• EllaLo

    Letrozol 2019

    minnie768 skrev 2019-11-29 10:07:53 följande:

    Jag har egentligen alltid drömt om att vara mamma redan när jag var 25, men då hade jag inte en partner jag ville dela det med så det var inte lika tungt att acceptera att det inte blev av. Nu lever jag med min drömman sedan några år tillbaka och allt är bra utan barnlösheten så nu är det tungt! :'( Vi har försökt aktivt i 1,5 år.

    Pratade med kliniken nu så ska göra en äggledarspolning i samband med VUL 10/12.

    Någon som vet om man kan få ägglossningsspruta i samband med att man gör en spolning? Eller måste det typ "läka" innan eller något?

    Tack <3 Hur länge har ni försökt? Kram


    En spolning görs oftast några dagar efter mens för att inte råka skölja bort ett ägg som har släppt. Jag gjorde det i augusti och då va det bara någon dag efter mens. En ägglossningspruta tar man när man först sett att det finns ägg, iallafall när det kommer till kombon letrozol + ovitrelle :).
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-11-29 10:43:05 följande:

    Vad konstigt, jag ringde till kliniken idag eftersom jag fick min mens imorse. Bytte klinik under förra cykeln och det gjordes ingen närmare koll av äggledare osv på första kliniken. När jag ringde idag för att boka tid för ny VUL (äter letro) frågade jag om vi skulle göra någon koll och ev spolning denna cykeln. Då bokade hon in det samtidigt som VUL på cd12??

    Nu känns det ju inte så bra att ev göra en spolning så tätt inpå äl?! :/ Hon sa att jag skulle ta alvedon + ipren innan besöket så antar att det är en spolning inplanerad :/


    Hmm konstigt.. enligt min gyn sa hon inte senare än cd 10 och att jag skulle ringa in så fort jag fick mens för att boka in en tid. Men eftersom du gör VUL ser dom ju ifall det inte går tänker jag, det är nog ingen fara för dig :)! Beroende på hur många ägg du har kan du ju be om ägglossningspruta med, så du t.ex. kan ta den på cd 14 om ägget är tillräckligt stort!
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-11-29 12:04:51 följande:

    Jag får helt enkelt lita på att dom vet vad dom gör :) Förra cykeln som var första med letro hade jag ett ägg som var 22 mm på cd14, nu är VUL två dagar tidigare denna månaden. Hoppas att de kan godkänna spruta åt mig denna månaden. Återstår att se, tack för ditt svar :)


    Oj men det är väl super bra? Jag gjorde VUL på cd 14 och hade 17-18 mm tog sprutan två dagar senare så då borde den varit 21-22. Lycka till!
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-11-29 13:25:41 följande:

    Ja det kändes väldigt bra att enkeldos fungerade så pass bra! VUL var på måndagen, då jag även fick pos äl test på kvällen men sen höjdes inte min temp vilket såklart nojade mig så ringde kliniken på fredagen. De sa åt mig att sluta tempa för att det bara oroade mig, men att ägget bör a släppt för det gör de i regel om de är mellan 20-24 mm. Men man (jag) blir ju ändå nojig, därav skulle jag vilja ha den där sista hjälpen med sprutan :P

    Tack!


    Hoppas verkligen på att sprutan gett mig den skjutsen jag behövde denna cykel, 1 vecka kvar till BIM ca och jag tror jag kan ha haft en nidblödning igår. Pratar även med en annan tjej här på fl som var i liknande sits som dig/mig/alla andra här och hon åt en lur letro + ovitrelle och det fungerade :)!! Hoppas på samma tur denna gång. Så ja tjata dig till den där sprutan, det kan lixom inte göra något sämre :)!
  • EllaLo
    Mallanolsson skrev 2019-11-30 14:06:21 följande:

    Håller tummarna för att du får ett plus på stickan denna gången  

    Får man bara ovitrelle om man inte får ägglossning, eller hur funkar den? Min läkare har aldrig nämnt den..

    Har BIM i början av veckan (vet inte exakt då jag fick ÄL några dagar tidigare än vanligt), men känns precis som vanligt :( 


    Håller med tummarna, försökt sedan februari.. men åt första kuren letrozol nu + ovitrelle så hoppas verkligen. Jag vet faktiskt inte, jag tog upp det själv att jag ville ha det. Jag har PCOS så hade en sommar med både äl och mens men nu under hösten fick jag 51 dagars cykler så antar att det bidrog lite till att få sprutan. Ska du testa i förväg eller vänta på BIM datumet? :)
  • EllaLo
    Mallanolsson skrev 2019-11-30 21:08:03 följande:

    Men bra att du fick sprutan så du kanske kunde få lite ?ordning? på ägglossningen. Ska du ta den varje månad som du ska ta letrozolen?

