Inlägg från: Johannus |Visa alla inlägg
  • Johannus

    Farmen 2019

    molly50 skrev 2019-02-25 12:08:15 följande:
    Så är det ju absolut. Men jag tycker ändå att Diana är den mest värdiga vinnaren. Hon har inte tjafsat,snackat skit eller deltagit i något fulspel. Och hon jobbar och sköter saker på gården.
    Hon har hela tiden varit ärlig och kört med raka rör.
    Ja jag håller med att Diana har spelat reko spel hela vägen så hon är värdig vinnare på så sätt. Hoppas det är hon och Göran i finalen. Jag kan inte tänka mig någon annan gå i final.
  • Johannus
    Linnis92 skrev 2019-02-26 11:42:47 följande:
    Läste på hennes Instagram att läkarna så ifrån, hon behövde komma till en steril miljö för att inte få permanenta skador.
    Det är konstigt att vissa åker för bakterier i magen när vissa andra inte gör det...Alex som åkte ut tidigare skrev i tidningar att han fått magtarms bakterie.

    Göran hade några dagar ont i magen, men han lämnade inte Torpet ändå utan fortsatte att kämpa.

    Hoppas verkligen att Tobbe 2 kör ut Stina.
    Göran slår ut Neda i Torpet finalen och Göran sen slår ut Tobbe 2.
  • Johannus
    flygrl skrev 2019-02-26 12:36:20 följande:
    I programmet sa hon ju att hon själv kommit fram till att hon måste lämna pga hälsan men då va det väl så att hon i praktiken inte hade nåt annat val. Och det får man ju förstå.

    Sjukdom i mage-tarm kan väl va olika allvarligt och att det e därför vissa kan fortsätta medans andra får avbryta. Beror väl också på hur länge man e sjuk, om det släpper efter nån dag eller inte. :/

    Ja, blir spännande se om Göran kan ta sig tillbaka till Farmen. Tobbe II blir en väldigt tuff motståndare i både fysiska grenar och kunskap.

    Ja, man undrar. Särskilt alkohol kan väl va förödande för en redan kass mage.
    Helt klart kan mag/tarm bakterier vara olika för olika personer och olika allvarligt, men vet man att man har så ont i magen och feber där till så skulle man inte kunna eller vela äta Pizza med vin till oavsett att man varit hungrig en längre tid...Tänker på  när man har magsjuka att man är inte hungrig, man blir illamående bara av lukten av mat. Och att inta alkohol när man är så sjuk fattar jag inte.
  • Johannus

    Nåt som jag tycker är konstigt både på farmen och Torpet är att man sällan sett deltagarna  tvätta sina kläder. Oavsett att dem måste göra det vid sjön så har man sällan sett dem tvätta och ha på tork. Ok vi ser inte allt som sker på gårdarna, men man ser att dem ofta har smutsiga kläder på sig.

    Farmen fick en gryta där dem kunde värma vatten i och tvätta kläderna, men ingen orkar hämta vatten till den och värma upp vattnet. Att gå i smutsiga kläder är heller inte bra. Mammorna på 1800- talet hade många barn, men tvättade på det viset för att har rena kläder och sängkläder till sig.

    Varför jag skrev det här är för att hygien och renlighet är viktigt för att inte få i sig bakterier. Så även hur maten tillagas. Har deltagarna tid att tvätta händerna på ett eller annat sätt innan dem lagar mat?

    Man har heller inte sett på Torpet hur dem förvarar maten. Står den varmt så får man bakterier i maten och ner i magen.

  • Johannus
    Linnis92 skrev 2019-02-26 21:03:31 följande:
    Vet inte om ni pratat om det innan men är det bara jag som stör mig så ofantligt på att Maxine svär i alla sina meningar i princip?
    Jag stör mig på henne och har gjort det sen hon var på flotten. Nu när hon är storbonde så försöker hon vara så överväldigande duktig och bra, men nä ja kan inte med henne. 
  • Johannus
    Grodis15 skrev 2019-02-27 12:46:14 följande:
    Ja då vi får väl anta att hon är vuxen och har ätitboch druckit det hon kände att hon klarade av?
    Blir bara så irriterad när folk här antyder att hon överdriver sin sjukdom eftersom hon tryckte i sig pizza och vin när man faktiskt inte ens vet att hon gjorde det och även om hon gjorde det kanske hon kände att det gick bra just då. Tycker man märker tydligt att hon mår riktigt dåligt och är väldigt ledsen över att lämna. Blir så trött på alla som förminskar henne.
    Då tycker även jag att om man inte får tycka som man vill så ska inte heller andra tycka och säga elaka saker om Göran. Många har sagt att Göran är en gammal gnällig gubbe vilket inte jag tycker....

