• emsja

    Sjukskriven med utmattningsdepression och vill göra ivf

    Undrar om det finns någon i min sits där ute..

    Jag och min sambo har försökt bli gravida i lite över tre år nu, detta har tagit väldigt hårt på mig psykiskt. Vår utredning visade lågt antal spermier hos min sambo, samt att jag har för högt BMI (mitt BMI är 33,2).

    För ca ett halvår sedan blev det stopp för mig, dela för mitt psykiska mående men också med stressen från mitt jobb, jag blev då sjukskriven och är det fortfarande. Osäkert när jag kan börja arbetsträna. Jag försöker frenetiskt att gå ner i vikt med alla olika medel men har helt enkelt inte orken och kraften, plus att mitt psykiska mående gör att min vikt är väldigt svår att få ner.

    Nu till saken, jag och många andra i min närhet tror att en stor del av mitt mående är för just vår ofrivilliga barnlöshet. Därför har vi börjat fundera mer och mer på att vända oss till privat klinik för ivf där de inte har BMI kraven under 30.

    Är set någon som är i liknande situation? Är så orolig dels för hur en ivf behandling kan gå för oss i vår nuvarande situation men också om det skulle lyckas, hur det isåfall ska gå för mig att komma tillbaka till arbetslivet sen. Så många funderingar..

  • Svar på tråden Sjukskriven med utmattningsdepression och vill göra ivf
  • emsja

    Jo, detta har vi självklart i åtanke. Det är utöver detta jag vill höra om det finns någon annan i liknande sits.

Svar på tråden Sjukskriven med utmattningsdepression och vill göra ivf