Inlägg från: Mamaamu |Visa alla inlägg
  • Mamaamu

    Bf September 2019

    Är i också 9+6 på fredag :) Då lär du få en tid nästa vecka. :) Till mig sa hon att det var ganska bråttom. Ska ta blodproverna nu imorgon.

    Min bm gav mig bf 5 sep enligt min senaste mens och vul.


    Karma91 skrev 2019-02-05 20:56:01 följande:

    Åh vad spännande! Vi har inskrivning på fredag och sen bokas kub då, vore ju en dröm att få göra det redan nästa vecka eller veckan därpå! Är också sjukt nervös men vill verkligen veta om den lille lever eller inte, väntan är brutal! Är i 9+6 på fredag enligt äl så ännu lite längre fram enligt bm som räknar sista mens :)


  • Mamaamu

    Nej till mig sa hon att kub görs helst i v 11. Inte längre en 12+3 tyckte jag hon sa .

    Man ska göra blodproverna en vecka innan sa hon till mig. Nix inte fastande men man ska ta med ett papper man får av sin bm.


    Karma91 skrev 2019-02-06 11:10:54 följande:

    Hoppas! Jaha varför var det bråttom? Vi har haft den här tiden inplanerad i en måndstid sedan hälsosamtalet, då ville bm att vi skulle komma i v 10 för att ta blodprover inför kub. Hon tyckte det var en bra vecka för blodprov men fick inte intryck av att det skulle va bråttom sen... Jag trodde kub ul oftast gjordes i v 13, så förvirrande! Vet du om man behöver vara fastande när man tar proverna?


  • Mamaamu

    Vi tänker vänta tills kub. Och berätta för barnen efter kubet. På mig börjar det redan synas och jag vill att dom får veta först och inte höra av någon annan. Sen kommer dom att börja prata :) så efter det vet väl dom flesta ;) Tror det kan bli svårt för oss att vänta till rul faktiskt. Mina barn är rätt så stora nu.


    September89 skrev 2019-02-06 11:40:10 följande:

    Imorse var jag på inskrivning på mvc :) enligt dem är jag i vecka 12 och har bf 27 augusti. Men jag har haft långa cykler så tror att jag kommer bli flyttad vid ultraljudet. Fick också remiss för kub test så det ser jag fram emot och hoppas på att vi får se ett hjärta slå om ett par veckor.

    Ni som har barn sedan tidigare, hur tänker ni kring att berätta för dem om graviditeten? Jag är väldigt kluven!


  • Mamaamu

    Aha! Vad olika det verkar vara från ställe till ställe. Vi kommer göra kub på Ultragyn Odenplan. Dit min bm skicka oss.


    Natta89 skrev 2019-02-06 15:07:56 följande:

    Den här informationen ger Mama Mia som jag ska göra kub hos.

    ?En kombination av ultraljud där man mäter nackuppklarning (NUPP ) samt tar ett blodprov. Detta gör vi mellan grav.vecka 11v.+0 dag-13v.+6 dag.

    Den optimala tidpunkten för detta är i grav.vecka 12+2-3 dagar. Blodprovet tas helst i graviditetsvecka 10-11.?


  • Mamaamu

    Eftersom du är i den veckan du är så tror jag du får en tid i slutet av nästa vecka. Det tror jag att jag får. Jag ska lämna blodprov imorgon. Ser allt bra ut så berättar vi direkt efter för barnen och nära och kära .

    Jag har varit väldigt trött och mått dåligt i 6 veckor nu så mina barn märker. Min äldsta är tonåring och brukar se väldigt fundersam ut. Mest för att jag blivit plufsigare runt magen fort haha .


