Inlägg från: överytan |Visa alla inlägg
  • överytan

    BF oktober 2019!

    Hej hej
    Jag hoppar gärna in här, har BF den 4 oktober, idag alltså 7 dagar kvar.. Tiden går extremt långsamt och jag är rätt trött och känner inte igen mig längre. Har ont i höften så kan knappt röra mig och vaknar så ofta på natten och måste upp och kissa hela tiden.. Tyvärr har jag känslan att jag kommer gå över tiden så länge som man får gå över.. Och det känns sådär. 

  • överytan
    Psytrancequeen skrev 2019-09-27 18:45:47 följande:

    Jag har tio dagar kvar och känner samma sak. Inga förvärkar på länge nu, hade lite förra veckan. Just nu känns allt jättesegt.


    Mm förstår. Ja tiden går extremt långsamt. Och alla jag känner jobbar under veckan så man sitter hemma själv, och det är inte jätte kul.) :
  • överytan
    lynx vox skrev 2019-10-06 10:37:30 följande:

    Hur går det för alla??

    Någon som fått barn än? Eller känner att det är på gång? Själv har jag insett att jag har typ ett par brallor jag kommer leva i resten av graviditeten, för de är dom ända jag tycker är bekväma nog både för mage o höfter. Jeansen trycker numer vid höfterna så det känns som på natten när jag vaknar med värk där.

    Hos bm i torsdags fick jag veta att huvudet sjunkit längre ner, mitt SF-mått är 38 (är inte det galet mycket? Hade 35-36 när jag födde första barnet) och att allt såg bra ut.

    Är på kontroller varje vecka då jag är så orolig över att något ska gå fel & på onsdag ska jag träffa en psykolog. Det jobbiga är ju att dom dagar bebistösen rör sej som hon ska så känner jag ingen oro. Det är ju när hon har vilodag o tar det lugnt som jag blir orolig... Och då hjälper det väl knappast att prata om det?


    Jag är på bf +2 och tiden går så långsamt. Ska få hinnsvepning imorgon, så vi får se om de kan hjälpa en lite på traven :) jag har SF mått 37 haha.

    Förstår hur du känner, blir också orolig när bebis har lite lugnare stund. Men sedan kör hon igång igen och så glömmer man att bebis varit lugn.
  • överytan
    lynx vox skrev 2019-10-06 16:25:46 följande:
    Du ser!!! Du är på bf+2 och jag 36+5 och jag har större SF-mått:/ gigantisk jättebaby att klämma fram för en annan då kanske...;)

    Håller tummarna för hinnsvepningen

    SF måttet kan vara stort och du kan få en liten bebis och sf måttet kan vara litet och du får en stor bebis. Det säger egentligen inte så mycket om hur stor bebis är, bara att livmodern växer bra och så :) Sedan såklart kan de vara en större, men det kan man ju bara se på ultra ljud och när ungen har kommit ut :) 


    Ja det håller jag också tummarna för :) 

  • överytan
    Anonym (Emelie) skrev 2019-10-11 10:51:26 följande:

    Hej alla! Snart är vi halvvägs in i oktober. Är det många av er som har fått än?

    Min flicka kom på på BF+3.


    Nej här trivs bebis väldigt bra i magen. Är på bf+7 nu :) hoppas hon vill titta ut nu i helgen.
  • överytan

    Hallihallå!

    Hur går det för alla här?

    Själv är lillan nu 4 veckor och 5 dagar. Amningen går bra men är orolig ibland över om hon får i sig tillräckligt. Hur ofta ammar ni? Och hur länge per gång? Vi går bara hos BVC varannan vecka, tycker de är för lite. Men dom tycker hon går upp så bra så de behövs inte lika ofta. Men då hinner man bli orolig tycker jag.

