• ALM82

    Tror min fru har 30-årskris

    Jag har inte varit i din situation, men däremot i din frus.
    Vet inte om det var en 30-årskris (hände några år efter). I vårt fall så slutade det i skilsmässa... För mig handlade det om att vi hade blivit tillsammans när vi var jätteunga, mellan 20-30 så ändras man oerhört och jag kände att vi hade vuxit ifrån varandra. I vårt fall hände allt ganska lngsamt, vi hade inte varit intima på flera år (bara några enstaka gånger), vi levde vårt liv tillsammans som vänner mestadels. Vi hade kul ihop men jag saknade att ha sex, att vara kär, att längta till att komma hem. Jag började bli irriterad på allt han gjorde för vi hade blivit så olika och fungerade inte längre i ett förhållande. 

    Nu säger jag inte att det är ditt fel att det har blivit såhär men; hur är du i förhållandet? Tar du det för givet? Tar du henne för givet? Har det blivit mest slentrianmässigt? Kanske kan du försöka ge henne lite mer uppmärksamhet, någon komplimang då och då, prata med henne och diskutera om er förhållande och se om hon kanske "kommer tillbaka"?  

    Jag tror att det kan vara bra med parterapi iaf, hoppas att ni kan få klarhet i allt!

  • ALM82
    Anonym (väldigt orolig) skrev 2019-03-29 18:20:29 följande:
    Tack för svar! Jag borde lagt till att jag nu är 38 och hon är 34. Vi var intima en eller två gånger i veckan innan det här hände. Vi har alltid kul ihop, skrattar mycket, har samma humor och delar många intressen. Vi reser ofta tillsammans och har ofta dejter med varandra. Men jag hade varit dålig på att visa närhet, till exempel hålla hennes hand eller pussa henne på munnen. Det var oftast hon som gjorde det. Jag visste att det var ett problem och i perioder var jag bättre, men när jag hade mycket med jobbet så kunde jag glömma det stundvis. 

    Jag kan inte påstå att jag tar henne för givet och jag tror inte hon känner så heller. Jag brukade ofta skriva gulliga saker till henne och jag har alltid känt att jag är kär i henne. Jag har även känt detsamma från henne. Vårt bröllop för bara 8 månader sen var otroligt fint och känslosamt. Många gäster som grät när de såg oss gråta. Det är därför det här är en så stor chock!

    En sak är säker - det här är det absolut VÄRSTA jag någonsin varit med om. Jag skulle inte önska att någon går igenom det här. Varje sekund är är extremt smärtsamt för mig. Hur är din relation med din exman idag? Ångrade du någonsin att du skilde dig eller var det rätt beslut? Hur reagerade han? Ville han också skiljas?
    Hej!

    Förlåt att jag inte har svarat tidigare!

    Min relation med min exman är bra, vi är vänner, det var ju lite det som var vårt stora problem, att vi "bara" var vänner och inte man och fru. Jag ångrar inte alls att jag skilde mig, jag lever idag med en fantastisk man och vi har en dotter på 10 månader tillsammans :) 

    Min exman blev väldigt ledsen, han såg inte de problem som vi hade på samma sätt som jag, men när jag väl pratade om dom så förstod han att vi inte hade det så bra, men för honom var det inte så viktigt utan han hade nog kunnat fortsätta så resten av livet. Han ville väl egentligen inte skiljas men accepterade det till slut. 

    Jag saknade närhet och komplimanger (inte bara utseende utan i allmänhet), saknade att han aldrig visade kärlek även om jag "visste" att han älskade mig, förstår du vad jag menar? 
Svar på tråden Tror min fru har 30-årskris