Inlägg från: Anonym (Det finns en lösning!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Det finns en lösning!)

    Jag dricker 7 öl om dagen

    Kära vän!

    Det finns en lösning! Gå in på www.aa.se och skriv in din ort. Vi nyktra alkoholister som själva varit i din situation och gjort resan till att idag leva nyktra enkelt hjälper dig! Bryt loss från ensamheten med burkarna och kom in i värmen och gemenskapen så får du det jag har idag. Ta dig till ett möte så berättar vi (de som du träffar där) lösningen! På hemsidan hittar du alla möten i din stad. Om du har svårt att ta dig till möte för det kan kännas oerhört jobbigt att ta det första steget att våga, så skicka i alla fall ett mail efter hjälp via hemsidan. Så gjorde jag i december förra året då jag var helt desperat och idag har jag varit nykter ett år helt utan återfall! Jag kan säga att det enda som på riktigt hjälper är AA. Följ den enkla vägen, gör som programmet föreslår och livet blir enkelt att leva nykter. Så är det för mig i a f. Gläder mig att du önskar att sluta dricka, det är den önskan som är allt som behövs för att gå med i AA. Mötena är gratis.

  • Anonym (Det finns en lösning!)
    Anonym (Ts) skrev 2019-01-01 23:19:08 följande:

    Har gått på möten och varit på behandlingshem. Inte så enkelt. Jag gillar min öl men inser att jag kan förlora hem om kag fortsätter.. ska absolut kolla in hemsida . Tack!


    Varsågod God! Det räcker inte att gå på ett möte, man måste leva i programmet, göra stegen, alltså göra handlingar som visar ens villighet. Ta emot hjälp, och börja själv vara till nytta. Lösningen finns i stegen. Gör det som föreslås i programmet, gör det fullt ut. Du behöver bara vara nykter 24 timmar. En dag i taget. Endast utan alkohol i 24 timmar. Ta en sponsor på mötet när du vågat göra handlingen att ta dig dit, en annan tillfrisknad alkoholist som vägleder dig genom handlingarna som behövs göras, alltså stegen, som visar dig hur alkoholisten gjorde för att idag leva fullt ut alkoholfri. Många alkoholister som varit nyktra i t ex 20 år fortsätter att gå på möten 2 ggr veckan för de behöver det. Enligt mig går det inte att sitta ensam hemma på kammaren och sluta dricka. Gemenskap, att alltid ha en annan nykter alkoholist att umgås med eller ringa till har gjort skillnaden för mig. Om det är jobbigt så ska du sträcka dig till de andra nytta alkoholisterna när som helst. Det hjälper dem att själva hålla sig nyktra - att föra programmet vidare till exakt en sådan som dig!
Svar på tråden Jag dricker 7 öl om dagen