Inlägg från: Mamaamu |Visa alla inlägg
  • Mamaamu

    Bf September 2019

    Jag förstår det. Beklagar. Hade barnet gått bort i v 16 eller hade det avstannat tidigare ? Du behöver verkligen inte svara om du inte vill .

    Jag är så rädd att få missfall sent.

    Då jag aldrig fått missfall tidigare så berättade vi att vi var gravida i v 7. Fick missfall bara en vecka efter . Efter att vi sett hjärtat ticka. Det var bara att berätta för folk att vi fått missfall . Så jobbigt. Dom blev så besvikna och min sambo blev så arg. Han irriterad och arg och jag bara ledsen. Så ja folk vet nog att vi kan vara gravida nu eller försöker. Men jag vill verkligen hålla mig till efter kub. Och sen hoppas att inget händer därefter för då berättar vi för barnen också . På mig märks en graviditet ganska tidigt. Mina matvanor . Fluffig. Och stt jag ständigt tackar nej till alkohol. Haha .


    Jojjans skrev 2019-01-28 11:12:28 följande:

    Jag är ganska kluven inför det där.

    Hela vår släkt och många nära vänner vet att vi förlorade graviditeten vecka 16 i höstas, så alla förstår väl att vi försöker igen så det ska inte mycket till innan de misstänker nåt. När jag fick missfall i vecka 6 i december så hade vi inte hunnit berätta och jag tyckte det var ganska skönt att slippa dela det med andra. Men jag kommer inte neka om någon frågar, eller försöka smussla överdrivet mycket för att ingen ska förstå. En kompis frågade rakt ut så hon är just nu den enda som vet.

    Men berätta aktivt gör vi först efter KUB tror jag. Och då bara till dom närmsta eller dom som visste om den förra graviditeten. På mig syntes det inte alls i vecka 16, så jag kan antagligen hålla det hemligt minst till vecka 20 för kollegor och bekanta.


  • Mamaamu

    Har någon gjort kub i tidigare graviditet? I vilken vecka gjorde ni det isåfall? :)

  • Mamaamu

    Men usch! Beklagar.


    Jojjans skrev 2019-01-28 12:06:03 följande:

    Vi hade precis fått ett positivt KUB-test och börjat berätta för alla, men i början av vecka 16 gick mitt vatten - läkarna misstänker att berodde på en infektion i moderkakan. Barnet levde några dagar till men sen fick jag värkar och cytotec för att hjälpa allt på traven.

    Vi hade väntat med att berätta trots att vi inte fått missfall tidigare, ville liksom att det skulle vara mer verkligt för oss själva innan andra fick veta. Och efter kub eller ett ultraljud där allt ser bra ut så tror man ju att det ska gå bra så då började vi väl slappna av.

    Jag känner att det inte är lika hemligt den här gången och inte lika stor överraskning som förra gången, så att berätta blir inte sån stor grej. Det är nog bara att jag vill komma till en punkt i mig själv där jag vågar hoppas att det faktiskt kan bli ett barn och inte bara ett smakprov på graviditet som jag tidigare upplevt.

    När man passerat vecka 16 är risken för att nåt händer lika låg genom hela resterande graviditeten, så det känns lite för mig som ett tryggt datum, inte bara för att jag då passerat tiden för mitt sena missfall.


  • Mamaamu
    Lbem skrev 2019-01-28 15:55:12 följande:

    Någon mer här som väntar sitt 3e barn? Eller är alla förstföderskor :)


    Mitt 5e. En liten sladdis så nej ingen förstföderska här :)
  • Mamaamu

    Aha :) Har också hängt här till och från i år :)

    Mina är mellan 4-13 år. Och vi bor i Stockholm. När är dina födda?


    Lbem skrev 2019-01-28 16:20:58 följande:

    Jag har hängt här emellanåt i ett par år och kan tycka mig känna igen ditt namn här. När är dina barn födda? :)


  • Mamaamu

    Men nej :( Beklagar :( Kram


    Jsv17 skrev 2019-01-30 12:29:56 följande:

    Hej alla fina tjejer,

    Då jag fick en väldigt dålig känsla igår så ringde jag till min bm idag som är helt fantastisk och ordnade ett akut vul till mig och jag har precis varit där. Tyvärr så kunde läkaren endast se en hinnsäck och daterade mig nånstans i v.6 typ 5+0 då skulle jag plussat innan jag ens hade ägglossning... inte särskilt rimligt så jag kan konstatera att jag fått mitt andra ma de ska följa upp om 10 dagar men det finns verkligen inget hopp.

    Håller tummarna för massor med fina September-bebisar <3


  • Mamaamu

    Jodå det kan det vara :)

    Jag är sjukt sugen på apelsinjuice och sura saker. Problemet är bara det att jag var extra mycket halsbränna av apelsinjuice. Haha. Har heller aldrig varit så förtjust i juicer annars .


    caramia skrev 2019-02-02 09:59:03 följande:

    Är ni sugna på nåt särskilt än? Här dricker jag massor av kall Bravo äppeljuice. SÅ gott! Funderar på om det kan vara cravings redan? Brukar aldrig vara särskilt förtjust i äppeljuice annars nämligen. Är i vecka 7.


  • Mamaamu

    Saker jag absolut inte kan med nu som jag älskade förut är kaffe och allt godis med choklad.

    Andra saker jag inte klarar av är curry , vitlök, köttfärs och sambons deodorant . Är känslig för straka lukter också . Allt började i v 8 .


    Daphodil skrev 2019-02-02 11:18:11 följande:

    När vi ändå pratar cravings, nån som har aversioner också? Förra gången kunde jag inte äta gubbens paradrätt (bläckfiskwok), nu är det nötter och kaffe (som jag tålde hela förra graviditeten, typiskt). Saft har jag också svårt för.


  • Mamaamu

    Någon som ska göra kub snart? Skrev in mig igår och bm sa att det troligtvis blir kub redan nästa vecka då jag är i v 11.

    Har aldrig gjort ett kub förut. Börjar bli nervös.

  • Mamaamu

    Åh :) Och tänk så mycket man kan se så tidigt ändå . Så coolt .


    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-05 17:52:28 följande:

    Såhär såg mitt vul ut i v 8+1.

    Uppe är huvudet, kroppen/rumpan nedtill och den ring som är till höger är gulesäcken..


Svar på tråden Bf September 2019