Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Första förlossningen gick hemskt, hur gick andra?

    Vi hade en tuff första förlossning. Passerade bf med många dagar, gick med förvärkar i en latensfas som kändes evig. Efter nästan ett dygn på förlossningen blev det akut snitt för min livmoder orkade inte mer, värkarna hade ingen effekt.

    Väntade MÅNGA år med syskon just pga livrädd att behöva gå igenom allt detta igen. Men läste mycket om planerat snitt och fick för mig att man inte kan "tvinga" någon till någonting alls när det gäller medicinska åtgärder utan man har rätten att föda som man önskar.

    Så vi blev gravida igen efter drygt 10 år. Och även fast jag sa redan på inskrivningen att jag lutar åt att begära ett planerat kejsarsnitt pga min historik sen tidigare så blev jag helt bortsnackad. Det var inte tal om något snitt, utan det var bara för förlossningsrädda. Och jag var inte direkt förlossningsrädd om man tänker på själva födandet. Jag var rädd att behöva gå igenom en fasansfull upplevelse och inte ha krafter kvar när bebisen väl föddes. Och jag var rädd att allt skulle upprepas. Det fanns inga risker med vag födsel efter snitt utan det går så bra så...

    Men det gjorde det inte utan mitt andra barn fick födas med urakut snitt efter ett tappert försök att föda honom vaginalt. Så ingen solskenshistoria här tyvärr. 

  • Anotherone
    Anonym (Lova) skrev 2019-04-12 19:30:20 följande:

    Alltså etiken hos förlossningspersonal... politiker pratar bara om resurser och högre löner. Ingen pratar om attityder till havande och födande kvinnor hos personalen, detta gör mig så arg...


    Jag förstår hur du menar, jag inser i efterhand att jag tyvärr måste träffat på fel människor som gravid. Just eftersom man ska bli sedd och lyssnad till och inte bli tvingad till vare sig det ena eller det andra och att man har rätt att vara delaktig i sin vård och alla beslut som fattas. Men jag kan inte fundera mer på det nu, jag jobbar på att släppa det. Hade jag haft en arena där jag kunnat förändra något, om jag varit vårdpersonal själv tex, så hade jag kämpat mig blå! Men det är jag inte.
  • Anotherone
    Anonym (Lova) skrev 2019-04-24 12:52:22 följande:
    Jag får ju inte välja det själv. Jag vill gärna ha ett till barn men inte föda igen, iallafall inte i Sverige och riskera att bli överkörd av barnmorskor igen så att det blir en ny skräckförlossning. Hade jag kunnat få planerat snitt garanterat hade jag inte varit rädd.
    Där tänker vi lika. Men jag chansade eftersom "alla sa" att om man verkligen kan föra fram sina känslor och argument för att få ett snitt så kan man inte bli nekad.
    Jo det kan man visst vill jag säga då. Trots traumatisk första förlossning (akut snitt) och trots att vi väntade så länge som vi gjorde innan jag ens vågade bli gravid, så fick jag nej. 
Svar på tråden Första förlossningen gick hemskt, hur gick andra?