    Tror inte jag ska testa alls faktiskt, bara om mensen uteblir men tror den kommer :( Så ställer in mig på en jobbig början på veckan, deppar ihop totalt vid varje negativt test och mensen kommer..


    Jag kommer nog be om den fler gånger, så jag har samma chans till ägglossning som alla andra :). Blev så less när både mens och äl uteblev sist efter Ha haft 3 helt normala cykler. Planen var egentligen att köra på utan tills januari och sen hade min gyn skickat remiss för ivf. Så jag hoppas det går innan med letrozol! :)

    Ja det är riktigt frustrerande varje gång mensen kommer. När man verkligen försökt pricka in äl och gjort allt rätt... :(
  • EllaLo
    Mallanolsson skrev 2019-12-01 09:37:37 följande:

    Helt rätt, man vill ju verkligen maxa varje chans!! Hoppas det lyckas för er nu!! Vilka äl-stickor använder ni? Har CB advanced, och har upplevt att det blir annorlunda utslag varje gång. Brukar ha flera dagar med glad blinkande gubbe innan jag får Max utslag, men denna gången fick jag en dag med Max, och gick direkt från icke fertil till den och sen försvann den fasta gubben dagen efter.. jättekonstigt..

    Usch ja, blir såå deppig i flera dagar. Svårt att acceptera att det ska vara så svårt..


    Jag kör också på cb och testlagrets stickor :) konstigt du måste ju haft en riktigt snabb stegring denna cykel isåfall?

    Ja tyvärr.. känns som många runtomkring inte behöver kämpa alls, eller jag stöter iallafall mest på ?oops vi blev visst gravida? irl haha. Men tur fl finns så man kan älta lite :)!
  • EllaLo
    Mallanolsson skrev 2019-12-01 12:40:21 följande:

    Ja, tyckte det var jättekonstigt.. känns som att vi inte riktigt kunde maxa chanserna denna gången :( Tycker du att stickorna funkar på samma sätt med letrozolen?

    Eller hur! Väldigt skönt att där är andra som förstår hur det känns att få negativa besked när man inte vill någon annat än få ett fint plus.. Blir ju glad för andras skull men samtidigt känns det som att sorgen hos en själv bara växer.


    Men letrozolet hade jag inget konstigt omslag på stickorna, men när jag tog ovitrelle nu hade jag posetivt äl test flera dagar. Det innehåller ju massa hormoner så jag kan bland annat inte testa med gravtest ännu då det kan ge falskt posetivt.

    Ja där satte du orden, verkligen tvådelade känslor...
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-02 11:29:26 följande:
    Spännande! Har du fått ovitrelle tidigare? :)
    Fick dock tillbaka provresultaten från min läkare i fredags där hon sa att mina progesteronvrden är bättre vilket tyder på att jag hade ägglossning förra månaden :/ Men oavsett kommer jag tjata till mig sprutan för precis som du säger, det kan ju inte skada! :)
    Nej det var första omgången nu :) ja alltså jag tänker ju typ att ovitrelle kan ge en liten boost istället , haha? hoppas du får testa iallafall, men sen är det ju så att man måste komma ihåg att kroppen fortfarande måste sköta sitt! :)
    Mallanolsson skrev 2019-12-02 16:23:39 följande:
    Brukar ni köra varannan dag under den perioden eller hur tänker ni? ????

    Usch ja.. väntar fortfarande på mensen, har sån mensvärk men ingen mens ännu..

    Ja för det mesta, om inte vi går om varandra helt när vi jobbar.

    När hade du BIM?
  • EllaLo
    minnie768 skrev 2019-12-03 08:30:51 följande:

    Spännande! :) Jag har tagit 3e tabletten letro idag..

    Visst är det så! "Vill" den inte bli gravid är det inte mycket vi kan göra åt det förutom att hoppas på det bästa. Ska försöka bortse från allt för mycket grubblande och testande denna månaden har jag bestämt mig för. Har redan nu bestämt mig för att inte ta något test oavsett förrän 23/12, då är jag på cd25. Haha! Håll oss uppdaterade på ev symptom och ev test! :)


    Har du upplevt några biverkningar av letro? :)

    Jag tog faktiskt ett test igår em, kunde typ skymta något svagt men det kan likaväl vara ovitrelle som ger falskt utslag.. testade med ett vanligt test med och inte testa tidigt så det kändes rätt utdömt ändå. :/ ska avvakta till lördag TROR jag haha.

    Angående symtom har det varit iprincip 0.. har inte alls haft spända bröst eller illamående. Dock hade jag migrän 2 dagar i rad förra veckan och vad jag tror och hoppas haft en nidblödning på torsdagen. Har inte tempat hela cykeln men har kollat lite nu under några dagar och det har varit allt ifrån 36,8-37,1..
Svar på tråden Letrozol 2019