Inlägg från: Anonym (Tiden går och går) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tiden går och går)

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Då har testresultaten kommit och inget fel på mig...

    Ska ansöka om utredning privat när jag fått hem testresultaten. Tills vi blir kallade ska jag börja med rosenrot och munkpeppar. Är lite emot naturmedicin men det kan ju knappast bli värre så ska ge det 3 månader.

    Sen fundera jag på om jag ska leva nått renlevnads liv eller ta party svängen förbi det hela. Är less på att sitta hemma och deppa. Hade det inte varit för zika hade jag nog tagit en sol och badresa till Karibien.

  • Anonym (Tiden går och går)
    Missjaas skrev 2019-01-23 21:41:26 följande:

    Det var väl himla skönt att resultaten är bra:) va skönt! Det gör du rätt i. Ibland kan det ju vara annat som påverkar. Även din sambo borde undersökas.

    Fika finns inprincip överallt och har alltid funnits. Har själv rest till Karibien flera ggr under tiden vi försökt bli gravida. Tänkte som du innan men nej. Riskerna är så otroligt små och så länge man är noga med myggmedel så tycker jag ÅK!! (Jobbar själv med resor så är väl insatt i resande). Resonerade även med min gyn som inte ens hade hört talas om att det finns någon avrådan. (Var mest hysteri när epidemin pågick för några år sedan).


    Låter ju bra det där. Har också läst att det funnits länge i Asien och där har jag varit flera gånger. Få se hur det blir men får kanske satsa på solsemester????.

    Tack för infon!
  • Anonym (Tiden går och går)
    Anonym (Jag vill nu!!) skrev 2019-01-24 07:43:30 följande:

    Varför 3 månaders väntan om du gör det privat?


    Den privata kliniken här har 3 månaders väntetid. Finns bara 1 och känns jobbig att flyga till typ Sthlm. Vet ju inte hur många besök som behövs.
  • Anonym (Tiden går och går)
    knivskrik skrev 2019-01-24 18:32:10 följande:

    Jag har PCOS, har lite förhöjt testosteron och utöver de många äggblåsorna så har jag akne som kommer och går och lite ökad behåring på armar, hals och mage. Ljus sådan, tack och lov!

    Det senaste året har jag haft cykler på 22-45 dagar så varken jag eller han tänkte att det skulle behövas, det är därför jag försökt vänta ut mensen men nu verkar det ha gått i baklås, haha.

    Ja, så är det ju! Jag missunnar ingen något men jag sörjer att det är så svårt för oss. Jag valde att vara ärlig med hela situationen sist jag hade medarbetarsamtal och det visade sig att min chef gått igenom hela utredningskarusellen, så jag har turen att kunna ventilera och använda henne som bollplank. Guld värt!


    Den läkare jag prata med förra veckan trodde på PCO för mig med men jag har bara övervikt som symtom. Det jobbiga är att jag gått från en cykel på 25-28 dagar (super regelbundet) med kopparspiral till en cykel på 72-100 dagar utan provera och 34 med provera efter uttag. Så jag trodde ju i min enfald att min cykel inte skulle vara problemet.
  • Anonym (Tiden går och går)

    Jag är inte bara avundsjuka på alla gravida, vänner kollegor mm. Utan dessutom avundsjuka på er som har ett BIM att vänta på, en cykel som ändå ger både lite hopp och mycket förtvivlan. Gick in på dag 70 utan mens, känns som min kropp stängt ner helt. Ingen naturlig mens sen i juli men fick senaste minimala blödningen av medicin i december.

    Tankar om att det är kommer va tur om det blir nått tär på mig. Minns för några år sen vi pratade om 2 eller 3 barn. Nu får vi se om det blir nått...

    Har skickat papper för utredning iaf så kanske vi hinner ett första möte innan sommarn.

  • Anonym (Tiden går och går)

    Jag äter för tillfället både rosenrot och munkpeppar. Har blivit lite piggare och lugnare av Rosenroten (ätit 20 dagar) men fortfarande inte en tillstymmelse till mens. Så nu hoppas vi på munkpeppar som jag bara ätit några dar.

  • Anonym (Tiden går och går)

    Jag fick Provera som är typ samma som Primolut nor i 3 månader förra året för de trodde min mens då skulle gå till sig. Tydligen ett vanligt förfarande vid utebliven mens och blödningsstörningar.

  • Anonym (Tiden går och går)
    tesselessan skrev 2019-02-16 19:24:15 följande:

    Inte skrivit på ett tag. Har testat i 2 veckor för att se om jag har någon ÄL, och vet att jag gjort det i onödan för jag fick mens för 5 dagar sen. Men jag tänker alltid att jag är en av dem som har väldigt ovanligt tidig/den ÄL i relation till mems. Jag är så extremt trött på att inte se något andra streck på stickan. Hur orkar man? Förra mensen var 4 dagar sen oxh jag hade alla tecken - illamående, ömma bröst, kaffe smaka skit och jag tog ut segern i förskott och bröt ihop TOTALT när mensen kom. Det var brutalt. Nu väntar vi på en ny tid hos gynekologen för fler tester.

    Jag har ju övervikt att tampas med men det verkar som jag bara har 5 kilo kvar till BMI på 35 som är gränsen, inte 15 kilo som jag trodde först. Det är ju positivt. Har lagt om kosten och börjar träna så jag hoppas att jag man komma med till BMI på 30, men det räknar jag inte med. I och med att målet med viltnedgångne är så tydlig - barn! så är det enklare att att avstå från socker och fet mat.


    Jag har inte testat nått förut men nu vill jag dokumentera att det inte finns nån ägglossning hos mig så köpte 100 test stickor. Känner att det blev rätt med så många för nu måste de ju användas.

    Jag kämpar också med övervikt och har gått ner 5 kg på 5 veckor bara av tjurighet med tallriksmodellen och inget sött på kvällen. Tyvärr har mitt landsting BMI 30 gräns så måste ner 10 kg till. Hoppas det går bra för dig!

    Motivationen är det viktigaste!
  • Anonym (Tiden går och går)
    Rosarosorochtee skrev 2019-02-24 13:49:02 följande:

    Hur många dagar är det längsta ni gått över bim för att sedan få mens? Jag är på dag 14 nu, testen är negativa.


    Hur länge har du försökt? Mitt tredje försök slutade i en 100 dagar lång cykel och sen dess har inget fungerat. Är på dag 89 nu utan mens så har du otur kan den göra ett uppehåll på 6 månader innan du kan söka hjälp för det.

    Hoppas du får puss eller mens snart. Skulle göra mycket för några normala cykler som jag hade innan.
  • Anonym (Tiden går och går)
    Rosarosorochtee skrev 2019-02-26 14:25:04 följande:

    Oj. Varför blir det Så?


    Jag säger grattis till mensen. Jag har frågat vården om varför det blir såhär men det enda svaret jag får är att det kan bli så. På mig hävdade att felet ligger i övervikt har nu gått ner 6 kg. Inget händer. Har också bart jättestressad i perioder men även totalt avslappnad på de året vi försökt så kanske nått där.

    Enligt alla prover är inget fel så jag väntar på privat utredning för är för tjock för landstingsfinasierad. Men lär vara nere på BMI under 30 väntetiden på 3 månader är över.
Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker