• Pajama

    Brukar ni vabba fast ert barn inte är sjuk egentligen??

    Verkligen inte!
    På mitt jobb sätter man antagligen någon annan i klistret för varje oplanerad frånvaro! Vi måste ersättas med en vikarie.
    Innan vi fått tag på en vikarie, så måste någon stanna kvar, som redan jobbat en massa timmar och som vill hem till sin familj och sina måsten.
    Det blir "stopp" i verksamheten många gånger också och det går ut över de människor vi jobbar med. 
    Någon måste kliva upp, oförberedd och skynda sig till jobbet, kanske om det är en snäll människa, åsidosätta sina planer för den dagen. Eller, som i de flesta fall - säga nej, jag kan inte eller inte ens svara i telefon, så en stackare får sitta och ringa runt, istället för att sköta sitt jobb.
    Allt och alla blir lidande, utom den som sitter hemma och chillar!

    Blir man sjuk eller barnet sjukt, ja då måste man få lov att vara hemma, men man försöker alltid att meddela i så god tid som möjligt. Då får arbetet och jobbarkompisarna ta obehaget, men man får allt försöka lägga två strån i kors och komma till jobbet om man själv eller barnet inte är sjukt!
    Allt annat är själviskt!

    Nu vet jag inte vad du har för jobb, det kanske inte blir lika illa som hos oss, men vi får vara rädda om det fina försäkringssystemet vi har och kanske dina kollegor får jobba dubbelt så hårt och mycket om du är borta!

    Ta till dig råden i tråden ovan och skärp dig!
    Det kan också bli svårare för dig att hitta jobb i framtiden med den inställningen. Bli inte förvånad över det!

Svar på tråden Brukar ni vabba fast ert barn inte är sjuk egentligen??