Inlägg från: Tösen01 |Visa alla inlägg
  • Tösen01

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-05 22:49:26 följande:

    [quote=79421093][quote-nick]Tösen01 skrev 2019-02-05 21:41:00 följande:[/quote-nick]Kub är ett test där man kombinerar ultraljud och blodprov för att få fram en sannolikhet för trisomier. Man mäter nackspalt och nosrygg och tar ett blodsprov på mamman, de och i kombination av mammans ålder får man ett vägledande resultat. NIPT är ett blodprov man tar på mamman, där man i blodet sen finner blodplättar från embryot, dessa centrifugeras (tror jag) och man får fram DNA. NiPT är 99% säkert och det finns ingen missfallsrik. Då vet man om det finns trisomier eller inte, samt går det att söka efter andra sjukdomar, men det kommer inte vi göra. Om man vill (vilket vi vill) får man reda på könet! NIPT får man betala själv, om man inte får lågt på KUB, då kan vissa landsting erbjuda testet gratis. Men vi betalar för vår.[/

    Hur mkt kostar det?


    Runt 6000-7000 kr
  • Tösen01
    caramia skrev 2019-02-05 22:05:24 följande:

    Här började jag blöda ganska friskt och har mensvärk. Den stora klumpen har inte kommit ut, men det känns uppenbart att det är över nu. Sån tom känsla ? önskar er andra lycka till med mysiga små bebbar framåt hösten.


    Neej. Jag är så ledsen för din skull. =( vet inte vad jag ska skriva, tror inte jag kan lindra på något sätt, men tänker på dig. Stor kram
  • Tösen01
    Mamaamu skrev 2019-02-07 16:20:52 följande:

    Hur kan detta vara möjligt? Var på vul idag. Blev tillbaka flyttat en vecka. Så jag är i v 8+3 istället för v 9+5.

    Min senaste mens första dag var 30 november. Så jag borde ha haft äl 14-17. Dec. Men han säger att jag blev befruktad 24 dec.

    Men jag plussade ju på nyårsafton den 31a. Skulle jag ha haft äl 24 dagar efter mensens första dag?

    Är säkert möjligt men det låter ju lite konstigt då jag plussade den 31a.

    Då var man i v 9 igen haha.

    Hur som helst såg allt bra ut :)

    Och detta var en oplanerat vul. Jag skulle kolla blodtryck igen då mitt var högt sist. Men han frågade om han skulle göra ett vul då jag nämnde att jag tycker att det har kommit mycket föytningar på sista tiden.


    Tycker du ska ta det han säger med en nypa salt. Min läkare som gjorde ul på mig, sa att en halv-en millimeter kan skilja på många dagar. Det är svårt att mäta exakt, då den lille är så liten. Hon sa även att jag skulle fortsätta räkna som jag gjort från början, vid rul går det att vara mer exakt och då tyckte hon man kan ändra. Eftersom mitt ul flyttade bak mig (trots att jag vet när jag hade ÄL) så sa hon att jag skulle gå på det. Låter lite tight med att få plus 7 dagar efter äl.

    Grattis förresten =)
  • Tösen01
    September89 skrev 2019-02-07 17:56:37 följande:

    Idag fick jag hem tider för både kub och rutinultraljudet. Lite besviken då jag hade hoppats på kub nästa vecka men det blir först om två veckor. Kommer alltså vara i vecka 14 enligt deras beräkning men vecka 13 enligt vad jag själv tror pga långa menscykler. Fick sämsta tänkbara tidpunkten också, måste lämna jobbet en timme efter att jag börjat och mitt i pågående aktiviteter. Måste komma på något att säga på jobbet igen också. Inför bm besöket sa jag att jag skulle på cellprov och kanske bli sen till jobbet.

    Usch, blir så stressad av att behöva gå ifrån på arbetstid men oftast är det ju svårt att styra så att man får tider innan eller efter jobbet. Tror att mina kollegor är förstående men nu har jag varit sjuk hela veckan och sedan har jag både kub och dotterns utvecklingssamtal som jag måste gå ifrån för när jag kommer tillbaka. Känner mig inte som någon rolig kollega just nu!


