Inlägg från: Anonym (80-tal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (80-tal)

    Varför är barn så otacksamma?

    Det är en svår fråga. Precis som Sextiotalist skriver så har det alltid funnits snorungar, och kommer alltid att finnas. Men samhället har förändrats mycket sen jag var liten.

    Jag fick mitt första jobb när jag var 12år.

    Min dotter är 17år. Hon har inte jobbat en ända dag i sitt liv. Praktik ja men arbete nej. Det finns inget. Istället är det kompisar, mobil, fb, instagram osv. De fostrar varandra att bli odrägliga. Hemma skulle aldrig min dotter få för sig att käfta emot. Men jag har hört vilken förändring det kan bli när kompisarna hänger på hennes rum. Och vilket grovt språk! Naturligtvis har jag påpekat detta för henne men föräldrar är en sak och grupptryck något annat. Nu är hon respektfull mot vuxna. Hon gör vad hon blir tillsagd. Men hon har flera kompisar som vi fått säga nej till att komma igen. Sånna som ska dra våra katter i svansen, jaga dom, hela tiden gå ut med hunden, rota i vårt biorum, går i kylen mm. Jag skulle helst inte sett henne med dessa personer ens i skolan men det kan jag tyvärr inte göra mycket åt. Mpnga av föräldrarna är uppgivna och orkar inte medans andra är precis lika korkade som barnen.

    Men jag drar inte heller alla över en kam.

  • Anonym (80-tal)
    EmberEyes skrev 2019-03-26 16:43:51 följande:

    Jag tror att vad TS beskriver som "otacksam" är vad jag skulle beskriva som "ouppfostrad". Jag personligen tycker inte att tacksamhet ska höra till diskussionen om barns uppförande över huvud taget.

    Tacksamhet är något jag visar när någon går utöver det förväntade för min skull. Jag visar inte tacksamhet för att jag får gå och jobba varje dag. (Däremot kan jag vara tacksam för att jag har ett jobb och arbetskamrater som som jag trivs med). Därför förväntar jag mig inte att skolungdomar ska vara tacksamma för att de ska gå till skolan varje dag.


    Tror inte att någon hade varit särskilt lycklig om de ständigt måste uttrycka tacksamhet för minsta lilla.

    Disciplin, gränser och massor med kärlek!
Svar på tråden Varför är barn så otacksamma?