• Barnlängtan31år

    Uppstart IVF våren 2019

    Ingentingviktigt skrev 2019-03-16 12:33:30 följande:

    Det här har känts som en otroligt lång vecka. Kunde knappt sova mellan söndag och måndag pga äggutplock. Jag hade förberett mig på att det skulle göra ont, men antagligen tog morfinet väldigt bra på mig för jag kände bara stickningar i början. Dagen efter grät jag av glädje över att hela 6 ägg var befruktade. Sen läste jag nog för mycket i olika trådar här på Familjeliv, då jag ii natt också har legat vaken av oro.

    Sen kom vi till IVF-mottagningen och satt i väntrummet och höll tummarna för att i alla fall ett ägg skulle vara befruktat. Så kom läkaren in med ett papper där jag såg siffrorna ?6? och ?1?. Så jag tänkte ?jaha, 6 befruktade, skönt att i alla fall ett överlevde för insättning?. Men istället säger läkaren idag ska de sätta i ett jättefint embryo, ett lika fint ligger i frysen och de andra fyra bestämmer de hur de ska göra med imorgon. Redan där började tårarna rinna. Sen att få se ägget föras tillbaka var en helt otroligt upplevelse.

    Jag känner mig samtidigt väldigt naiv, tacksam och glad, även om jag och sambon drömt om det här i flera år, är det ändå vårt första försök. Jag hade verkligen förberett mig på det absolut värsta och så har vi än så länge bara fått positiva besked. Nu ska jag försöka att hålla oron borta i de drygt 2 veckorna innan testdagens.


    Men vad härligt för er att det gått så bra! Minst ett till frysen är ju kanon! Förstår att du kommer vara orolig nu. Stort lycka till!! Hoppas verkligen det håller sig kvar!

    Ska börja med sprutor nu i veckan. Känns väldigt nervöst. Hoppas så att det ska gå bra!
  • Barnlängtan31år
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-21 09:30:58 följande:

    Jag har ju testdag först 29/3, men tycker redan det börjar kännas rätt kört. Inbillade mig att jag var tröttare än normalt och att min luktsinne var bättre, men är osäker på om jag brukar ha samma symtom innan mensen. Igår var tröttheten försvunnen, magen känns inte längre svullen och inte ens Lutinus kan göra att brösten känns svullna längre. Känner pyttelite molvärk i svanken, men annars känns kroppen som vanligt. Extra orolig över att mitt blodsocker nog reagerade väldigt på hormonerna och varit extra lågt (jag har diabetes), och jag missade att korrigera genom att minska ner på insulinmängden, läste att det var mindre chans att ägget skulle fästa om blodsockret låg för lågt.

    Min kropp kommer nog inte fatta att mensen ska starta innan 29:e då jag tagit ett negativt test.


    Usch, förstår din oro. Ser inte fram emot de dagarna du är i just nu. Men hoppas verkligen din mens uteblir. Symtom kan ju komma och gå. Stort lycka till igen som sagt!

    Är på sprut-dag 2. Kom lite blod och blev öm och lite blå över instickstället efter kvällens spruta. Det var väl ett litet blodkärl som brast! Men blir nojig av allting, haha!
  • Barnlängtan31år

    Hej! Var på vårt första VUL idag och kollade mina äggblåsor. Tyvärr så kommer jag inte få tillbaka något embryo denna månad utan behöva vänta till maj... Hade för många äggblåsor, vilket kan innebära risk för överstimulering. Men det blir i alla fall äggplock på måndag och om de blir befruktade ägg som klarar sig i fem dagar, så kommer de frysas in. Så jag hoppas verkligen det blir något!! Usch, vilken pärs detta är alltså!

  • Barnlängtan31år
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-27 14:41:18 följande:

    Tack! Det kom ingen mens, än. Tog ett test i förväg som visade plus redan ruvdag 8 (med ett 5-dagars). Jag tog mest testet för att jag tyckte det kändes som om mensen var påväg, men det var nog bara oro i magen. Har egentligen testdag på fredag, men känner fortsatta symtom. Ska ta ett nytt test imorgon bara för att se att strecket inte blivit svagare, tänkte ringa min klinik efter det. Håller tummarna för att allt ska gå vägen, på fredag är det dag 18, då läste jag att ett hjärta ska börja slå och att embryot är stort som ett vallmofrö nu. Jag och sambon har redan försvunnit iväg för långt in i drömmarna och förhoppningarna om framtiden.

    Hoppas allt går bra för dig också!


    Wow, ett svagt plus, häftigt! Måste känner så overkligt! Hoppas verkligen det blir starkare och starkare :).

    Tack, känns just nu lite segt med ÄP på måndag utan någon insättning. Risk för överstimulering, så måste vänta... Men men, sånt är livet!
  • Barnlängtan31år
    mulin skrev 2019-03-27 21:06:55 följande:

    För mej blev det samma sak :) på mitt äggplock plockades 24 ägg ut. Hade så satans ont i ca ett dygn efter äggplock. Hoppas du slipper det :). Håller tummarna för ditt äggplock. Själv är jag livrädd att nu när jag ska göra återförening med egen ÄL att det ska klaffa så dumt att det blir vid påsk. Enligt min app ska jag ha ägglossning i början av påskveckan och på sjukhuset sa de att denna mens kan dröja lite längre än den brukar göra....


    Det positiva med detta är kanske att det blir många ägg och en större chans till att få ett embryo kanske... men annars känns det rätt deppigt. Ja, tack! hoppas på att smärtan inte blir för stark..

