• sysop

    Hur gör man med kontantkort? Mobil för barn

    Du kan beställa ett kontantkort (SIM) från i stort sett samtliga operatörer (i de flesta fall gratis om det görs via internet), är din telefon operatörslåst måste du antingen använda den operatören eller låsa upp telefonen (kan kosta pengar).

    Normalt får du ett nytt telefonnr tillsammans med kortet men det går även att flytta ett nr man redan har till kontantkortet.

  • sysop
    BahHumbug skrev 2019-04-15 20:07:42 följande:
    Fast behöver ett barn ett litet abonnemang i dag?

    Jag fick min första mobil med kontantkort för 15 år sedan och använder mig av det än i dag.

    I låg ålder är det bättre med kontantkort så att de lär sig använda mobilen ansvarsfullt. Risken med abonnemang är att mobilen används till fel saker och ett kontantkort i dag kan man fylla med surf och fylla på överallt.
    Mycket befogad fråga, som handlar om syftet med att barnet får en telefon och då får man väga vad det kostar i praktiken med kontant jämfört med ett litet abonnemang (50-100kr/m)

    Kontantkort kostar ofta ganska mycket när man använder det, men är det bara en nöd telefon så kanske användningen inte blir så stor och då kan det vara bästa lösningen.

    Gör lite räkneövningar så det inte blir så att ni fyller på flera hundra i månaden för samma sak som man kan få för 50-100kr/m
  • sysop
    Alexi skrev 2019-04-15 20:42:46 följande:

    Vad är poängen med kontantkort? Vill man inte att barnet alltid ska kunna ringa till en?


    Poängen är väl rimligtvis att har man ett litet behov så blir det billigare och man är inte bunden av något avtal utan kan sluta betala när man vill
  • sysop
    Alexi skrev 2019-04-15 20:49:04 följande:
    Men ett abonnemang kan man ju också säga upp.
    helt klart, men det är ändå ett extra moment som måste göras före ett visst datum annars blir det en månad till.

    Men som jag skrev tidigare gör räkneexempel så ser man kanske snart vart brytpunkten är när det en blir billigare och bättre än det andra
Svar på tråden Hur gör man med kontantkort? Mobil för barn