Inlägg från: Anonym (Stellabella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stellabella)

    Kan jag ha ADHD/ADD?

    Jag undrar om ni som har ADD/ADHD/autism är känsliga för eller helst undviker parfymerade produkter helt och hållet? Har ni svårt för dofter i doftljus, parfym och sköljmedel etc? Om det är så gäller det bara parfymerade produkter på er själva eller även på andra människor i närheten av er?

  • Anonym (Stellabella)
    Anonym (O) skrev 2019-03-27 15:38:26 följande:
    Kan ni med adhd uppleva ett obehag/olust med kläder som sitter tight och dyl? Jag får liksom en inre panik av det...kan inte ha jeans ex för det känns som jag får panik... lite som att den inre rastlösheten man har kan förstärkas av vissa särskilda plagg
    Jag tror att jag har läst att det är "autistiskt" att ogilla vissa sorts kläder, material och lappar i kläder osv. Minns inte exakt varför men att autister stör sig lätt på kläder.
  • Anonym (Stellabella)
    Anonym (Petra) skrev 2019-03-29 17:46:30 följande:

    Jag kan ju bara svara för mig själv men jag klarar verkligen inte ha på mig parfym, jag får ont i huvudet och blir illamående, spelar ingen roll hur mycket jag älskar parfymen, har en favorit som jag har här hemma men är så ledsen för jag klarar inte av att använda den.

    Däremot tycker jag om när andra har på sig det så det är inga problem.


    På grund av hudproblem så har jag inget sköljmedel när jag tvättar. Men det kanske någon annan har mer erfarenhet om? :)


    Intressant. Är det även så att det "stör" dig att ha parfym på dig även om du inte skulle bli sjuk av den? Typ som en skavande lapp fast att det stör dig att din kropp eller dina kläder doftar parfymerat? Menar som att du tänker konstant på det och vill tvätta bort doften liksom.

    Tror just det du skrev om kläder och parfymer är ganska "autistiskt" och även folk som är högkänsliga har samma "problem".
Svar på tråden Kan jag ha ADHD/ADD?