Inlägg från: Anonym (Man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man)

    KONSTANT KLÅDA I UNDERLIVET

    Jag hade - underligt nog - samma problem i många, många år, trots att jag är man. Kliade nåt så djuriskt i mellangården och anus, hände ofta att jag kliade mig i sömnen och sen när jag vaknade tyckte jag att det var genomäckligt och skämdes. Jag förlorade faktiskt mitt livs kärlek pga det; jag var rädd för att hon skulle upptäcka denna skamliga hemlighet.

    Jag gjorde allt. Tvättade, höll mig ren. Tyckte jag.

    Till slut hamnade jag i en situation där jag inte längre kunde duscha lika mycket och framförallt inte tvätta underlivet underifrån med tvål (duschkräm)... och då gick det över.

    Det var helt enkelt någon slags eksem, och genom att tvätta med tvål gjorde jag det bara värre. För att inte tala om att det blev värre av att jag kliade.

    Jag har tidigare haft eksem på andra ställen på kroppen, med eller utan utslag. Ju mer jag kliat desto värre har det blivit; sen efter några år har det gett med sig.

    Utan att vara medicinskt utbildad tror jag att vi som människor har olika känsliga hud. För en del av oss är utmaningen att hålla oss rena utan för mycket vatten och framförallt duschkräm. Om man dessutom tittar på hur mycket mystiska kemikalier det ingår i duschkräm blir man ju mörkrädd. Undra på att kroppen säger ifrån.

  • Anonym (Man)

    (tillägg: glömde)

    Jag tycker att du ska ta kontakt med din vanliga vårdcentral, prata med en läkare och berätta din historia (och be läkaren kolla efter vanliga eksem också). Ungdomsmottagningar har inte alls den kompetensen.

    Lycka till!

Svar på tråden KONSTANT KLÅDA I UNDERLIVET