Inlägg från: lynx vox |Visa alla inlägg
  • lynx vox

    BF oktober 2019!

    ballerinakakaoreo skrev 2019-10-06 14:33:39 följande:

    Fick en hinnsvepning i torsdags och har släppt slem varje dag sen dess, blodblandat. Har känt mig som en snigel :) imorgon är det dags för igångsättning för min del, är riktigt peppad!


    Men ååååh så skönt!! Håller tummarna för att allt går så smidigt o smärtfritt som möjligt imorgon!! Uppdatera med bäbisinfo:)
  • lynx vox
    Mia86a skrev 2019-10-06 20:17:07 följande:

    Jag har vid tidigare graviditeter haft sf-mått på eller strax under normalkurvan och har fått tillväxtultraljud då de misstänkt liten bebis. Första vägde 4,1 kg och andra 5 kg, haha! Ligger vid denna graviditet också kring normalkurvan men misstänker att detta också är en bjässe, vore konstigt annars...


    Hahaha!! Ja, men då hoppas jag att min kan ligga runt 4kg då och inte mer eftersom första låg på knappt 3700g en vecka efter bf när hon föddes:)

    Dom brukar väl säga att man ofta får större barn för varje gång? Intressant att veta om någon har motsatsen i sin erfarenhet?
  • lynx vox
    Fröken W skrev 2019-10-06 20:39:05 följande:

    Angående sf-mått så håller jag med tidigare skrivare. Det behöver inte säga särskilt mycket om storlek på bebisen, men KAN såklart göra det. Både förra och denna graviditet så har mitt sf-mått legat på den övre kurvan, men det beror nog på att jag har några extrakilon/stor mage i vanliga fall. Första barnet vägde 3987g och föddes på bf+9, denna bebis beräknas enligt tul att väga ca 3600g vid bf.

    Sedan en påminnelse som kan uppfattas som dryg, särskilt när man håller på att bli tokig under de sista veckornas/dagarnas väntan. Men kan man ta till sig och komma ihåg detta så tror jag att man kan vara hjälpt. Det är det här med att gå över tiden. Man har ju inte gått över tiden bara för att man passerat bf. För att ha gått över behöver man ha passerat bf med två veckor. En graviditet räknas ju som normal och fullgången mellan vecka 37+0 till 41+6 eftersom det är omöjligt att exakt säga när bebisen kommer. Så misströsta inte om ni passerar bf, och framför allt, försök att inte stirra er blinda på ett specifikt datum.

    (Påminn mig om det här när jag passerat mitt bf datum

    om ca tre veckor, haha!)


    Då kan vi låta bli att gnälla ihop om 3 veckor då *hahaha*

    Jag struntar egentligen i om jag går efter tiden för bf så länge jag blir garanterad att bebisen mår bra, vilket ingen ju kan garantera... Så därför tänker jag gnälla
  • lynx vox
    Mia86a skrev 2019-10-08 17:20:05 följande:

    Idag har jag varit på ännu ett tul och det verkar som att bebisen inte är enorm, är så länge. Han beräknas idag väga knappt 3,6 kg med 13 dagar kvar till bf, så de beräknade födelsevikten till ca 4 kg om han kommer på bf. Så jag antar att det innebär att jag får gå över tiden och att igångsättning inte blir aktuellt.

    8 arbetsdagar kvar för min del om han stannar tiden ut. Är det fler som jobbar in i det längsta? Jag jobbar ju på kontor vilket är helt ok då jag kan variera sittande och stående som jag vill. Det värsta under mina arbetsdagar är vägen dit och hem då jag åker buss och tunnelbana... och känner mig obekväm med att be om att få sitta ned.


    Duktiga du som jobbar! Jag jobbar med arbetsskador med manuella behandlingar i vanliga fall, men har varit nästan helt ledig sen 1 september... Orkar verkligen ingenting just nu:/
  • lynx vox
    Mia86a skrev 2019-10-08 20:25:57 följande:

    Ja exakt! Har hört att nr 2 brukar vara större än den första åtminstone. Får man 11 barn tror jag inte det nödvändigtvis måste bli större och större barn för varje gång, vore ju väldigt jobbigt, haha. Sen brukar ju ofta pojkar väga mer än flickor så jag vette tusan egentligen.


