Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Borde jag ansöka om ensam vårdnad?

    Om ni har gemensam vårdnad och hennes fasta boende varit i Sverige hela tiden kan pappan inte bara ta med henne till ett annat land utan ditt godkännande. Du ska alltså inte gå med på att hon bor där.

    Det du ska göra är att ligga lågt och se till att hon kommer hem till påsk. Sedan åker hon inte tillbaka till pappan men det ska du såklart inte säga nu.

    Det låter ärligt talat som att ni har en märklig inställning till er 10-åriga dotter. Tacka dig? Är det vad du behöver för att få hem din dotter som du vet inte har en särskilt fast tillvaro nu? Hon flyttade förra året och var då alltså 9. Trodde ni att en 9-åring skulle kunna överblicka konsekvenserna av en sådan flytt? Trodde ni att en 9-åring skulle flytta hem för att man bestämt ett år när hon under det året rotat sig och börjat skolan där? Det låter så otroligt ansvarslöst! Ta ditt föräldraansvar - om du tror att hon far illa av deras kringflackande liv så få hem henne! Du vet nu att överenskommelser inte gäller mellan dig och pappan - så gå aldrig mer med på något sådant. Ligg lågt, få hem barnet, låt aldrig mer henne åka iväg såhär eftersom det innebär att hon blir kvar. Finns inga alternativ.

Svar på tråden Borde jag ansöka om ensam vårdnad?