    Läkning för mig tar tid för mina stygn ville inte sitta kvar, och har syts om 3 gånger men de lossnar hela tiden så nu har ja ett "öppet" sår som kommer ta längre tid för att läka :(

    Annars är det bara bra här, har de mysigt och kommit igång med långpromenader varje dag :)

  • överytan
    Mia86a skrev 2019-11-17 19:02:41 följande:

    Här går det bara fint! Han blev två veckor idag och har redan gått upp massor i vikt. Tror jag har väldigt fet/mycket mjölk för mina barns viktkurvor brukar vara spikrakt uppåt i början... Jag ammar ca varannan timme men ibland varje timme och ibland går det tre timmar emellan, beror på honom. Ammar ca 15-30 min per gång. I övrigt sover han mest så det är väldigt behagligt.

    Vad skönt att du kommit igång med promenader! På den fronten måste jag bättra mig, ska försöka komma igång med det nu i veckan. Jag hade ett väldigt bra utgångsläge denna gång då jag inte behövde sys något så känner mig helt felfri kroppsligt. Var såklart lite öm ett par dagar efter förlossningen men inte mer än så, vilket jag är sjukt tacksam över då jag har två till småbarn hemma att ta hand om.


    Va skönt att han går upp bra :) mysigt.

    Men de är ju skönt då att du inte behövdes sys, jag blev ju klippt så jag behöves bara sys där men de har krånglat så. Är så trött på de, speciellt när ja för övrigt känner mig ganska återställd.

    Ja promenader är ett måste, frisk luft, halleluja.
  • överytan
    Etta skrev 2019-11-17 20:33:27 följande:

    Hej! Vår tjej är nu 7 veckor, vi har fram till för ungefär två veckor sen haft det ganska lätt med en nöjd bebis som iofs ammat mycket och ofta dag som natt men alltid gått att trösta till att nu få gå runt runt i timmar kvällstid för att hon ska komma till ro. Väldigt slitigt! Vi turas om att gå runt och bära och sjunga, så fort man sätter sig ner är det skrik igen, puh... Hon går upp fint i vikt och BVC sa att det är vanligt med ?kvällsoro? så är väl inte så mkt mer att göra. Ang amning så är det jätteolika, kvällstid vill hon amma ca tre gånger i timmen men typ 5 min varje gång, dagtid kanske varannan timme och ca 15-20 min åt gången. På nätterna sover hon ofta mellan 23-03 och sen amning 05 och 07.

    Usch vad jobbigt att stygnen gått upp så mycket! Jag hade lite ont de första två veckorna av mina stygn men återhämtade mig betydligt snabbare denna gång än sist och känner mig helt återställd nu. Men har inte tid för återbesök på Mvc förrän om en månad så vet ju inte egentligen.


    Då har ja en annorlunda bebis, hon äter inte alls så ofta som ja läser att alla andra gör :o

    Kvällsoro? Va innebär de? De låter jobbigt :(

    Mm har varit på gyn akuten 3 gånger och krånglat. Och på samma ställe går stygnen upp. Haha. Ja kommer ju inte ha läkt klart när jag ska på återbesöket :(

    Men va skönt att du känner dig återställd. :)
  • överytan
    Fröken W skrev 2019-11-19 17:16:31 följande:

    Hej!

    Vår lilla är 5 veckor och växer och mår bra. Jag ammar henne var 3:e-5:e timme dagtid och på nätterna äter hon vanligtvis 2 gånger, runt 2 och sedan vid 5 eller 6. Hon äter väl ungefär 10-15 minuter/gång. På kvällarna brukar hon vilja äta oftare men snuttar mest då, vi har inte lyckats få henne att acceptera napp helt.

    Med mig är det bra kroppsligt efter akut snitt, men själsligt och mentalt skitjobbigt. :(

    Ang. ditt barns viktuppgång och bvc-besök så tycker jag att du ska tala om för bvc att du oroar dig och därför skulle vilja komma lite oftare. Kanske kan du be om att få komma med 1-1,5 veckas mellanrum.


    Åh va skönt att höra om amningen. För min lilla ammar också så och tyckte de kändes konstigt eftersom ja bara läser om bebisar som ammar jämt.

    Våran vill inte ta napp heller.

    Åh de låter inte roligt :( hoppas du kan läka själsligt med.

    Ska kolla upp de:)
Svar på tråden BF oktober 2019!