• Kjell2

    Kan pappa utan bostad få delad vårdnad?

    Vet du skillnad på vårdnad, boende och umgänge?

    Vårdnaden hänger i huvudsak på annat än hur man bor.
    Kan han t ex acceptera umgänge på en fastställd plats ska inte brist på boende vara ett problem.

  • Kjell2
    Anonym (eee) skrev 2019-01-08 12:36:01 följande:
    Dock ändå inte speciellt säkert att han kommer få ha gemensam vårdnad med tanke på droger osv. Han behöver bevisa att han kan samarbeta för att få ha gemensam vårdnad, men det är klart att han kan försöka och på så sätt får saken prövad.
    (blir förvirrad när folk skriver delad vårdnad - i mitt huvud låter det som att man då INTE har gemensam - och termerna är "gemensam vårdnad "och "ensam vårdnad" (inte enskild som många också skriver, även om det är enkelt att förstå :) ) 
    Nja, det är snarare något som visar på att samarbetet inte funkar för att det ska bli EV.


  • Kjell2
    EmberEyes skrev 2019-01-08 12:32:16 följande:
    Exakt.

    Såvida han inte är en galen seriemördare eller pedofil eller på annat sätt grovt kriminell och en direkt fara för barnet så har han all rätt i världen att stämma på vårdnaden (delad vårdnad). Dålig (obefintlig) ekonomi är inget som kommer ligga honom i fatet där.

    Umgänge kan vara vanskeligt, men om han kan gå med på umgänge utan övernattning, eller om han kan ha boende på i förväg överenskommen plats (t. ex. en vän) så går det också att få igenom.
    Stämma kan han göra, och har rätt att göra, oavsett brott, missbruk, sexvanor mm. Däremot kan det påverka möjligheten att få umgänge och vårdnad. 
  • Kjell2
    EmberEyes skrev 2019-01-08 12:53:37 följande:
    Dålig ekonomi är väl inte en grund för att neka vårdnad? Då borde alla hemlösa familjer förlora sina barn per automatik, och så är det ju inte?
    Huvudfrågan om det ska bli GV eller EV är om förädrarna kan samarbeta kring barnet eller ej, framförallt viktiga beslut. Alternativ ingen av föräldrarna kan tänka sig GV.

    Blir det EV går vårdnaden nästan alltid till förälderna som får boendet. Vid tvist om boende är ekonomin en av många saker man tittar på.
Svar på tråden Kan pappa utan bostad få delad vårdnad?