Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Är gifta kollegan intresserad?

    Anonym (Kär kollega) skrev 2019-02-21 15:32:00 följande:
    För min del är det helt ok om min sambo fantiserar om andra kvinnor så länge det stannar där och inte blir fysiskt. Jag litar på att han kan hantera attraktionen precis som jag gör.
    Fast frågan gällde inte enbart fantasier utan även umgänge. Jag tror de flesta av oss är ok med att ens partner fantiserar om andra, Men hur är det med umgänge med någon man är kåt/kär i och som känner likadant tillbaka?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-02-21 16:10:58 följande:
    Jo, det hade känts skillnad för mig. Just därför går jag heller inte ut med min kollega. Nu vill jag inte kapa denna tråd med min situation men ville svara dig iaf.
    men du umgås med honom dagligen
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-02-21 16:21:41 följande:
    Vi jobbar ihop, eller rättare sagt - Vi jobbar på olika bolag men i samma koncern och har ett gemensamt arb.område. Nej, vi ses inte varje dag. Han kommer dock ofta förbi och småpratar en stund. Vi har egna möten om jobbet när det behövs, och sen tar vi en kaffe då och då fortfarande. Vi umgicks för mkt i höstas men inte alls på den nivån nu. Utanför jobbet ses vi inte. Men vi hörs genom roliga memes på insta, det är väl den biten jag borde bryta nu isåfall.

    (Vill du skriva nåt med till mig så gå över till min tråd så inte dessa inlägg stör TS tråd tänker jag).
    Exakt, ni träffas på jobbet alltså finns det inte samma behov av att träffas utanför jobbet för ni får ju ert umgänge på arbetstid. Hade du och en vanlig kompis jobbat på samma ställe så hade ni förmodligen inte heller behövt träffas utanför arbetstid lika ofta.

    Så att ni inte går ut tillsammans är ju inget bra argument för skillnaderna mellan en vanlig kompis och en kompis man är kåt/kär i eller hur?

    I din andra tråd har du själv medgett att du borde släppa kontakten med din "vän" och du fick frågan "varför gör du inte det då". Och här kör du med samma resonemang som i grunden går ut på en och samma sak, du ska bara ha kvar kollegan i ditt liv och kommer inte släppa det förrän det går åt skogen men då är det ju redan försent eller hur? 

    Och hur har du tänkt dig att dina känslor ska gå över när du vägrar släppa kontakten med kollegan?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Ohoj) skrev 2019-02-22 05:56:35 följande:

    I vanliga fall tycker jag inte att man ska prata om känslor innan man ens pussat varandra. Men i ditt fall tycker jag att ni bör göra det eftersom ni har familjer och jobbar ihop. Det finns så mkt hinder och båda har mkt att förlora. Fråga honom vad han känner. Gör det bara. Han kommer bli så glad av det och han kommer lätta sitt hjärta och berätta. Då vet du åtminstone. Jag skulle göra vad som helst för att få berätta för tjejen jag är kär i hur jag känner. Skulle hon fråga skulle jag berätta precis som det är. Men jag vågar inte så länge hon inte frågar.


    Men du ohoj. Om du har en liten pyrande eld.... vad brukar hända om man häller 5 liter bensin på den? Kommer den...

    A) Slockna
    B) Brinna så in helvete och ta med sig hela huset

    Så om man nu går omkring och är småkåt på en kollega (pyrande eld) är det då en sådär lysande ide att förklara sin eviga kärlek och enorma brunst för kollegan och förmodligen få det bekräftat att han/hon känner likadant? Motsvarar inte det  att hälla 5 liter bensin på elden?

    Enligt mig är ett "samtal om sina känslor" så gott som samma sak som att dra ner brallorna och säga "ska vi knulla?".

    Det beror kanske på vilket syfte man har med sitt samtal, är syftet att dra över kollegan så är det säkert en lysande idé. Om man inte vill dra över kollegan och loska sin familj i ansiktet så är det en extremt korkad idé som mest verkar komma från de nedre delarna istället för hjärnan.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Ohoj) skrev 2019-02-22 09:30:51 följande:
    Jag vill inte paja denna tråd och babbla om min egen situation för mycket men jag blir väldigt nyfiken på det du skriver. Jag går nämligen och funderar på om jag ska förklara för tjejen på mitt kontor att jag har känslor. Jag tror att hon har känslor för mig också men att hon undertrycker dem ganska hårt av olika anledningar. Så det verkar likna lite grand hur din situation var. Jag tycker inte det är så konstigt att man vill berätta. Då liksom uttömmer man ju alla möjligheter man har. Då kan man tänka att man verkligen gjort allt och det är bättre än att ha den där gnagande känslan av att man kanske inte försökt tillräckligt.

    Hur la han upp det när han berättade? I vilket sammanhang berättade han? Vad sa han till dig? Snälla berätta det. Jag är genuint nyfiken.
    Har du fru och barn?
    Om du har det, fråga frun vad hon tycker om dina planer på att förklara din kärlek för din kollega. 
  • Anonym (jaha)
    frökenfia skrev 2019-02-23 18:39:18 följande:

    Nästa vecka ses vi bara någon enstaka dag på jobbet. Ska jag berätta vad jag känner? Eller borde jag bara låta det vara? Velar fram o tillbaka. Vet inte vad som är bäst.


    Efter allt som sagts så undrar du fortfarande om det är en bra idé?

    Alltså varför inte sluta hyckla och bara säga som det är. Du är kåt på kollegan och skiter fullkomligen i allt och alla bara du får som du vill och den här tråden är inget annat än ett sätt att få medhåll för det så det ska kännas bättre att göra det du redan från början tänkt göra.

