• Anonym (ppp)

    Varför är barn så otacksamma?

    Anonym (Kvinna86) skrev 2019-03-26 14:17:17 följande:

    Som sagt, jag drar absolut inte alla över en kam. Men många barn jag stött på kan inte bete sig. Jag har flera ggr vart med om hur lärare/fröknar börjat gråta för att barnen inte lyssnar ett dugg. Jag säger inte att det lätt att vara förälder heller men något måste ha hänt sen säg, 30 år sen? Var det verkligen såhär då? Eller har iPads, telefon osv tagit över?

    Ska barn inte vara tacksamma? Tycker jag låter konstigt. Så om dom tex får en påse med godis men bara vill ha mer, ska dom få det då? Ska man inte visa vart gränsen går och man ska vara nöjd med det man fått?


    Du får läsa på lite om vår samhällsutveckling. Förändringen frår kollektivism till individualism och lite annat smått och gott. 
    Det här handlar icke om ipads och datorer, processen startade tidigare i vårt samhälle. Däremot anser jag personligen (jobbar inom skolan och har gjort i 25 år) att det inte är som i TS beskrivning, men jag träffar äldre barn, inte småbarn. 95% av alla ungdomar jag möter i mitt arbete är trevliga, går att prata med osv. 
Svar på tråden Varför är barn så otacksamma?