Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    ordet ''bebis''

    Anonym (?) skrev 2019-02-24 23:07:54 följande:

    Något jag främst sett här är att folk ofta använder ''bebis'' i obestämd form trots att de pratar om en specifik, vilket alltså borde vara ''bebisen''. 

    Varför? Har jag missat något, att det är ett eget ord eller så? För man säger ju inte direkt ''nu ska jag tvätta bil'' eller ''jag ska städa lägenhet''. Men ''bebis'' verkar vara något sorts undantag? Ni som skriver så, säger ni det på riktigt också? Det kanske inte är totalt grammatiskt fel, men det låter lite underligt.


    Grammatiskt fel är just precis vad det är, och av vad jag uppfattat är det ännu vanligare att folk säger än skriver det. Jag gissar att vissa tycker att det är gulligt, men själv tycker jag det låter superlarvigt... Kommer varje gång jag ser/hör det att tänka på en kvinna på en charterresa som frågade alla hon mötte om de tagit Dukoraaaalen (namn, även på saker, ska ju böjas till skillnad från "bebis"), och ryser. Jag har aldrig hittills lagt mig i hur andra säger saker, men skulle någon fråga "Vad heter bebis då?" den dag vi får barn skulle jag nog inte kunna låta bli att svara något i stil med "Inte Bebis i alla fall".  
Svar på tråden ordet ''bebis''