparkade masssor mot ultraljudsappraten när bm tryckte den mot magen. Sög på händerna och låg och viftade med fötterna ovanför huvudet.

    Jag är så glad och så lättad, och imorgon passerar vi halvtid. ^__^


    Va härligt! Underbart att läsa. Härligt att han var så generös med att visa upp sig. Ha-ha-ha Vi missade inte heller lilla snoppisen.
  • Anonym (Trean)
    Jojjans skrev 2019-05-10 11:36:02 följande:

    Jag har känt rörelser länge, typ sen vecka 17 trots moderkaka i framvägg och förstföderska. Har känt dagligen sen vecka 18 (20+2 idag). Idag när jag låg i soffan såg jag också för första gången sparkar från utsidan av magen! Sån mäktig känsla. Har nog gått att se tidigaere med bara att jag inte tittat just då.

    Jag skulle nog säga att bebisen är aktiv. Inte så långa stunder åt gången men när han är igång så rumlar han runt ordentligt.


    Jag läste i en gravidapp att de börjar utveckla dygnsrytm nu. Det är lugnt på nätterna hos mig i alla fall så det känns ju positivt-ha-ha. Annars mycket rörelser på eftermiddag-kväll.
Svar på tråden Bf September 2019