Inlägg från: Anonym (Iris) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Iris)

    Kattunge - kan man jobba som vanligt + han är tillbakalämnad av familj nr 1

    Jag håller med tidigare inlägg.

    En seriös uppfödare SKA inte lämna ifrån sig en kattunge innan den blivit 12 veckor gammal. Och uppfödaren skall naturligtvis alltid sätta kattens mående framför pengarna. 
    Djuret har ju inte bett om att få bli köpt och kommer förmodligen att leva ganska länge. Det vore ju väldigt olyckligt om ni efter några månader upplever att det är problem med katten pga det som du nu uttrycker oro för, då har ni förmodligen fäst er vid den och då blir det mycket svårare att lösa problemet. Ett djur skall vara välkommet i familjen och en källa till glädje, inte problem.

    Vad ska ni ha katten till? Eftersom den måste bli "tingad" och du är orolig att inte få köpa den om du (som du beskriver det) ligger på uppfödaren om information.

    Om det är avel är det ju viktigt att den är bra och stabil mentalt och har ett normalt beteende. Om den bara är för sällskap så finns det säkert andra katter som är vid rätt ålder. Ett levande djur skall man inte köpa för att det har ett visst utseende som man råkat fästa sig vid om man misstänker att det kan finnas problem och uppföderen inte är seriös. 

    Det är liksom ingen inredningsdetalj som måste se ut på ett visst sätt.

Svar på tråden Kattunge - kan man jobba som vanligt + han är tillbakalämnad av familj nr 1