Inlägg från: Mamaamu |Visa alla inlägg
  • Mamaamu

    Bf September 2019

    Men vännen :( Beklagar! Känner med dig. Var där för ett tag sen.Ge inte upp och ta hand om dig. Kram


    Lita89 skrev 2019-02-08 22:43:04 följande:

    Tack för omtanken <3 verkar dock vara ofostrig grav för mig. Fostret var ca 2 mm långt (9+4) och ingen hjärtaktivitet hittades. Misstänker att jag hade äl senare men det borde nog ha funnits mer ändå. Ska tillbaka på torsdag för säkerhets skull men det är väl typ kört. Är så ledsen just nu.


  • Mamaamu

    Åh grattis :)


    Anonym (Räkan) skrev 2019-02-12 07:59:35 följande:

    Alltså nu har jag varit på VUL. 7+2 stämde bra. Allt såg fint ut - bara att det var visst TVÅ SMÅ HJÄRTAN som slog fint!! ????????????

    Det är ju helt sjukt.. först betalar man många tusen och många schemaligg och kan inte ens få en. Så vips så blir det TVÅ!! Hjälp?!


  • Mamaamu

    Grattis :)

    Du skrev att dom inte hann få in proverna. När gjorde du dom? Blev orolig då jag ska göra mina prover imorgon och göra kub på måndag.


    Röjarralf skrev 2019-02-18 16:31:00 följande:

    Hej! En liten krabat på 5 cm ??

    Nyss gjort KUB. 11+6 enligt mätning. Det hon kunde se utifrån ultraljudet såg bra ut. Men jag fick inga svar på några sannolikheter för kromosomavvikelser, då blodproverna från min barnmorska inte kommit fram.

    Hoppas på ett samtal med positivt besked i veckan.

    För övrigt upptäcktes ett myom på över 3 cm! ???? Känns ju sådär. Fler som haft eller har myom här? Konstigt det inte setts tidigare.

    Hur kan hon vara helt säkra på att det är myom? (Godartade muskelknutor i livmodern). Jag blir ju extra oroad då jag haft grava cellförändringar i livmodertappen som dock avlägsnats och återkollats. Men ändå liksom. Oroar mig också huruvida detta kan komma att påverka graviditeten. Enligt barnmorskan ofarligt men bör kollas till även på nästa UL.


  • Mamaamu

    Åh vad spännande :) Berätta hur det gick sen. Jag ska göra mitt på måndag.


    September89 skrev 2019-02-19 16:55:27 följande:

    Imorgon ska jag göra kub (ultraljudsdelen), är SÅ spänd inför det! Hoppas att det ser bra ut och att det finns något levande där inne. Isf ska vi nog berätta för mina döttrar :)


  • Mamaamu

    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar?

    Svar: v. 12 (11+3) Beräknat enligt första dagen i sista mensen.

    2. Barn sen tidigare?

    Svar: Japp

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen?

    Svar: Missfall i november

    4. Antal försök för att få till denna graviditet?

    Svar: Första försöket

    5. Hur berättade du för din partner?

    Svar: Kissade på stickan på nyårsafton. Sprang in i sovrummet och väckte honom.

    6. Vilka andra har du berättat för hittills?

    Svar: Bara min sambo och jag som vet. Vi tänkte berätta för alla efter kubet. Folk börjar nog misstänka det snart då magen syns tydligt denna gång.

    7. Cravings?

    Svar: Det skiftar från vecka till vecka. Just nu är jag inne på frukt och juicer . Tunga grejer som bakverk och sånt funkar inte alls.

    8. Krämpor?

    Svar: v. 6-10. Extrem trötthet. Yrsel och illamående till och från. Rediga humörsvängningar.

    Från v 10- 12 har allt lugnat sig. Blir dock lätt anfåd och får hjärtklappning ibland .

    9. "Känning" om visst kön?

    Svar: Järmför jag hur jag mådde i mina tidigare graviditeter så blir det en pojke . Men både jag och min sambo tror att det blir en flicka trots det ändå. Bara magkänslan.

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn?

    Svar: Namnen är helt klara för både pojke och flicka. Vi var helt överens. Men om bebis ser ut att heta så sen det får vi se :)

  • Mamaamu

    Åh vad mysigt! :) Mitt är på måndag. Är så orolig att något är fel .


