Inlägg från: Anonym (förbannad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förbannad)

    Bittra människor som stör sig på småbarn...

    Anonym (Sur) skrev 2019-01-08 21:23:34 följande:

    Dessutom är jag sur över den respektlösheten som jag bemöts utav i offentliga miljöer. T.ex när jag kommer med barnvagnen i affären står folk och låtsas kolla på varor istället för att flytta på sig, cyklister som cyklar i fart som borde vara straffbar, pensionärer som gnäller att min 3-åring pratar högljutt på tåg/bussar med mera...


    Varför kan du inte säga till din unge att inte prata så högt? Normala treåringar fattar sånt.
  • Anonym (förbannad)

    Den här tråden visar att det bara är skitsnack att man blir mer osjälvisk när man får barn. Det är fanimig ingen skillnad på att störa sig på rökare som bolmar i ansiktet på folk och att störa sig på föräldrar som låter sina ungar leva fan överallt. Antagligen blir ts barn såna som är respektlösa mot lärarna i skolan och gör att de känner sig tvingade att byta yrke. Det är också såna som ts som gör att många vill ha barnfria bröllop och restauranger.

  • Anonym (förbannad)
    Anonym (Fia) skrev 2019-01-09 02:09:04 följande:

    Det värsta som finns är när ungar gapar och skriker och tjuter i affärer. Och en mamma som är helt blasé och går och glor i sin mobil eller nåt. Hon hör inte att hennes ungar för ett jävla liv eller så skiter man i det. Har man såna ungar så fixar man barnvakt. Det är inte ok att alla andra ska behöva lida för att småbarnsföräldrar måste dra omkring på sina ungar överallt


    Eller hur! Gapiga ungar i affärer (och då menar jag inte bebisar utan dem som är några år gamla eller större) är fanimig lika illa som hundskit på offentliga platser, men det senare bli man inte kallad bitter för att man klagar på.
  • Anonym (förbannad)
    fornminne skrev 2019-01-08 22:12:55 följande:

    Sen är ju en gnällig tant bara att ignorera. Ett högljutt och stökigt barn är svårare att ignorera. Pensionärer beter sig sällan så. Med detta sagt måste man sjävklart tåla att barn syns och hörs, men till en viss gräns.


    Pensionärer brukar med ytterst få undantag uppföra sig utmärkt offentligt. Kanske för att de hör till en generation där man blev strängt uppfostrad.
  • Anonym (förbannad)
    Anonym (Mammatilltvå) skrev 2019-01-09 07:00:04 följande:

    Skitsnack, min tvååring kan viska. Allt har med uppfostran att göra, det är ditt jobb som förälder att lära barnet rätt och fel, vilket innebär mycket upprepning.

    Visst finns barn med diagnoser, men lät inte så i ditt fall.

    Den är det skillnad på om föräldern säger till barnet eller låter de leva rövare


    Konstigt att barn med funktionshinder gick att uppfostra bättre förr i tiden. Kanske för att det då inte var så politiskt inkorrekt att lära ungarna veta hut.
  • Anonym (förbannad)
    sextiotalist skrev 2019-01-09 07:31:14 följande:

    De jag känner som har barn med funktionshinder har mer koll på sina barn än de flesta. Barn med funktionshinder hade det ofta lättare i samhället förr, då det var rätt fyrkantigt och det var lättare för dessa barn att passa in.


    Tror inte att det beror på att det var lättare att passa in förr att barn med adhd och andra diagnoser då inte tilläts springa omkring och skrika i affärer.
  • Anonym (förbannad)

    Inte heller beror det på att det är svårare att passa in idag att vissa föräldrar tycker att det är en mänsklig rättighet för deras barn med diagnoser att skrika och störa på konserter och restauranger och gråter ut i kvällspressen om någon protesterar mot det.

  • Anonym (förbannad)
    Anonym (he he) skrev 2019-01-09 08:14:19 följande:
    Men vilken tid är det du kallar för förr ? När jag var barn, på 70 talet så vet jag att barn sprang i affärer och skrek. Min bror har npf och gjorde det, han hade inte fått sin diagnos då men problemen fanns. Min mormor hade en bror som med största sannolikhet fått en diagnos idag och han kunde inte bete sig men han fick inte gå i affärer han gick på internat.
    Just det, förr fick barn som absolut inte klarade av att bete sig inte följa med till affären, idag ska de ha rätt att skrika och jävlas överallt och hur mycket som helst. Jag var barn på 80-talet och hade jag inte kunnat uppföra mig i affären hade jag fått en rejäl avhyvling. Förr blev inte heller lärarna i lågstadiet kallade för hora och fitta av barnen, vilket ofta händer idag. Inte heller blev lärarna utskällda av föräldrarna för att de sagt till deras barn på skarpen.
  • Anonym (förbannad)
    Anonym (?) skrev 2019-01-09 21:00:26 följande:

    Vad tror du, att barnet skriker hela tiden eller? Kanske är hur snäll och trevlig som helst mesta tiden. Jeez, hur kall kan man vara. Känner mig tacksam av att inte vara så kall som du men tycker samtidigt att det är sorgligt om det finns en massa människor som du.


    Så man är kall för att man inte gillar barnskrik? Är man också kall om man inte gillar skällande hundar? Jag menar, hundar skäller ju inte hela tiden?
  • Anonym (förbannad)
    Anonym (?) skrev 2019-01-09 21:03:37 följande:

    Rekommendationen från psykologer är att barn, även små barn , bör vara med och bestämma (inte om vad som helst såklart). Men du kanske vet bättre?


    Det finns också psykologer som säger att föräldrarna bör vara de som bestämmer, för om barnen får som de vill blir de curlade och tål inte motgångar när de blir äldre.
Svar på tråden Bittra människor som stör sig på småbarn...