Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-12 20:14:25 följande:

    Handlar om ifall man behöver sövas. De måste kunna se färgen på naglarna för att bedöma syresättning mm. Linser säger en del nej till pga ev sövning och att ögonen blir torra, men finns ju linser man har jämt nu så de kanske har tagit bort det lite.

    Smycken glömde jag, det brukar man inte heller få ha.


    Jaa det verkar säkrast att komma helt naturell. Eftersom mitt förra snitt blev akut så hann jag aldrig gå på inskrivning och få all information. Minns inte om jag hade smink (troligast inte eftersom jag åkte in på natten) eller målade naglar eller något men behövde i alla fall inte ta bort något trots att det egentligen hade funnits tid för både dusch och borttagning av smink och nagellack. Hade som sagt till och med smutsiga strumpor haha. Minns att jag var SÅ bedrövad över det och orolig att det skulle ge någon infektion eller så. Men som sagt, verkar bäst att komma helt naturell så tar man inga risker :)
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-13 09:48:41 följande:

    Ja, efter att förra graviditeten slutade med ett väldigt sent missfall så har det varit underbart att ha något att fokusera på under graviditeten för att försöka släppa oron. När vi hittade huset hade jag precis plussat och ett av argumenten var att jag inte klarade av att graviditeten var det enda målet eller projektet för att jag skulle må bra. Att det skulle finnas någonting kvar att se fram emot även om jag skulle få missfall eller liknande.

    Nu när vi kommit hem så känner jag precis som dig ett ordentligt sug efter att boa. Trots att jag jobbat hela veckan har vi hunnit gå igenom våran garderob och rensat ur, sorterat alla bebiskläder, skrivit inköpslistor och planerat hur vi ska få plats med allt när bebis kommer (bor på 56 kvm). Känns sååå roligt att äntligen kunna börja sätta igång med allt!

    I helgen står fixandet av spjälsängen på listan. Vi ska måla om den jag hade när jag var liten, men måste skrapa rent den från lös färg först. Ska bli så fint!


    Låter som att ni hittade huset i precis rätt tid! :) jag har inte fått missfall tidigare men ändå varit orolig denna graviditet. Tänker fortfarande ibland OM det blir bebis istället för NÄR. Tar liksom ingenting för givet. Men det är mysigt och roligt att ordna hemma. Känner mig alltid lite extra tillfreds när ett skåp rensats, en låda torkats ur eller någon förändring gjorts som gör att det ser mer hemtrevligt ut haha.

    Vad mysigt att ni ska återanvända din gamla säng! Älskar att använda möbler/saker som bär på lite historia och minnen. Finns typ inget kvar sedan jag var liten, vi är fyra syskon och det har flyttats flera gånger under årens lopp så allt har liksom rensats bort och skänkts vidare. Eller använts av fyra barn och slitits ut haha. Men min man är ensambarn och hans föräldrar bor kvar i samma hus som när han var barn (och som även hans mamma växte upp i!) så där finns skatter både från hans barndom och från svärmors. Väldigt roligt och mysigt tycker jag även om det inte är mina minnen haha.
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-13 22:02:47 följande:

    Går in i v 32 i morgon och bebisen är så SJUKT rörlig och jag menar verkligen galet rörlig!! Blir jobbigt till slut, nästan som man får värsta blåmärkena...det är nedåt och åt sidorna och under revbenen. 

    Det är ALDRIG lugnt... svårt att sova, svårt att röra sig och sitta stilla. Känns obehagligt bara! :o 

    Ser INTE fram emot hur hen blir när hen kommer ut! man läser ju om att man ser dygnsrytmen redan nu...ja isf är det inte mkt sömn!! precis som min yngsta fast detta är nästan värre! :o


    Känner igen, tycker många rörelser gör riktigt ont nu när bebisen är stor och har det trångt! Är ofta alldeles öm i magen. Min är också väldigt aktiv på nätterna och stör min sömn. Dagarna kan dock vara lugnare här, beroende på hur aktiv jag är.
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-15 13:25:34 följande:

    Ja jag tycker också det är riktigt fint med saker med historia, behöver inte nödvändigtvis vara min egen. Köper ju nästan allt på loppis och ordnar till eller gör om om det behövs.

    I helgen när vi gick igenom alla bebiskläder vi har köpt begagnat insåg vi att det enda vi saknade i typ 50/56 var strumpor och strumpbyxor, och så en del tillbehör till tygblöjor som vi tänkt köra med, så det är inhandlat nu! Känns så bea både i plånboken och för miljön att så lite blivit nyköpt.


    Jaa det känns gott för samvetet att återanvända :) dock har jag inte riktigt tålamod att rusta upp saker själv även om jag verkligen önskar att jag hade det för jag tror att jag skulle tycka det var kul att få vara kreativ om jag bara kunde ha lite tålamod haha. Har en byrå som jag ärvde efter min mammas farmor som jag skulle slipa och måla om inför mitt första barns ankomst. Den står fortfarande omålad i vardagsrummet och dottern fyller nio i år hahaha.
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-17 06:57:55 följande:

    Haha! Jag hoppas att så inte blir fallet med spjälsängen. Men vi har ju varit och renoverat hus i 3 veckor så hoppas att vi har farten uppe. Tänkte ta tag i att skrapa rent den i helgen och beställa ny färg. Tänte måla den i äggoljetempera som ju är helt giftfritt och väldigt hållbart. Men det har lång torktid så dags att sätta igång nu. Tycker det är otroligt kul att få vara kreativ på det sättet :)


    Haha ja man ska passa på när man har farten uppe, då får man saker gjort :)

    Här om dagen gick vi igenom alla barnkläder i förrådet för att se vad som fanns kvar från de äldre barnen. Tog även tag i att börja tvätta alla bebiskläder vi fått så nu är de redo att användas! Känns sjukt när man står där och hänger upp de pyttesmå kläderna, att det snart är någon som ska ha dem på sig.

