Inlägg från: Woopsie |Visa alla inlägg
  • Woopsie

    Kattunge - kan man jobba som vanligt + han är tillbakalämnad av familj nr 1

    En seriös uppfödare skulle aldrig lämna iväg en katt som är yngre än 12 veckor. Gjorde hen det till den andra familjen skulle jag dra mig ur. Är katten vaccinerad och veterinärbesiktigad? Det ska den vara. Är det en raskatt eller huskatt?

    Jag tror absolut en kattunge skulle klara sig själv om dagarna, men nog skulle det bli lite ensamt. Optimalt är väl att köpa 2 syskon så behöver man inte oroa sig och stressa hem på samma sätt.

  • Woopsie
    mammamagi skrev 2018-12-29 10:06:45 följande:

    Ja det ska jag, bra tanke att höra med den som känner honom. Jag bara tänker att de kanske vill sälja katten och inte säger så ofördelaktiga saker då.... Och när man väl står där och håller i lilla kattungen - det är lättare att vara rationell innan (nu) än i det ögonblicket. Tror att katten togs från mamman när den var 10-11 veckor, och så fram och tillbaka mellan familjer uppepå det. Men får den bara ett stabilt hem framåt (hos oss) så kanske det ska gå bra.

    Jag vet inte heller om jag vågar fråga så många ?kritiska? frågor heller, då kanske vi inte får komma och ha första tjing på katten... men den oron är kanske obefogad?


    Ett vettig uppfödare blir glad över kritiska frågor. Det betyder att ni själva är seriösa och verkligen vill ge en katt ett bra hem! Känns det lite skumt, avvakta, det finns gott om kattungar!
Svar på tråden Kattunge - kan man jobba som vanligt + han är tillbakalämnad av familj nr 1