Inlägg från: Kerubmamman |Visa alla inlägg
  • Kerubmamman

    CSN och sjukskrivning?

    Beklagar din förlust. Sjukanmäl dig så snart som möjligt till försäkringskassan. Efter 14 dagar behöver du ett läkarintyg. Hur länge du kan bli sjukskriven beror helt på ditt mående. Men det är vanligt med 2-3 veckor i det akuta skeendet.


    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
  • Kerubmamman
    Anonym (ts) skrev 2019-03-09 19:02:54 följande:
    Jag har läst på csn och försäkringskassan och blir bara förvirrad.. om man studerar kan man väl inte få pengar från fk? Och det tar väl jättelångtid att få pengar från dem? läste någonstans att csn inte bryr sig om det inte påverkar resultatet. jag praktiserar just nu så poängen kommer förhoppningsvis inte påverkas. Läste någonstans att vissa bara anmäler sjukdom det till skolan. Måste inte skolan anmäla fråvaro till CSN för att man ska bli av med pengarna? Det gör väl inte skolan om man sjukanmäler sig?

    Det är försäkringskassan som sköter bedömningen av sjukskrivningen. Om de godkänner den så får du behålla CSN trots att du inte presterar nåt under tiden. Så länge som du kan delta i praktiken ska du inte vara sjukskriven.
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
  • Kerubmamman
    Anonym (ts) skrev 2019-03-09 20:41:00 följande:
    men om sjukskrivningen inte påverkar poängen? får man behålla csn då trots att man inte är i skolan/praktiken? tror inte ens jag fixa att ta mig till en läkare...

    Antingen så är du helt sjukskriven eller så är du helt studerande, det finns inget mellanting. Du kan sjukanmäla dig och vara hemma från skola/praktik i 14 dagar innan du behöver ta dig till en läkare. Men du måste anmäla till FK första dagen du stannar hemma.
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
  • Kerubmamman
    Anonym (ts) skrev 2019-03-12 17:09:32 följande:
    ja om hon ändå kunde svara.... min fundering är om det då skulle räcka att hänvisa till den här händelsen, eller om jag behöver vara sjukskriven också? förstår inte hur dom menar.

    Sjukskrivning är ett betydligt säkrare kort än särskilda skäl om du under en lång period inte tar dig ur sängen (både före och efter dödsfallet).
    Särskilda skäl är lite mer åt ?jag missade tentan pga att pappa krockade med bilen och jag har vakat på IVA i tre dygn innan han dog - därefter har studierna fungerat relativt bra?-hållet. Rejält överdrivet men jag tror du fattar poängen. Eftersom du inte vet när du är på babab igen - sjukanmäl dig!
    Keruben lyser av intelligensens prakt - Giovanni Pico della Mirandola
Svar på tråden CSN och sjukskrivning?