• uhsumkat

    Är det rimligt att vara ifrån sitt barn en hel månad och sen kräva detta?

    Det är ingen total främling barnet möter direkt. Hade det varit det så hade jag ansett att det var omdömeslöst men nu är det trots allt någon barnet känner så jag tycker att två nätter är fullt rimligt så tillvida att vi pratar om ett normalt barn utan olika mentala funktionsnedsättningar. 

  • uhsumkat
    Anonym (...) skrev 2019-03-21 08:41:54 följande:
    Barnet är bara 1 år. På två nätter hinner det börja tro att mamman övergivit det. Nej absolut inte.
    Det spelar verkligen ingen roll om barnet har någon funktionsnedsättning med tanke på hur outvecklad en ettåring är!
    Skulle det stämma med verkligheten skulle ingen familj fungera. Det finns massor av familjer där det funkar så i praktiken att en av föräldrarna jobbar så att den knappt ser barnet på två nätter. 

    Det svåra vis skilsmässor är att separera sina egna åsikter och inte projicera dessa på barnet. Många som pratar om "barnets bästa" har i själva verket sitt eget intresse för ögonen.
  • uhsumkat
    Anonym (...) skrev 2019-03-21 11:34:55 följande:
    Ja men i de familjerna är ju bägge föräldrar anknytningspersoner till barnet. Barnet är hemma i tryggheten i hemmet och har sin säng, sina leksaker etc. Då är det mindre dåligt även om jag tycker det är dåligt att vara borta 2 nätter på det sättet också. Det går inte att jämföra med skilda föräldrar. En 1åring ska inte bo växelvis. Om en förälder är mer anknytningsperson (här mamman eftersom hon tagit mest hand om barnet och pappan försvunnit i perioder) så ska barnet bo med den och inte skiljas åt så länge så tidigt.

    Helst ska man ju inte skiljas alls när barnet är så pass litet. Anknytningen till någon kommer påverkas negativt. Men det är bättre att barnet har en trygg person den är mest med än två växelvis. Sedan ska barnet förstås träffa den andra regelbundet.

    Växelvis kan man ha när barnet är äldre och förstår att föräldern inte försvinner.
    Det är ingen främling vi pratar om. Så hey, bli lite realistisk i ditt resonemang.

    Det finns inget "ska" när det handlar om växelvis och än mindre att sova borta några nätter. 

    Anknytningsteori är vår tids mest missförstådda och missbrukade teori.
Svar på tråden Är det rimligt att vara ifrån sitt barn en hel månad och sen kräva detta?