Inlägg från: Anonym (Blåsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Blåsan)

    Herpes?! Jag vill dö....

    Jag fick ett hemskt plågsamt första utbrott när jag var 24. Idag 32 och har inte fått det igen den dess trots att jag gått igenom extremt stressiga perioder. Tänkte som du vid mitt första utbrott och tycker helt klart informationen kring herpes är överdriven. Du kommer inte få det så ofta att det påverkar ditt liv, vågar nästan lova dig det.

    Dina sexpartners behöver du inte säga nånting till då det inte klassas som en könssjukdom. Du behöver heller inte oroa dig för dem, med största sannolikhet har de redan herpes. 80% av befolkningen har det, majoriteten vet bara inte om det. När jag nämnt min herpes har det varit till personer jag haft långvarigt sexliv med, två år eller mer och ingen av de killarna har höjt ett ögonbryn ens.

  • Anonym (Blåsan)
    Anonym (Kvinna54) skrev 2019-01-17 17:25:54 följande:

    Hade gärna velat att min partner berättade att de har könsherpes. Smittar ju vid vissa tillfällen och inte så kul att få...

    Många har herpes ja men just typ 2 springer väl inte alla runt med? De jag känner (och vet har det) har legat med många partners parallellt och oskyddat.


    Jaaa, men det finns inget krav att berätta för någon partner att man har herpes. Är folk inte insatta i det? Herpes räknas inte som en könssjukdom och omfattas därför inte av informationsplikten som är lagstadgad gällande könssjukdomar. Det kan lindra TS att veta att hon inte måste gå runt med en skylt i pannan om att hon har herpes. Det är redan tillräckliga skamkänslor förknippade med detta, men de är för många fall så överdrivna för livet behöver inte alls påverkas trots att det låter som att det kommer göra det.

    Mitt enda syfte var att informera TS om att det inte är som andra sexuellt relaterade sjukdomar ENLIGT LAG och därför behöver man inget säga, vilket kan kännas skönt FÖR HENNE. Om någon ser mig som vidrig eller självisk för att jag upplyser om LAG så är det ni som ska läsa om och sluta vara så dömande. (Jag syftar på en tidigare kommentar mot mig som jag upplevde som fruktansvärt missriktad men vill även att andra ska förstå att detta är det som gäller och ingen är tvungen att berätta, och det är inte mina värderingar som ligger till grund för den ståndpunkten.)

    För vidare upplysnings skull kan jag säga att jag berättat för mina partners och de har inte ens höjt på ögonbrynet. De har helt ärligt reagerat med en tystnad och ett lugn som antingen säger att antingen inte bryr sig eller att de vet om att se resan har det själva. Ingen big deal i mitt liv, blir säkert inte big deal i TS liv heller. Så nu kan alla sluta döma, även om just du inte var så hård.
  • Anonym (Blåsan)
    Anonym (typ1 eller typ2) skrev 2019-01-22 14:31:25 följande:

    Om du har fått ett eller något enstaka utbrott så förstår jag att du klarar av att säga det till dina partners och att det inte påverkar ditt liv, du har typ1 då vilket är den snälla typen att få i underlivet men den jobbiga typen att bli smittad av på munnen.

    Skillnaden är för oss som har typ2 det är fruktansvärt, man får oftast (alltid) utbrott en gång i månaden hela tiden, oavsett om man har det stressigt eller ej. Det är så jobbigt att leva med det och berätta för någon partner.

    Vi får helt enkelt hoppas på att ts inte har fått typ2 i underlivet


    Men det är typ 2 jag har. Är det alltså ovanligt att ha så få utbrott av den varianten? Trodde det var individuellt precis som typ 1. Min mamma har typ 1 runt munnen och får varje år år ett eller ett par utbrott medan en vän får oftare.
  • Anonym (Blåsan)
    Anonym (Var ärlig!!) skrev 2019-01-22 20:43:49 följande:

    Så eget ansvaret försvinner för att man "får" stöd av lagen.. En anledning till varför det är så skambelagt är just för att så många tänker i liknande banor och smittar andra omedvetet eller medvetet.


    Det skrev jag ingenstans om du läser en gång till. Du förstår uppenbarligen inte mitt resonemang men det är okej för jag förstod inte ett skvatt av ditt.

    Vore intressant att veta hur många som skulle ha sex med någon som säger att den har herpes. Troligen ingen. Vilken människa hade ärligt dödat sitt sexliv for life med att säga till varje potentiellt ligg att den har herpes? Om det däremot är som vissa i tråden sagt; man smittar i stort sett aldrig när man inte har utbrott - varför ska man då öht behöva berätta att man har det? Man undviker väl bara att ha sex när man har ett utbrott.
Svar på tråden Herpes?! Jag vill dö....