    Nu har jag i och för sig aldrig haft lätt att bli med barn tills denna lilltös kom till av ett hoppsan, men 11 barn... Aoch! Så himla kul är det väl ändå inte att föda :l

    Jag är barn nr 3 och var både den som var tyngst och där mamma gick 2 dagar efter bf, trots att mina äldre syskon är bröder... Kanske var så att jag var en liten tungklump på 4200g, eller så var dom småttingar...
  • lynx vox
    Anonym (Emelie) skrev 2019-10-09 01:24:44 följande:

    Min dotter föddes igår vid 18.20. Förlossningen tog 15 timmar. Var jättejobbigt men vi mår bra nu :)


    Stort grattis till lilla dottern<3
  • lynx vox

    Idag är lillan fixerad!!!

    39cm i SF-mått. Först var hon stressad när bm kollade hjärtljuden, men hon trodde det berodde på dels att hon troligtvis väckte henne när hon kände om huvudet var ruckbart och dels på att jag låg på rygg. Hursomhelst var det läskiga minuter för oroliga mej som fick lägga mej på sidan medan hon lyssnade på hjärtat. Hennes rytm gick i alla fall ner till de 145-150 som det brukat ligga på så jag ska försöka tänka positivt och inte i katastroftankar...

    Barnmorskan menade att det är bättre att hon reagerar på det viset när man bråkar med henne än att pulsen är för låg vid liknande grej.

    Fick prata med psykolog för min oro i onsdags och hon kom väl fram till att oron lär hon inte kunna hjälpa mej med, men vi la upp en plan för att kunna få kroppen att må så bra som möjligt vilket i sin tur kanske kan minska oron. T ex ska jag gå promenader och samtidigt lyssna på kroppens ?behov? i att unna mej saker. Tror det blir en kokosboll nu *haha*

    Vad gör ni andra för att må bra?

  • lynx vox
    Etta skrev 2019-10-11 17:51:50 följande:

    Det var samma för mig på mitt sista besök hos bm i v 39! Jag började gråta, var inte jättestabil den sista tiden... ;) Bm sa att det inte var ngt konstigt av att de blev stressade när man kände efter hur de låg och särskilt störde dem med att känna om huvudet var ruckbart, och att det viktiga var att hjärtljuden sen stabiliserades.


    Skönt att höra! Ja! Dom stabiliserade sej ju, men allt som går att oroa sej för just nu lyckas jag snappa upp känns det som! Barnmorskan lyssnade länge på hjärtljuden så det kändes ju bra i alla fall!
  • lynx vox
    ballerinakakaoreo skrev 2019-10-13 01:57:51 följande:

    Vet inte vilka som är med i facebookgruppen och inte, men i tisdags den 8/10 kl 12:39 föddes vår son. 4258g och 53cm lång, en riktig bjässe! Tänker med hänsyn till er som inte fött ännu inte skriva ut min förlossningsberättelse då det slutade väldigt traumatiskt med sugklocka för att få ut honom då mina värkar blev ineffektiva och jag hade krystat i en timme. Mer än så säger jag inte. Utan vill istället säga att allas förlossningar är olika och oavsett hur det slutar så är känslan ren magi när man känner det lilla liv man skapat tillsammans komma upp på ens bröst. Kärleken denna lilla gosse ger oss varje dag är helt underbar och jag älskar honom så gränslöst mycket! Vi kom hem i torsdags men fick läggas in på neo idag då han fått gulsot och gått ner i vikt, så nu ligger han och solar och har fått mål med hur mycket och hur ofta han ska äta. För att kontrollera att han äter tillräckligt vägs han både innan och efter varje måltid.


    Så himla skönt för dej att det är klart nu i alla fall:)

    Och grattis till sonen<3

    Vad är det för fb-grupp?
  • lynx vox

    [quote=79959343][quote-nick]Fröken W skrev 2019-10-12 23:13:38 följande:[/quote-nick]Vår dotter föddes igår, två veckor innan bf, med akut snitt. Vattnet gick hemma och efter telefonkontakt med förlossningen så bestämdes att vi skulle in på kontroll. Väl där upptäcktes det att lillan låg på tvären och i.o.m. att vattnet gått så kan de inte försöka vända därav akut snitt.[/

    Oj, vilken dramatik! Men skönt att allt ändå gått bra!

    Grattis

Svar på tråden BF oktober 2019!