    Förstår det där med återföringen. Jag har också nojat mkt över det att det kanske blir på en helg :( Min sista chans är ju i maj innan sommarstängningen. Usch, om man måste väntar till aug/sept... då vet jag inte vad jag gör... Vi får hålla alla tummar vi har för att du får göra det i april och jag i maj.

    För mig sa läkaren att den första mensen kan komma mkt tidigare. Typ en vecka efter Suprefact-sprutan. Knepigt!
  • Barnlängtan31år
    mulin skrev 2019-03-28 22:09:59 följande:

    Man blir knäpp på stressen över det också ! Att man vill hinna innan semesterstängningen.. håller tummarna att det tar sig för dig på nästa insättning, så slipper du vänta hela sommaren.

    Jo, så sa min också egenrligen, men jag var tvungen att vänta två blödningar innan jag får sätta in. De sa att den första förmodligen skulle komma tidigare än vanligt, men att mensen efter den kunde tvärtom dröja längre. Och hittills har de spått rätt.


    Tack, får hoppas på maj!

    Okey, förstår! Segt att det troligtvis kommer bli sen. Vill ju köra på så snart det går!
  • Barnlängtan31år
    Ingentingviktigt skrev 2019-03-29 16:01:28 följande:

    Jag hade fått för mig att strecken skulle vara lika starka, men läste att kontrollstrecket alltid ska vara starkast, bara på ägglossningsstickor strecken ska vara lika starka. Men mitt test igår var tack och lov starkare än testet i måndags. Så än så länge går allt som det ska. Vill ändå spola fram tiden till påskveckan då det ska göras ultaljud, kommer vara så nervös för det. Sambon är lugnare än mig, han är så säker på att allt inte kan gå annat än bra. Jag försöker också tänka positivt, men svårt att slå bort alla negativa tankar.

    Låter inte kul med överstimulering, men du får vara glad över att det kommer finnas ägg att plocka ut och att det förhoppningsvis blir ett januari eller februaribarn av det hela :). Eller hur länge måste du vänta på insättning?


    Ja, precis. Det är på äl-testet det är så :) Åh, vad häftigt!! Hoppas verkligen allt ska gå bra för er! Med störta sannolikhet gör det ju det! Risken för missfall ligger ju på samma frekvens som för andra grav, och den är ju inte alls lika stor som chansen att få behålla det :)

    Nej, så det känns ju bra att undvika överstimulering såklart. Tyvärr måste man vänta en hel normal cykel innan insättning... så nu blir det en låååång väntan, IGEN! Förhoppningsvis blir det insättning i maj, men är sååå rädd för att det kommer inträffa på helg eller andra röda dagar.. då måste vi ju vänta till efter sommaren. Vilket känns som en evighet!! Usch. Men men, det är bara att hoppas på det bästa.

    Stort lycka till nu! Wow, tänk att äntligen få se ett positivt gravtest. Vore ju helt otroligt. Ni kan ju testa med Clearblue veckoindikator också :)
  • Barnlängtan31år
    Aaanvändare skrev 2019-03-31 08:09:52 följande:

    Någon som märkt av smärtor i äggstockarna som plötsligt försvunnit?

    Jag har sprutat Gonal F nu ett tag och har haft smärtor dagligen i äggstockarna, framförallt på ena sidan där jag hade 11 äggblåsor på senaste UL jämfört med andra sidan där jag bara hade en. Smärtan är precis som kraftig ägglossningssmärta dvs hugg eller stick som har gjort att jag knappt har kunnat gå normalt. Nu igår och inatt har denna smärtan HELT försvunnit vilket gör mig superorolig att alla mina äggblåsor skrumpnat ihop och försvunnit.

    Ska plockas på tisdag imorgon. Någon som varit med om liknande?


    Jag har äggplock imorgon. Jag kände av smärta i början av behandlingen. Nu såhär i slutet känner jag mig mer svullen, trött, nere och lättirriterad. Dock har jag inte haft så ont som du beskriver. Lycka till på ditt äggplock!
  • Barnlängtan31år
    vill2017 skrev 2019-04-01 08:53:43 följande:

    Vad härligt! Vi fick ut 23 ägg, 20 mogna, 17 befruktade med ICSI och så 4 stycken fina blastisar till frysen! Vi blev överlyckliga av bara den nyheten. Det kändes som en liten milstolpe för oss. Bara att veta att det finns några som överlever till femte dagen gav oss lite hopp :)

    Jag fick ingen ovitrelle inför äggplocket utan tog suprefact och fick mens ungefär en vecka efter äggplock. Har känt mig konstig sedan dess och det känns som att jag haft ganska mycket mensvärk men det borde dröja minst tre veckor till nästa mens då det är dags att börja ha koll på ägglossningen. Så jag tänker att insättning bör ske om typ 5-6 veckor. Tden går så sjukt långsamt!


    Åh, grattis till så många blastisar!

    Är just nu på sjukhuset och väntar på ÄP. Känns nervöst. Tog också Suprefact i lördags på grund av många blåsor. Känns segt att vänta på insättning, men sånt är livet! Vill ju verkligen inte riskera överstimulering!

    Lycka till med insättningen. Tiden går fort, men långsamt för oss som väntar :)
  • Barnlängtan31år

    Hej!

    Blev uppringd av barnmorska idag. 3 Blastocyster till frysen! Känns så skönt! Så nu är det en väntan på insättning, hoppas tiden går fort och att inte det tar för lång tid innan min ?riktiga? men kommer. Känns hoppfullt för första gången kan jag säga. Men men. Får se hur det går! Av 12 ägg blev 5 befruktade normalt och sen 3 långtidsodlande till frysen. Hade ju risk för överstimulering på grund av väldigt många äggblåsor. Så hade kanske typ 10 äggblåsor kvar som de inte tömde.

Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019