    September89 skrev 2019-02-06 16:32:59 följande:

    Jag tycker det är jättejobbigt att inte berätta för barnen. Mina är 6 och 8 och märker ju att det är något med mig. 8 åringen är ganska orolig av sig och jag märker att de håller koll på mig och hur jag mår så känns nästan elakt att vi inte berättat än. Så att vänta till rutin ultraljudet är inget alternativ för oss heller. Jag lämnade blodprov till kubtestet idag och väntar på kallelse till ultraljudet så det borde ske snart men jag vill typ berätta NU! Skulle något gå fel så måste vi ju ändå berätta eftersom vi kommer vara ledsna och må dåligt isf. Men samtidigt blir det kanske svårt för dem när det är så otroligt lång väntan.

    Min man tycker absolut att vi ska vänta tills efter kub åtminstone och det var ju vad vi planerat från början men åh vad jobbigt det känns att inte berätta! Är van att vara väldigt ärlig och släppa in barnen i saker.


  • Mamaamu

    Hur kan detta vara möjligt? Var på vul idag. Blev tillbaka flyttat en vecka. Så jag är i v 8+3 istället för v 9+5.

    Min senaste mens första dag var 30 november. Så jag borde ha haft äl 14-17. Dec. Men han säger att jag blev befruktad 24 dec.

    Men jag plussade ju på nyårsafton den 31a. Skulle jag ha haft äl 24 dagar efter mensens första dag?

    Är säkert möjligt men det låter ju lite konstigt då jag plussade den 31a.

    Då var man i v 9 igen haha.

    Hur som helst såg allt bra ut :)

    Och detta var en oplanerat vul. Jag skulle kolla blodtryck igen då mitt var högt sist. Men han frågade om han skulle göra ett vul då jag nämnde att jag tycker att det har kommit mycket föytningar på sista tiden.

  • Mamaamu

    Tack :)

    Problemet med detta är att jag skulle på kub nästa vecka i v11 men nu skrev han in att jag inte skulle gå på den utan vänta och gå 1-2 veckor efter . Är då rädd att om mina beräkningar stämmer med min mens, ja då är jag i v 13 och då är det försent med kub.

    Fostret var 6.5 cm lång nu iaf.


    Tösen01 skrev 2019-02-07 16:31:19 följande:

    Tycker du ska ta det han säger med en nypa salt. Min läkare som gjorde ul på mig, sa att en halv-en millimeter kan skilja på många dagar. Det är svårt att mäta exakt, då den lille är så liten. Hon sa även att jag skulle fortsätta räkna som jag gjort från början, vid rul går det att vara mer exakt och då tyckte hon man kan ändra. Eftersom mitt ul flyttade bak mig (trots att jag vet när jag hade ÄL) så sa hon att jag skulle gå på det. Låter lite tight med att få plus 7 dagar efter äl.

    Grattis förresten =)


  • Mamaamu

    Men då så! Då blev jag lättad :)


    Jojjans skrev 2019-02-07 16:55:29 följande:

    Jobbig situation, men det lugnar dig kanske att det inte alls är för sent med kub i vecka 13. Jag gjorde i vecka 14 i somras! Tror man säger att 13+6 är sista dagen det går att göra.

    Kanske kom din ägglossning liite senare än vanligt, men kanske inte så sent som en vecka? Jag plussade väldigt svagt redan på äl+9 (tempar och är helt säker på när den var) så det är ju möjligt att du hade några dagar senare än du trott iallafall..


  • Mamaamu

    Nej jag blev fundersam över det. Så jag googla. Det står det på vul bilden. Vi tog kort på skärmen. Det måste stå helt fel.


    Solgul skrev 2019-02-07 21:40:37 följande:

    Hm, bara en fundering. Fostret kan inte ha varit 6,5 cm om de påstår att du är i v 8+3. Den längden skulle motsvara typ v 13+0...


  • Mamaamu

    Nej han sa aldrig det. På ett ställe stod det 6.5 cm. Måste stå helt fel eller vara något annat. Hinnesäcken kanske ? Foster på 1.5 cm är ju mer rimligt nu.


    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-08 06:57:51 följande:

    Min var ju 17 mm och jag var i v 8+1...står ju många siffror på bilden. Vad står det mer för siffror? Sa dom inte hur stor den var?


Svar på tråden Bf September 2019