• Anonym (xx)

    Snarkningarna förstör familjen- han vägrar ta det på allvar!

    Snarkning innebär inte automatiskt apnéer. Jag snarkar men har inga apnéer och får inga offentligfinansierade åtgärder. Funderat på att söka privat för tandskena, men drar mig för utgiften då jag inte skulle få något bidrag alls till den. Familjen har aldrig signalerat sådana problem som ni har dock. Min man snarkar och har apnéer. Han har haft bettskena i flera år och står i kö för CPAP nu då vid ny sömnregistrering hade både apnéer och dålig syresättning (och sjukdom som kan bli sämre av det också). Operationer gör man inte längre, det ger inga bra resultat. Ingen av oss snarkade när vi träffades för en massa år sedan men ålder och övervikt har fört det med sig. Min son har polyper och snarkar, främst vid förkylning, men han har rekommenderats regelbunden nässpray och inte operation då det förmodligen växer bort.

    Men är problemen så stora borde givetvis din man ta det på allvar. Att han skrattar åt att övriga inte får sova är obegripligt.  Det borde ju finnas mycket att pröva. De saker du själv tar upp, gå ner i vikt om han är överviktig och om detta inte hjälper ny bostad med ett extra rum, att du eller barnen börjar dela rum så han sover själv eller att han sover på soffan. Ljudisolering går också att påverka.

    Det GÅR att som anhörig också jobba på sitt håll. Nu har du skaffat dig en inlärd irritation så minsta antydan till snarkning gör dig arg och frustrerad så du kanske inte vill pröva iofs. Min kompis har av och till sovit på soffan och sover nu sedan flera år med öronproppar pga hennes sambos snarkningar (han har CPAP nu men den hjälper väl inte fullt ut). Då har hon ändå inget stort emot snarkningar och tycker de är allmänt äckliga som du verkar göra, utan tycker de kan vara lite mysiga (uppvuxen med att hennes pappa snarkar och associerar till det på icke negativt sätt).

Svar på tråden Snarkningarna förstör familjen- han vägrar ta det på allvar!