• Anonym (FYI)

    Paus

    Anonym (Tr.ad) skrev 2019-01-18 17:44:09 följande:

    Det ska rättvist tilläggas också att vårt schema det här året är betydligt tightare då hon som undernärd ska till dietist och jag som fet ska också dit (gick upp 40 kg under första sjuka året) samt att hon ska träna hos sjukgymnast och vår son till logoped.

    Veckorna är smockade med möten och grejer att göra och det är självklart en bidragande faktor till varför hon känner sig utmattad hela tiden.


    Ja det är utan tvekan en jobbig sits ni hamnat i. Tyvärr har jag inga råd hur ni skall göra, men personligen har jag aldrig sett en paus som lösningen på problem man har i familjen. Har man problem löser man dom tillsammans, och kan man inte det, är det bäst att söka sig professionell hjälp.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Tr.ad) skrev 2019-01-19 13:08:00 följande:

    Nej jag känner att en paus inte hjälper heller. Jag frågade om det var ett måste med paus eller om vi bara kunde göra tillfälliga justeringar i relationen så hon får med utrymme och så men hon kände att en paus var nödvändig för att stänga ute alla känslor. 

    Hon beskrev det som att i förhållande så går hon in med all sin energi på barnet och partnern vilket gör att hon har tappat bort sig själv i den här tunga perioden för det har inte funnits egen tid.

    Behöver jag oroa mig eller låter det logiskt. Jag är skräckslagen för att bli lämnad och känner mig just nu så otroligt ensam. Jag vet inte vad jag ska göra men känner att jag vill göra något. Kämpa för att det ska bli bra igen.

    Känns bara sjukt tungt att stå och inte veta. Och hon säger att hon inte vet vad hon behöver heller riktigt. Bara tid för sig och vänner


    För det första tycker jag det är väldigt konstigt att det bara är jag som svarat dig i din tråd. Här finns ju i vanliga fall så mycket "kloka" medmänniskor som inget hellre vill, än att ge goda/eller mindre goda råd.

    Men för att återgå till dig..
    Har du konfronterat din fru med vad det stod i den tråden och fått en förklaring?
    Eller är det enda svaret att "det är inget"?
    Jag skulle nog fordra ett bättre svar
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Tr.ad) skrev 2019-01-20 07:24:12 följande:
    Ytterligare svar på din fråga. Vi har sagt att vi ska låta det vara i några dagar för att sen sätta oss och prata om det. Det var mitt initiativ så hon kanske kan reda ut sina tankar och veta mer själv så att hon kan förmedla det.
    Så mer än vad jag vet nu får jag reda på om några dagar förhoppningsvis.
    Såg att jag ställde frågan fel. Det jag menade var det SMS:et du såg...Har du fått en förklaring på det.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (-----------------) skrev 2019-01-20 22:53:22 följande:

    Vad som slår mig är hur totalt känslomässigt o praktiskt beroende du är av din sambo - jag tror mig förstå att det bidrar till hennes uttröttning. O sen fattar jag inte riktigt vad du o den förra terapeuten pratat om i två år, ni har alltså bara pratat om sociala fobin o verkligen inget annat?? Gissar isf att det inte varit en psykolog utan t ex en socionom med påbyggnad i terapi.

    Och förlåt nu, men av intensiteten att döma i din text förstår jag att det måste vara MYCKET jobbigt för din sambo. O nu känner hon förstås att det är pressande hur du pockar på o vill ha ett svar av henne NU om ni ska vara "ihop" eller inte. Du verkar förstå detta, fast bara delvis. Du vill inte ge henne nån press MEN du måste få berätta för henne. O du vill prata om hur ensam du känner dig med henne; hela tiden allt om vad DU vill.

    Du har alltså aldrig under ditt vuxna liv tagit itu med dina känslor hos nån professionell, talat om den hemska barndomen osv? Utan bara med sambon? Ja, det får du ju äta upp nu, sorry..

    Du måste absolut jobba på att bli en självständig människa, sen utgår jag från att du redan tar ångestdämpande o kanske antideppmedicin. Eller?


    Jag tror hon säkert har haft det jobbigt under lång tid och du har säkert rätt i mycket av vad du skriver, men min erfarenhet är att man från ts sida måste få ett gehör från sin partner. Känslomässigt, samtalsmässigt och fysiskt. Får man inte det, som det verkar i ts fall, att han inte känner någon ömhet från henne, reagerar man helt naturligt med att tappa känslorna själv. Det kan ta kort tid, och det kan ta längre, men tappa känslor gör man om man inte får något tillbaka. Det kanske visserligen är bra, men inte om man vill fortsätta tillsammans.
    Känns liksom fel att bara acceptera att, så här är det.

    Sen tycker jag väl att det känns lite konstigt att under dessa omständigheter bara lämna ibland för att umgås och sova över hos sin mamma eller någon vän. Är det normalt att göra det när man har barn tillsammans? Det kanske är det idag...jag vet inte. Jag hade nog känt det lite skumt.
Svar på tråden Paus