    Äsch. Låt dem då få tycka det. Du kommer ju ha en förklaring på varför sen. Ge inte dig själv en massa onödiga skuldkänslor. Det är ju inte så att du på skoj lämnar jobbet för att shoppa och fika. Kram
  • Tösen01
    Miichaella skrev 2019-02-07 19:40:43 följande:

    Var på ett privat ul idag hos ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen som jag var till förra året också. Skrev tidigare här om att jag haft en del bruna flytningar. Det gjorde mig så orolig att jag bokade tiden. Allt såg iaf bra ut och hjärtat slog! Var helt säker på ett negativt besked då jag fick det sist men guuuud så mysigt det var att se, för sambon också :) Fick med en liten bild där man ser en liten böna! Hon mätte och fick mig till 6+6 och enligt min sista mens är jag 7+0 så hon sa att det stämmer väldigt bra. Kan bifoga bilden om någon tycker det är kul att se. Nu får jag vara glad ett tag och bli orolig igen inför mitt nästa ul som jag har i vecka 11!


    Åh så underbart <3 känslan är magisk! Grattis
  • Tösen01
    Solgul skrev 2019-02-07 21:40:37 följande:

    Hm, bara en fundering. Fostret kan inte ha varit 6,5 cm om de påstår att du är i v 8+3. Den längden skulle motsvara typ v 13+0...


    Reagerade också på det, men antar att hon skrev fel? =)
  • Tösen01
    Lita89 skrev 2019-02-08 22:43:04 följande:

    Tack för omtanken <3 verkar dock vara ofostrig grav för mig. Fostret var ca 2 mm långt (9+4) och ingen hjärtaktivitet hittades. Misstänker att jag hade äl senare men det borde nog ha funnits mer ändå. Ska tillbaka på torsdag för säkerhets skull men det är väl typ kört. Är så ledsen just nu.


    Åh beklagar =( gud vad sorgligt. Ta hand om dig nu <3 kram
  • Tösen01
    Anspråkslös skrev 2019-02-09 14:40:24 följande:

    Längesen jag var inloggad här nu, men jag måste fråga vad ni tror. Jag är i v 10+4 och har haft rostfärgade flytningar eller blödningar de senaste dagarna (tors, fre och idag). Jag har inte behövt använda binda alls, men märker det nästan varje gång jag är på toa.

    Jag har inte direkt haft ont, bara lite nån gång nere på höger sida eller vad jag tror är magknip (dwt känns ju annorlunda).

    Samtidigt har jag symtom, cravings som tusan - och jag är trött. Igår och idag har jag varit så otroligt trött. Mår mindre illa numera, men sånt kan ju förändras och behöver inte betyda något.

    Jag vill inte oroa mig för missfall eller så, men undrar verkligen vad det kan vara, om det kan vara naturligt.

    Vad tror ni?

    Jag ska ändå ringa bm på måndag pga har inte fått tid till kub hemskickad, så ska fråga då - men tror ni att det räcker? Jag är så sanslöst trött och vet ärligt talat inte om jag orkar ta mig till gynakuten. Men borde jag?


    Nu har jag än så länge, tack och lov, inte haft missfall, men min bästa vän har haft två. Lite blödningar/blodiga flytningar är ju väldigt vanligt, läs på 1177. Enligt min bästa vän, vilket lugnade mig lite, så märker man av ett missfall. Du störtblöder alt blöder väldigt mycket. Är det lite längre gånget, alltså då menar jag runt v 10, så får man även extremt ont, typ krystvärkar, beskrev hon det som. "Du kan inte missa ett missfall". Låter läskigt och hemskt, men det kan lugna en också. Tror inte det spelar någon roll om du åker till gynakuten, för vad kan de göra där? Går ju inte att hindra eller liknande. Skillnaden är om du har riktigt ont eller blöder massor. Blir det värre, boka en tid hos gyn för ett vul. Har du sett ett hjärta slå? Kram ????
  • Tösen01

    God kväll tjejer!

    Är det någon mer som har "dragningar" i tjejmagen/ljunskarna? Lite lätt mensvärk från och till? Det kommer och går. Blir så nojjig att något är fel, men samtidigt, *peppar peppar* blöder jag ingenting, inte ens en brun flytning. (Jag hoppas så det förblir så, så atr jag inte jinxa något nu...) visst är det "normalt" att det spänner, drar och molar lite? Ibland lite stickningar. Inget smärtsamt alls, men blir orolig ändå...

  • Tösen01
    Anonym (Räkan) skrev 2019-02-09 21:13:38 följande:

    Låter som det apparna beskriver att man kan känna när livmodern växer.. :)


    Ja, visst gör det? Gud så nojjig jag blir av ingenting längre. Brukar sällan oroa mig för saker, men nu för allt. Typ när jag snyter mig eller nyser, så drar det till i livmodern. Väldigt annorlunda känsla. Tack för ditt svar. Kram
Svar på tråden Bf September 2019