    Ärligt talat fattar jag inte varför vissa människor inte kan avsluta saker med värdighet när det kåtar upp sig på någon ny. Man har alla möjligheter att avsluta allt på ett snyggt sätt och sen göra som man vill. Men nä man ska bara göra det på det mest groteska sätt som bara går. Svika, ljuga och förnedra och sen slår man ifrån sig och tycker alla andra är jättetaskiga som inte förstår och man kan inte för sitt liv förstå varför msn helt plötsligt fick ett infekterat förhållande till sina barns pappa / mamma som drabbar barnen. Men vafan gör det mamma / pappa fick ju sig en rejäl omgång med kollegan och vad kan vara viktigare än det?

    Alltså det är så oroligt pubertalt och lågt så man har svårt att förstå att det är vuxna människor med barn man har att göra med.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Ohoj) skrev 2019-02-22 20:06:02 följande:

    [quote=79462186][quote-nick]frökenfia skrev 2019-02-22 17:35:04 följande:[/quote-nick]Uppdatering. Imorse grät min man av förtvivlan att förlora mig. Han hade drömt något hemskt (att jag varit otrogen) och hittat en sms konversation med en (homosexuell) kollega. Inget speciellt egentligen men han blev nojig över det. Han grät som ett barn. Jag sa vad som stört mig under de här åren och ändringar han aldrig gjort och hur jag känner för den ekonomiska situationen han försatt oss i. Han frågade om jag hatade honom så mycket att jag inte ens ville prata med honom och mitt svar kom naturligt: ja, så mycket. Han hotade med att dra på vilket jag svarade: gör det. Han började böna och be, och det fick mig att känna ännu mindre lust att prata med honom. Bad honom sluta och gick därifrån. Han har under dagen informerat mig om ändringar han gjort för att förbättra sitt liv och situationen. Vet inte hur jag ska säga att det är försent. Har bara sagt att jag vill se det han lovat uppfyllas.

    På jobbet var det som vanligt. Pratat om vardagliga saker med enligt mig djup ögonkontakt. När vi skulle skiljas åt fick jag den där blicken som jag tolkar som ?jag-är-hopplöst-kär-i-dig-blicken?, lite röd om kinderna och som om han skulle vilja säga något men inte gör det. Förmodligen ger jag samma blick, kunde inte undvika rodna idag mot slutet av dagen och känna extra mycket. Helgen blir plågsam när man inte vill annat än se honom igen...[/

    Herregud kvinna. Mannen på jobbet är sååå kär i dig. Han blöder. Jag vet exakt hur han känner. Jag år i hans skor. Jag vet precis hur det är på helgen. Man nojar och längtar så det gör ont. Blicken han ger dig kan du inte missförstå. Jag ger ?min tjej? den där blicken också. Fast jag vill kalla den för ?jag måste bara ha dig blicken?. Hon rodnar också precis som du. Jag vet att hon vill ha mig ocskå. Hon har inte sagt det men jag bara vet det.

    Men ärligt talat du måste gå in i dig själv och fråga dig vad du vill. Väga för och emot. Som jag sagt tidigare tror jag du vet innerst inne vad han känner. Det låter på dig som att du tröttnat på din karl.


    Du resonerar som en pundare. Noll empati för andra, noll konsekvenstänk, noll rationellt tänkande. Allt som spekar någon roll är ruset och känslan.
  • Anonym (jaha)
    frökenfia skrev 2019-02-22 21:34:06 följande:

    Svar till cim

    På vilket sätt är det förnedrande tycker du?


    Om du intet fattat att otrohet är jävligt förnedrande för din partner så borde du söka hjälp för då har du tappat fotfästet med verkligheten helt.
  • Anonym (jaha)
    frökenfia skrev 2019-02-23 20:58:37 följande:

    Jag är kvinna. Man kan bli iskall mot någon som svikit en gång på gång tills man inte längre känner något för människan. Talar av erfarenhet. Min man har förstått att jag menar allvar och själv föreslagit att han kan sova i ett annat rum ?tills jag ändrar mig?. Jag är inte för otrohet. Men något har hänt i mitt känsloliv sen mannen drog ner oss i kronofogden och nästan såg till att få oss vräkta. Det är svårt att respektera och älska någon som gått så långt att inte ens vilja jobba för att ?det är inte hans grej?. Det rättfärdigar inte mitt beteende men kanske ger mer förståelse... Skillmässopapprerna fylls i på måndag. Och det bottnar sig inte i min (eventuellt obesvarade) förälskelse i kollegan utan i vad jag precis skrivit.


    Gör det inte? Varför är det då så hemst bråttom med att förklara din enorma kärlek för kollegan?
  • Anonym (jaha)
    frökenfia skrev 2019-02-23 20:58:37 följande:

    Jag är kvinna. Man kan bli iskall mot någon som svikit en gång på gång tills man inte längre känner något för människan. Talar av erfarenhet. Min man har förstått att jag menar allvar och själv föreslagit att han kan sova i ett annat rum ?tills jag ändrar mig?. Jag är inte för otrohet. Men något har hänt i mitt känsloliv sen mannen drog ner oss i kronofogden och nästan såg till att få oss vräkta. Det är svårt att respektera och älska någon som gått så långt att inte ens vilja jobba för att ?det är inte hans grej?. Det rättfärdigar inte mitt beteende men kanske ger mer förståelse... Skillmässopapprerna fylls i på måndag. Och det bottnar sig inte i min (eventuellt obesvarade) förälskelse i kollegan utan i vad jag precis skrivit.


    Och har du öht funderat över vad det innebär för HANS fru och HANS barn?
    Bara för att ditt förhållande suger betyder det väl inte att HANS fru och HANS barn förtjänar att bli svikna och förnedrade?
Svar på tråden Är gifta kollegan intresserad?