Inlägg från: Anonym (Kvinna86) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna86)

    Varför är barn så otacksamma?

    Hej!

    Som rubriken lyder, varför är barn så otacksamma nu för tiden? Jag drar inte alla över en kant men efter att ha jobbat på både skola, förskola och träffar mycket barn i privata sammanhang så har jag märkt av detta mer och mer. Hur kommer det sig? Att bara vilja ha och ha, uppkäftiga mot sina föräldrar osv.. Hur har det kunnat bli såhär?

  • Svar på tråden Varför är barn så otacksamma?
  • Anonym (Kvinna86)

    Som sagt, jag drar absolut inte alla över en kam. Men många barn jag stött på kan inte bete sig. Jag har flera ggr vart med om hur lärare/fröknar börjat gråta för att barnen inte lyssnar ett dugg. Jag säger inte att det lätt att vara förälder heller men något måste ha hänt sen säg, 30 år sen? Var det verkligen såhär då? Eller har iPads, telefon osv tagit över?

    Ska barn inte vara tacksamma? Tycker jag låter konstigt. Så om dom tex får en påse med godis men bara vill ha mer, ska dom få det då? Ska man inte visa vart gränsen går och man ska vara nöjd med det man fått?

  • Anonym (Kvinna86)

    Jag har inte sagt att man ska visa tacksamhet för minsta lilla eller ha långa känslomässiga tacktal? Bara en sån enkel sak som att vara glad för det man får och nöja sig än att bara vilja ha mer och mer. Men kanske sant att det hör mer till uppfostran.

Svar på tråden Varför är barn så otacksamma?