    Idag går jag in i vecka 35 och imorgon är det precis en månad kvar till mitt planerade snitt. Galet vad fort det går! Börjar bli rätt nervös för att det ska starta tidigare, min senaste förlossning startade två veckor innan bf och mitt snitt denna gång är lagt nio dagar innan bf. Hoppas verkligen att det inte startar innan inskrivningen i alla fall, den är en vecka innan snittet.
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-21 07:33:15 följande:

    Sängen är nu helt trären och slipad så den är mjuk som en bebiskind! Är mycket inponerad av mig själv (och sambon) just nu haha. Men det tog nästan hela dagen igår och jag fick betala med en ordentlig foglossning så jag knappt kunde resa mig från soffan under kvällen.

    Detta är ju första barnet för oss och jag är rädd att vi har skaffat alldeles för myclet kläder för den första tiden. Hur mycket upplever ni går åt egentligen? Det svåraste är att det ju kan vara så otroligt olika varmt i sep/okt.


    Bra jobbat! Men glöm inte att vila också ;)

    Mitt första barn kräktes hela tiden så det gick åt typ 4 ombyten per dag haha. Medan nästa barn skulle kunnat ha samma kläder i en vecka. Så jag tror det är VÄLDIGT svårt att beräkna hur mycket som går åt. Haha känner att mitt svar kanske bara gjorde det ännu mer förvirrande :p
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-22 13:36:49 följande:

    Haha ja, ska försöka komma ihåg det ;) svårt att låta bli att hålla igång när jag inte har särskilt mycket krämpor. Känner mig bortskämd med hur bra jag mår, och känns fånigt att hålla på och vila när jag egentligen nästan känner mig som vanligt fortfarande. Men är nog viktigt ändå att hitta lite ro, tack för påminnelsen :)


    Så länge man känner efter och lyssnar på kroppen är det säkert ingen fara :) men det är ju lätt hänt att man bara kör på som vanligt och sedan helt plötsligt inser att man kört på lite för mycket haha. Det är imponerande vad kroppen ändå orkar med när man är gravid!
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-07-25 09:33:04 följande:

    Någon mer här som inte bara ÄLSKAR att vara gravid?? 

    Jag har aldrig gillat det. Klart det finns mysiga perioder men i det stora hela så gillar jag det inte.

    Nu räknar jag bara ner... har ca 40 dagar kvar nu och känns som om jag hinner sprängas innan dess, både fysiskt och mentalt haha haha är ändå relativt liten.

    Är i mitten av v 33 nu. Har inte varit hos bm på 4 v, ska dit nästa vecka. Ska bli intressant att se hur mkt magen växt!! Den har blivit jättestor på 3-4 v nu!


    Jag älskar inte att vara gravid. Som du säger så finns det mysiga stunder och jag är väldigt tacksam över att jag kunnat bli gravid men själva graviditeten känns mer som ett nödvändigt ont för att få själva barnet än något härligt. Då tycker jag ändå att denna graviditet varit ganska lätt.

    Har typ 25 dagar till planerat snitt, går in i vecka 36 idag. Kroppen känns tung nu och jag fattar knappt hur jag ska kunna bli ännu större. Fast så har jag känt i flera veckor nu och större blir jag ju uppenbarligen ändå :P har börjat samla vätska nu också så här om dagen la jag av mig vigselringen för att inte riskera att den fastnar. Händer och fötter känns strama men känner mig svullen i resten av kroppen också nu. Skulle nog må bra av att använda stödstrumpor men det är typ 30 grader varmt ute så det går bara inte. Snart är det över haha.
  • September89
    Jojjans skrev 2019-07-26 13:46:50 följande:

    Ja det är nog det jag är rädd för!

    Var på kontroll hos bm i tisdags och han ligger tydligen fortfarande med huvudet neråt. Har börjat känna lite ilande/tryckande nere i bäckenet så det tyder väl på att han är där han ska :)

    Men idag fick jag en så obehaglig känsla, som mensvärk långt ner i magen som strålade lite. Känslan satt kvar i typ 15 min och har kommit och gått lite under dagen. Har inte haft mer sammandragningar än vanligt. Någon som känner igen sig? Borde jag kolla upp det? Ska resa bort under helgen och blir nojig...


    Jag har haft den känslan i slutet av alla mina tre graviditeter. Det var även så det kändes, fast kraftigare och riktigt ont när värkarna började. Tror att det bara är kroppen som förbereder sig, det kan den göra under flera veckor, men om du tror att det är så pass att du kanske börjat öppna dig så kanske det är bra att kolla innan du åker iväg. Om du är osäker kan du ju ringa förlossningen och rådfråga i alla fall och se om de tycker att du ska komma in på kontroll.
  • September89

    Idag känns det nästan outhärdligt här! Det är 32 grader varmt och jag är så enormt svullen. Mina fotknölar har försvunnit och svullnaden går hela vägen upp över knät. Känner mig som en flodhäst. Startade dagen med en iskall dusch och har sedan duschat fötter och ben kallt ett par gånger under dagen men det hjälper inte. Stramar något enormt! Hoppas det är bättre imorgon och att det inte kommer fortsätta och bli värre fram till förlossningen... min första graviditet var extremt jobbig då jag var enormt svullen redan från vecka 20-22 som bara blev värre och värre. Gick upp nästan 40 kg då och nästan allt var vätska så det var riktigt extremt och hade SÅ ont i hela kroppen då det hela tiden kändes som att huden skulle spricka av all vätska.

Svar på tråden Bf September 2019