    Men som sagt alla gillar vi olika.
  • Johannus

    Det är egentligen inget kul att titta på Farmen eftersom Göran röstades ut från Torpet.
    Tror att Tobbe 2 ångrade att han ville ha med sig Neda till farmen istället för Göran. Självklart ville Neda ha med sig Stina.
    Tycker även att det var fel att göra så som Paulo gjorde för det kändes att även han ville ha ut Göran. Varför hade inte alla 4 kunnat få komma tillbaka och fått tävla mot det som är kvar på Farmen.?

    Nu finns det bara en värdig vinnare och det är Diana.

  • Johannus
    AnkiC skrev 2019-02-28 17:38:27 följande:
    Så farmarna vet om att det finns ett torp? Va trist. Det trodde inte jag. Maxine och Emelie pratar i dagens avsnitt om att det kanske kommer in en torpare.
    Många av deltagarna har sett Farmen i flera år så klart dem vet att Torpet finns och att dem som åker ut i tinget hamnar där och till slut ska bara en komma tillbaka, men trist nu att tre får komma tillbaka när Paulo sa i början att bara en ska få komma tillbaka.


  • Johannus
    AnkiC skrev 2019-02-28 20:58:07 följande:
    Ahaaa! Jag har inte sett farmen på några år så jag visste inte att torpet funnits innan. Det förklarar saken. Det känns ju bättre. Jag tycker det är skitkul att många kommer tillbaka. Fler intriger då. Särskilt med Stina. Tycker dock att det borde vart Masha istället för Tobias. Tänk Stina, Masha och Neda. Det hade vart nåt att se hur långa i synen alla hade blitt. Haha! Tobias är så trist och dessutom utmanare. Så irriterande att han är stark och smart. Han vinner säkert. Tycker det vore orättvist mot övriga. Och årets torpare efter 4 dagar på torpet! Så orättvist. Men Paolo sa ju endast en så konstigt är det. Verkar som de ändrar eftersom. Att skicka tillbaka endast Tobias hade varit ganska trist.
    Årets farmen och Torpet har ändrat massor på reglerna, man får fritt prata om vem som ska väljas av storbonden, det har man inte fått göra förut.

    Regel brott har gett  konsekvenser, men i årets Farmen har endast Maria blivit borthämtad så tittarna fått se det. Rocco fick göra som om han själv valde att gå utan att tittarna fick se eller veta  att det var grovt regelbrott.

    Torparna sas det att ni ska alltid vara 4, men när femte kommer ska sist inkommen kämpa med denne som kommer från Farmen och till slut ska bara en Torpare vara kvar som får komma tillbaka till Farmen.
    Vad gjorde Paulo? Ändrade på reglerna och lät tre få komma till farmen.....Han ville nog bara att Göran inte ska få en chans att komma med.....Varför hade inte alla 4 kunnat komma tillbaka?


  • Johannus
    AnkiC skrev 2019-02-28 22:44:45 följande:
    Ja riktigt illa att inte Roccos beteende kunde visas lika som Marias. Riktigt fegt och orättvist.
    Tror inte att anledningen var att Göran inte skulle komma med. Varför skulle det vara det? Har Paolo uttryckt något ogillande mot Göran? Jag upplever helt tvärtom. Tror nog att anledningen att tre kom med var att det blir mer intriger med gamla deltagare med och för trist med bara en utmanare. Någon måste ju ut annars hade tävlingen varit meningslös. Hade Göran vunnit kanske det bara hade blivit en tror jag.
    Ja Roccos beteende var ett grovt regelbrott.

    När Paulo sa innan finalen på Torpet åt Göran att du är en seg gubbe "alla har velat ha ut dig för länge sen" så tyckte jag att det lät som understruket av Paulo, men det kanske är bara jag som reagerade. Hade hoppats när det var spiken att Göran slagit alla, men nä.....Nå jag tror att han tyckte det var skönt att komma hem till frugan.

    Det kommer nog bli tinget för fler än en när Torparna kommer till Farmen då det bara är två veckor kvar av programmet.
Svar på tråden Farmen 2019