• Loviisa89

    Ändrat från 1 till 2 år innan man kan få hjälp

    Hej, menar du att ni inte får någon infertilitetsutredning föränn efter 2 år? Eller är det hjälp med IVF du pratar om?

    Om de hittar fel vid utredningen som gör att ivf är enda sättet (tex manlig faktor eller stopp i äggledarna) så brukar man få hjälp genom IVF efter det är konstaterat. Om man däremot inte hittar några fel så behöver man försöka själv i två år innan man kan få hjälp med IVF.

    Vi har försökt i 2 år och 4 månader, körde vår första ivf för tre månader sen, bor också i östergötland.

    Jag vet att det är asjobbigt att vänta till tvårsgränsen. Jag tyckte det blev lättare av att jag provade olika kosttillskott och andra saker som kan påverka. Sen planerade vi bröllop också, så då.flöt tiden på liten snabbare :)

  • Loviisa89
    kanela84 skrev 2019-02-03 22:13:25 följande:

    Jag vet inte hur det är med utredningen eftersom jag gör den privat, men läkaren som jag går hos sa att de vill att man ska ha försökt i två år innan man får hjälp, det kanske innebär utredning också. Jag känner på mig att det är något som inte stämmer, jag är 34 år och känner att tiden bara springer iväg :(

    Sedan att det trillar ut bebisar både till höger och vänster gör det hela ännu värre. Tycker att jag har lyckats hålla ihop bra under det här året men det var som att när ettårsgränsen passerades så dalade hoppet. 

    Jag vill inte börja experimentera med olika saker innan utredningen är klar men sen så :P hur gick erat första IVF? hade ni konstaterande problem?


    Då är det nog hjälp med IVF läkaren pratar om, för de hade än så länge inte hittat några fel på er väl, så är inget de kan prova i väntan på tvåårsgränsen antar jag.

    Jag känner också att det bara ploppar ut bebisar från höger och vänster, det tär på en att man själv aldrig lyckas. Om det är nån tröst så tyckte jag att den absolut jobbigaste perioden var vid ettårsgränsen, det blir så definitivt runt den perioden tycker jag, för det borde ha lyckats på ett år.

    Nej, jag tycker också att du ska strunta i experimenteringen tills utredningen är klar, så ni får tillförlitliga svar :)

    Vi håller på med vårt första IVF försök. Körde äggplock och ET i början på november, fick ut 10 ägg, alla befruktades sen var det 4 st som blev blastocyster, en som vi återförde och tre i frysen. Idag blir vår första FET.

    Vi har inga konstaterade problem, så har ingen aning om vad som inte funkar. Om denna FET inte funkar tänker jag prova zonterapi innan vi kör en till insättning, ska vara bra för hormonnivåer etc, och så är det nog lugnande vilket känns bra.:)
Svar på tråden Ändrat från 1 till 2 år innan man kan få hjälp