Inlägg från: lövet2 |Visa alla inlägg
  • lövet2

    Farmen 2019

    Det verkar vara fler latmaskar bland killarna än bland tjejerna. Lite ovanligt i Farmen! Hoppas i alla fall att inte Kim åker ut, för jag tycker han är lite tjyvrolig. Jag tror han fejkade fingerskadan lite för att få en fördel i tvekampen.

  • lövet2
    kokosnötmjölk skrev 2019-01-14 22:45:12 följande:
    Jag kom på att någon här kanske har en inloggning och kan läsa artikeln, så jag ger mig på att försöka lägga in en länk i alla fall, hoppas den fungerar... 

    www.nsd.se/nyheter/akte-in-pa-akut-efter-farm... 
    (Det blev visst en grön länk...)

    Det började hemma i TV-soffan i Gällivare och en pik från sambon. Det där skulle du inte klara av, va?


    Piken triggade 42-åriga Maria Nilsson till att skicka in en ansökan om att få delta i dokusåpan som har blivit en långkörare i TV4.


    Först var det casting i Umeå. Sedan kom hon vidare till Stockholm där man gjorde tester för att kolla såväl hälsan som vilken personlighetstyp man är – för att få olika karaktärer till programmet.


    Maria Nilsson var hela tiden inställd på att hon skulle dra tillbaka sin ansökan, men när alla omkring henne ville att hon skulle delta så tänkte hon om. Och hon blev utvald att vara med.


    Men Farmen som började 6 januari har ännu inte haft Maria Nilsson med i bild. Varför? Hon får ta en annan väg i tävlingen – i "Torpet".


    Torpet är en tävling som produktionen har satsat på även tidigare säsonger, där utslagna deltagare från Farmen får en extra chans att tävla sig tillbaka. I år får fyra deltagare börja med att flytta in till torpet och där ska de kämpa för att få stanna och tävla om en plats inne på farmen. Maria Nilsson från Gällivare börjar tävlingen där.


    Nilsson är bunden till ett sekretessavtal och kan inte avslöja något om hur det går för henne i programmet. Men hon är inte rädd för att säga att hon ångrar att hon ställde upp.


    – Det är det värsta jag har gjort. Jag skulle aldrig göra om det igen eller rekommendera det för någon annan, säger hon.


    Det som skulle bli en utmaning och ett äventyr blev svårare än hon hade trott på grund av en enkel anledning: Vattenbristen.


    På gården där hon tävlade fanns bara en brunn som ska vara hundra år gammal. Den närliggande sjön hade algblomning, så det vattnet gick inte att dricka. Brunnen hade inget bra flöde på vatten och i och med sommarens värme blev det nästintill outhärdligt att leva på gården.


    – Vi fick inget vatten. När det var så varmt så var det bara slamvattnet ner i brunnen vi kunde dricka. Vi fick dricka vatten med kokta grodyngel i.


    Efter inspelningen fick Maria Nilsson åka in till akuten.


    – Jag fick åka in för att få tillbaka vätska i kroppen. Jag gick på penicillin i sju veckor efter det.


    – Vi fick verkligen inget vatten. Det som fick mig att fortsätta tävlingen var att det var så fina personer med. Människorna på torpet var verkligen ödmjuka, harmoniska personer.


    Maria Nilssons resa i "Torpet" började på TV4 play under söndagskvällen.

  • lövet2
    flygrl skrev 2019-01-16 00:47:32 följande:
    Jag som alltså inte vart i Norrland ens tycker faktiskt också många från norra Norrland låter lite som dom skulle ha finsk brytning. Men i Tornedalen e det väl många som pratar finska till vardags eller hur?
    Väldigt OT det här ( ), men de talar Meänkieli, som räknas som ett minoritetsspråk här i Sverige. Det är väldigt likt finskan (som norska och svenska kanske?) men räknas som ett eget språk.
  • lövet2
    Johannus skrev 2019-01-16 20:36:28 följande:
    Vilka talar Meiänkilei ?

    Jag kan Meiänkilei, men har inte hört någon annan göra det på Farmen eller Torpet.
    Det gällde frågan om de talar finska i Tornedalen. Kul att du kan tala det! Min dotter brukar somna till något radioprogram på det språket. Hon fattar inte ett ord men tycker det är rogivande!
  • lövet2
    Johannus skrev 2019-01-16 23:05:24 följande:
    Jag är född och uppvuxen i Tornedalen så jag har vuxit upp med Meiänkieli. Dock fick vi inte prata det i skolan.

    Nej, jag vet. Samma som med samiskan. Det är så många som tappat sitt språk för att det varit förbjudet i skolan.
  • lövet2

    Jag tror Maria vinner över Kim, och så tror jag Stina väljer Emelie. Tror Stina vinner i så fall.

  • lövet2

    Jag fattar inte riktigt grejen med Stina. Mahsa grälar med alla. Klagar, skriker åt folk och gör sig osams med dem. Vad gör då killarna? Jo, de försöker få ut Stina, för de tänker att det är hennes fel att Mahsa är bråkig. Om Stina inte är där, så kommer Mahsa att bli en snäll flicka. Tja, nu åkte Stina. Blir alla glada och nöjda då?

  • lövet2
    Johannus skrev 2019-01-21 20:23:25 följande:
    Det var inget torpet idag....bara fortsättningen från i går,
    Jo, men jag sitter och tittar på Torpet nu. Avsnitt 5.
  • lövet2
    Johannus skrev 2019-01-22 19:48:04 följande:
    Macha kommer garanterat välja Göran som förste kämpe, men vem han väljer blir svårare eftersom killarna är tajta.
    Eller så väljer hon Maria då hon inte tål henne heller.
    Ja, det kan nog bli vilket som. Göran eller Maria!
  • lövet2
    Nandez skrev 2019-01-25 15:32:31 följande:
    Tar en paus så återkommer jag till tråden.
    Jag kan ge dig en sammanfattning när du är tillbaka!
Svar på tråden Farmen 2019