    Karma91 skrev 2019-02-21 10:13:39 följande:

    Idag fick vi se vår lille på kub, Wow vilken känsla! Det fanns något där inne! Det var en mycket aktiv bebis som hoppade och for under nästan hela besöket, fick va där närmare 40 minuter för att vänta på att den skulle somna och ligga still haha. Lägsta sannolikheten fick vi med, bästa dagen i mitt liv så här långt, att få se den lille/a för första gången var så stort!


  • Mamaamu

    Jösses. Säg att det finns fler här var ens byxor börjar sitts tajt över magen? Är på väg för att köpa ett par mama jenas nu. Alternativ ett par vanliga större. Går in i v 13 här. Jag går ju bara och väntar på att magen ska bli mindre uppblåst och sjunker lite men nej då.

  • Mamaamu

    Någon som fortfarande kan dricka kaffe? Har aldrig kunnat det från v 6 och under hela graviditeten i mina tidigare graviditer. Samma nu i v 6 . Tills idag i v 12. IMORSE blev jag jätte sugen och det är gott . Blir nästan lite orolig .

  • Mamaamu

    Grattis ! Lider med dig. Hoppas det snart går över. Kram


    Spader10 skrev 2019-02-23 00:25:00 följande:

    Idag var det KUB-ultraljud och det blev låg sannolikhet..... Gå hem och fira sa barnmorskan, det blev en halv hamburgare som vände och kom upp igen. Men det var fantastiskt att få se den lilla leva om i magen. Vi fick lite extra bonustid i ultraljudsmaskinen eftersom "hen" inte ville visa upp sig. Inte förrän jag varit uppe och gått en stund kunde BM göra sina mätningar. I övrigt är jag sjukskriven pga illamående och frekventa kräkningar. Nog för att jag mådde hemskt vid mina två andra grav. men denna tar priset....tar mig knappt ur sängen och kräkhinken är min närmaste "vän". Vätska tar jag en tesked åt gången och hoppas att kroppen tar upp det den behöver innan nästa kräkning. Hörs igen när/om jag mår bättre. Går in i v 13 på söndag och då måste jag få tillbaka mitt liv igen.


  • Mamaamu

    Kub idag. 1 på 20.000 så inga kromosomavvikelser :)



    Någon som vill gissa kön? ;)

  • Mamaamu

    12+0 imorgon :)


    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-25 14:32:26 följande:

    Grattis! vilken vecka är du i?

    Jag ska dit om 2 v!! Nervös!


  • Mamaamu

    Så härligt :)


    Daphodil skrev 2019-02-25 17:24:03 följande:

    Fortfarande så himla glad och lättad över dagens ultraljud. Med tanke på bruna flytningar var jag pessimistisk och beredd på negativt besked. Att få höra att det fanns något där, att hjärtat slog, och att fostret hade rätt storlek fick mig nästan att gråta. Det känns så mycket lugnare nu.


  • Mamaamu

    Jag vet fler som inte fick bra siffror på kub men som sen fick bra siffror på NIPT och friska bebisar.

    Ha det i tankarna . Kram


    Solgul skrev 2019-02-25 18:54:02 följande:

    Fick inte lika kanonbra siffror på kub som några av er andra, 1:375 för trisomi 21. Så nu blir det NIPT och två väldigt långa veckor i väntan på svar...


  • Mamaamu

    Grattis :)


    Väntarpåpluset skrev 2019-02-26 10:51:44 följande:

    13+2 idag och varit på ultraljud nu på morgonen. Kan inte göra varken Kub eller Nipt här i Norge så vi bokade ett vanligt ultraljud där barnmorskan har gått igenom hela kroppen och berättat att allt ser normalt ut och att hon inte kan se nånting avvikande :D vilket känns jätteskönt! Bäbis är 7 cm och hjärtat slår 157 bpm. Normalt med fostervatten och moderkakan ligger högt på bakre väggen. Och lillan snurrade runt och sträckte på armar och ben för att sen kura i hop sig och så slå benen rätt ut på nytt :D fantastisk att se! Och vi fick oxå reda på kön och det blir precis som vi önskat oss och som jag känt så starkt att det blir en flicka <3


Svar på tråden Bf September 2019