• Anonym (TS)

    Män - Era historier om sexuella trakasserier!

    Jag är intresserad av att höra från män som upplevt sexuella trakasserier. Själv är jag kvinna och jag har uppfattningen att samhället tar sexuella trakasserier mot oss kvinnor betydligt mer seriöst än det som händer män. Blir en man utsatt för något så är det tydligen ingen stor grej, han får strunta i det eller skratta bort det eller rentav ta det som en komplimang. När män berättar om sina upplevelser möts de sällan av samma stöd som kvinnliga offer, och hur många hjälplinjer och organisationer ser vi inte som riktar sig mot enbart kvinnor?

    Jag vill synliggöra mäns upplevelser, så här är tråden för er att berätta! Inget är för stort eller för litet och ingen ska dömas för situationer som gjort dem obekväma eller fått dem att känna sig utsatta. Oavsett om det "bara" rör sig om olämpliga kommentarer som känts fel eller om man utsatts för allvarligare sexuellt våld, berätta era historier! Visa att även män utsätts, och hur situationer kan se ut från ert perspektiv.

  • Svar på tråden Män - Era historier om sexuella trakasserier!
  • Anonym (TS)
    Anonym (spännande!) skrev 2019-04-18 01:18:38 följande:

    Inte en enda man tydligen som har blivit trakasserad. Tystnaden i tråden talar sitt tydliga språk:P

    Män till skillnad från kvinnor njuter av att bli tagna mot sin vilja mestadels så de upplever det inte ens som sexuella trakasserier.


    Nu hoppas jag verkligen att du är sarkastisk och att ditt svar är en parodi på just de saker manliga offer får höra :P
  • Anonym (TS)

    Har själv hört historier från en manlig släkting om hur han utsatts för trakasserier från både män och kvinnor. Ingen i rummet verkade chockad eller visade sympatier när han berättade om det. Om någon slemmig gubbe klämmer en kvinna på rumpan är det usch och fy och sådant kan inte tillåtas i samhället, men om en tant kommer och klämmer på en man så är det tydligen bara lite roligt och inte en stor grej som han har någon rätt att bli upprörd över. Så ska vi inte ha det! Ingen, oavsett kön, ska trakasseras.

    Ett par artiklar av den typ som inspirerade denna tråd:

    https://thoughtcatalog.com/lorenzo-jensen-iii/2017/03/43-male-rape-victims-share-their-shocking-stories-and-the-tragic-aftermath/

    http://listverse.com/2018/07/06/10-stories-that-show-how-horribly-we-treat-male-rape-victims/

Svar på tråden Män - Era historier om sexuella trakasserier!