• Caroowliine

    Ansvarstagande

    Hej!

    Bor tsm med sambo och bonusbarn varannan helg. Eventuellt kommer barnet att bo här heltid då det är struligt där han bor för tillfället.

    Min sambo och jag jobbar heltid, dock börjar han tidigare än vad gör gör. Han åker typ kl 6 om mornarna och jag åker vid kl 7.30 och tränar. (börjar jobb 9.30)

    Jag själv har inga barn sedan tidigare och har egentligen lite svårt för barn.. Dock är sonen väldigt fin och att haft honom varannan helg har funkat helt ok.

    Till problemet... Så om han ska vara här heltid så kräver min sambo att jag ska väcka och ta till skolan och fixa med allt vad det innebär. Jag känner inte att jag vill strunta i mitt vardagsliv för att få det att fungera när det dels inte är mitt ansvar, inte mitt barn och jag innerst inne inte vill ha sonen här..

    Sambon vägrar gå ner i tid och tycker att jag borde anpassa mig och fixa alla vardagsmornar.

    Har sambon rätt att kräva detta? Är det bara jag som är lat? Jag förstår ju sambons tanke, men jag vill verkligen inte..

  • Svar på tråden Ansvarstagande
  • Caroowliine

    Och detta är tydligen en dealbreaker för honom och vårat förhållande. Men hur han ska lösa vardagen om vi gör slut, det har han nog inte ens tänkt på. ????

  • Caroowliine

    Att barnet flyttar hit är ju såklart ok, det kan jag ju inte säga något emot såklart. men att säga att det är en önskan från min sida är ju att ljuga. Sen så kanske saker och ting växer fram, det vet man ju inte. Såklart är jag vuxen nog att inte visa något missnöje framför barnet, jag är ju inte dum i huvudet..

    Har själv varit bonusbarn och vet att de kan vara struligt både för barn och styvförälder. Jag vet att jag själv som barn uppskattade att mamma/pappa fixade, inte den andra för det kändes lite konstigt.

    Och barnet i fråga vet inte om mina känslor, utan är väldigt närgången och visar mkt uppskattning och jag tar såklart inte avstånd så.

Svar på tråden Ansvarstagande