• Jw83

    Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?

    Lipgloss1 skrev 2019-02-06 00:10:09 följande:

    Det var absolut inte ditt fel! Det är enstaka negativa personer som Familjeliv inte blockerar som är felet! Du har min fulla respekt och tack för att du delade med dig! Ha det fint.


    Hur är du annorlunda än alla andra föräldrar? Du skriver att du valt bort förskolan och att du inte känner någon som gjort som er. Samtidigt så skriver du att du är föräldraledig från ett fast jobb. Jag får inte ihop det. Alla är väl föräldralediga? Eller menar du alla andra i er närhet valt att dela lika på föräldraledigheten medan din man inte vill vara fl?

    Är det det som andra ska vara avundsjuka på eller hur menar du?
  • Jw83
    Lipgloss1 skrev 2019-02-06 15:26:44 följande:

    Du behöver inte heller be om ursäkt! Jag älskade dina svar men jag orkade tyvärr inte svara. Du har min fulla respekt och jag är imponerad över att du svarar översittaren? och det är som du skriver, man ska inte mata trollen så hittar dom andra forum att sprida sina lögner och negativitet i. Jag är så himla glad över dom andra svaren och tips jag fått. Synd bara att familjeliv.se inte är mer professionella och faktiskt blockerar och raderar irrelevanta inlägg. Dessutom har jag förstått ännu mer hur mycket fördomar och avundsjuka människor har. Dessutom finns det dom som "Jw83" som kommenterat som inte ens fattar att jag kan vara föräldraledig från mitt jobb hur länge jag vill och komma tillbaka till mitt jobb när jag vill. Istället skriver hen bara ett kaxigt svar och idiotförklarar sig själv. Och en person som inte kan redogöra för sina påstådda statistik, speciellt att skilsmässa ökar ifall en förälder väljer att stanna hemma med barnet, rent skitsnack! Troligtvis har den personen blivit lämnad av sin partner eller liknande och försöker få ut frustration på sociala forum???? jag har hittat ett annat socialt forum där jag inte blir påhoppad och väljer att fortsätta skriva där.

    Tack för dina svar och tack för att du orkar svara dom inkompetenta!

    Ha det fint!


    Jag fattar visst att man kan vara ledig länge. Både jag och min make har varit föräldralediga länge. Jag tycker att det är underligt att du inte känner till fler som valt att vara hemma så länge. Därför undrar jag varför du tycker dit val är annorlunda än andras. Är det för att andras män vill vara hemma halva tiden eller lämnar alla dina vänner barnen på FS vid ett?

    Bland våra vänner så är de flesta hemma runt 3 år. Ingen lämnar storasyskonet på förskolan mer än i 15h. Se flesta vi känner ha storasyskonet hemma.

    Att vänta med förskolan tills barnet är 3-4 år är fullt normalt. Är man två som är lediga så kan man ofta vara hemma längre.

    Du skrev att bi valt bort förskolan. Ska du gå hemma i 5-6 år?
  • Jw83
    legomum skrev 2019-02-06 22:16:41 följande:

    Jag känner faktiskt inte någon annan heller i min bekantskapskrets som gjort samma val som mig. De flesta har satt in sina barn på förskolan så fort det gått och några har varit hemma tills 18 månaders gränsen.

    Oj så ifrågasatt jag blir och speciellt av min äldsta och bästa vän. Hon Kan inte ta in och från början så diskuterade jag med henne det gör jag inte längre för hon kan bara inte förstå.

    Det värsta är nog att när jag småpratat med andra vuxna i parken och de blir förvånade över att jag är hemmaförälder och börjar fråga ut om min ekonomi, pensionssparandet, att barnen inte skulle bli sociala utan förskola, eller kunna lära sig turtagning, sitta stilla, leka... listan är lång om vad som ifrågasätts.

    Numer dödar jag frågorna med att jag har arbetat pedagogiskt i 20 år och kan nog lära mina små massor och enkelt svarat att ja vi har råd att jag är hemma.

    Min man är lika mycket förälder som jag är trots att han arbetar och inte ser sina barn lika mycket som jag gör. Att han bara tagit ut minsta möjliga dagar och jag fått resten har att göra med hur att företaget ska fungera. Det har varit viktigt för oss och vår framtid att företaget fungerar och när pappa är hemma så är han närvarande. Vi sitter inte i våra telefoner och slösurfar tex när barnen är vakna.

    Vi är där, hela tiden. Vi gjör detta på det här viset för vi tror helt och fullt på att det Är bäst för barnen.

    Långt svar och det var inte ens till mig du ställde frågan :)


    Men din sits är inte alls som ts. Ts är bara föräldraledig från ett fast jobb. Du har ställt dig helt utanför arbetsmarknaden. Det är ovanligt att den ena väljer bort jobb helt under barnens uppväxt.

    De flesta jag känner går ner i tid båda två istället. Båda vill vara aktiva föräldrar och inkomsten bli skör om allt hänger på en person. Men du gör dina val :) ( bra så länge det är ditt val och du inte blir tvingad av din man)

    Ts är bara föräldraledig. Det är det jag reagerade på. Många är föräldralediga länge men få startar trådar om det och alla känner väl folk som varit föräldraledig mer än minimum? Vill man träffa fler föräldralediga så kan man ju gå med i en föräldragrupp :)
Svar på tråden Några fler föräldrar som valt bort förskolan och är hemma med barnen?