• Milyana

    Varför är barn så otacksamma?

    Det är inte barns jobb att vara tacksamma, herregud. De ska bli älskade och omhändertagna. Vill du göra något extra fint eller ge dom något är det upp till dig men om du förväntar dig långa känslosamma tacktal för varje liten sak du gör för ett barn bör du fundera på din egen motivation och om du ens bör ha med barn att göra.

  • Milyana

    Håller inte med dig. Barn MÅSTE gå i skolan i Sverige, de har ju inget val oavsett hur fantastisk du tycker den svenska skolan är. Många barn tycker inte om att gå i skolan och att tvinga fram någon slags tacksamhet är väl otrolig dumt, för att inte säga omöjligt. Många saker som är bra med vårt samhälle och som vi uppskattat som vuxna är väl knappast saker barn tycker är toppen, typ gratis tandvård för barn = måste gå till tandläkaren. Försök hitta ett barn som är tacksam över det haha

    Om du menar uppfostran kan jag hålla med dig lite, men lägg det på föräldrarna och inte på barnen. Man får ju såklart uppfostra sina barn till att bete sig civiliserat även när de är missnöjda med något men att förvänta sig tacksamhet för privilegiet att gå i skolan är väl himla verklighetsfrånvänt. Som att förvänta sig att ett litet barn ska vara tacksam för att få äta broccoli eftersom att barn i Afrika svälter.


    Anonym (h) skrev 2019-03-26 17:55:25 följande:

    Så du tycker inte att barn i Sverige ska vara tacksamma för att de får gå i skola?

    Bara för att man är tacksam behöver man inte går runt och tala om det, men man kan visa det genom att respektera och uppföra sig i skolan. Ganska självklart, när man tänker efter.


Svar på tråden Varför är barn så otacksamma?