Inlägg från: Vargaflickan |Visa alla inlägg
  • Vargaflickan

    Vad är skillnaden mellan empati och sympati

    Empati är att känna. När man själv kan relatera till en persons mående. Dvs att man känner med.
    Sympati är att förstå någons mående men inte känna med för att man kanske inte kan relatera till det.
    Sen att visa omtanke, det gör man när man försöker hjälpa personen på något sätt, finnas som stöd osv. Man kan visa omtanke både när man är empatisk och sympatisk men skillnaden måste väl vara att man kan vara empatisk utan att visa omtanke också.

    Är vad jag fick förklarat för mig förut.

  • Vargaflickan
    Anzil skrev 2019-02-22 17:38:46 följande:
    Så det var helt tvärtom vad jag har förstått?

    För när jag har t.ex läst om Antisocial personlighetsstörning. SÅ har jag förstått det som att dessa människor just kan vara duktiga på empati men känner ingen sympati.

    Jag läser oftast information från U.S.A om dessa saker. just för att jag tycker vi är i Sverige ger dålig information och ibland till och med information som inte ens stämmer.

    Och då har de t.ex sagt att dessa människor kan vara riktigt duktiga på Empathy men känner ingen som helst sympathy.för andra.

    Jag blir helt tokig av min svårighet av att begripa skillnaden avd dessa två för att människor säger så oerhört olika. Du säger en sak och skulle jag fråga någon annan skulle den troligtvis säga ungefär det som jag har skrivit här.

    Jag blir galen på mig själv.
    Jag blir inte heller mycket klokare egentligen, det var som sagt vad jag fick förklarat för mig förut så jag är inte helt säker.
Svar på tråden Vad är skillnaden mellan empati och sympati