Inlägg från: Anonym (Exakt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Exakt)

    Träffat man som säger dom ska skiljas?

    Det låter ju som en klassisk luring, men vi här kan inte VETA om det är så. Det brukar gå att snoka rätt bra i sociala media nu. Har du kollat in fruns Facebook eller andra sajter, hennes vänninors..? Där borde du få bra ledtrådar till om hon och maken fortfarande är ett par, eller om de bara bor ihop av praktiska skäl.

    Är skilsmässoansökan inskickad? I så fall kan du kolla det på Tingsrätten, det är offentliga handlingar och du behöver inte uppge något skäl. Om den inte är det, tycker jag att du ska fråga mannen varför den inte är det. När man har barn brukar man ju vilja skicka in den så fort som möjligt, när man har bestämt sig, eftersom det ändå är sex månaders betänketid. Man vill att den ska börja ticka. 

    Angående moralfrågan, så tycker jag inte att det är älskarinnans ansvar om mannen har lurat och bedragit henne också. Men om man VET att en man är gift, och man ändå försöker locka honom, eller tar kontakt och hittar på sätt att komma in i hans kretsar för att få vara nära honom, fast man vet innerst inne att man vill något annat än bara vara vän... så tycker jag att man har ett ansvar. Även om mannen har det slutliga och största ansvaret. Men det är absolut inte OK att försöka stjäla andras män. Finns det dessutom barn så är det ännu värre, för då kan man fucka upp deras liv också rejält. Sådant tycker jag inte att vi tjejer ska göra mot varandra (eller mot barn). 

    Liberté skrev 2019-05-07 12:10:04 följande:
    Det är därför folk upprepar samma sak om och om igen och denna tråd och i andra. 

    Det är konstigt att man inte får träffa denna bästa vän till ex , eller ringa, eller träffa barn / familj. 

    Det är ingenting som är normalt med situationen, då ska man inte tro att ett Facebook konto ska bara sanningen när enkelt att fejka. 

    Samt klassikern att de har gjort slut men personen letar lägenhet eller stannar för barnen ett tag, öppet förhållande osv. 

    Verkar något konstigt så är det troligtvis så.
    Exakt. Och sedan blir frun med barn. Har hänt många. Eller älskarinnan får höra på omvägar, att det äkta paret brukar fixa barnvakt regelbundet och ta in på hotell...
  • Anonym (Exakt)
    Anonym (Mnjaäe) skrev 2019-05-07 11:01:30 följande:
    Been there, varit med om just det. Sorry om jag låter negativ men det är inte så konstigt att en mans kompisar är lojala med sin vän och unnar denne förälskelse med ny kvinna.

    Det betyder inte med automatik att mannen ifråga tänker reda ut sin hemsituation.

    Så för din del gäller att hålla huvudet lite kallt. Ett bra råd jag fick av min pappa en gång i tiden, när jag var i en liknande situation som du är nu, är att se på vad mannen ifråga faktiskt gör, inte främst lyssna på vad han säger.
    Exakt. En mans "grabbgäng" kan man verkligen inte lita på. Dom kan ha varit på bordell tillsammans utomlands också, och det hålls i så fall hemligt. De är lojala med varandra mot alla "fruntimmer" eller "kärringar" som det brukar heta.
  • Anonym (Exakt)
    fornminne skrev 2019-05-07 14:02:06 följande:

    Du förstår fortfarande inte skillnaden mellan otrohet och att ligga i skilsmässa?
    Fast ALLA dessa män ligger ju i skilsmässa. Eller kommer att göra det. Snart. För deras fruar förstår dem inte. Och de har inte haft sex på flera år. Hur det kommer sig att frun är gravid, och att de flyttade till ny bostad alldeles nyligen har de ingen aning om... Man får inte vara FÖR naiv heller. Så klarar man sig inte här i världen. 
  • Anonym (Exakt)
    Mandel skrev 2019-05-07 18:22:59 följande:

    Är det min ex-make du träffat så kör hårt!

    Vi bor fortfarande ihop eftersom jag inte hittat något hus att köpa, men vill du ha honom så ta honom!
    Jag önskar den som som "ärver" honom ett stort lycka till!


    Vad var det för fel på honom då..? :)
  • Anonym (Exakt)
    Anonym (nejnejnejbaranej) skrev 2019-05-10 09:38:18 följande:
    Självklart gör han det. Precis som tjejen gör när hon väljer att ligga med en upptagen man. Om tjejen säger nej är det dessutom större chans att mannen inte agerar på sin omoral/kris/whatever. Och betänk hur det hade varit om alla tjejer, i solidaritet med varandra, sagt nej. 
    Då hade vi haft en bättre värld! Drömmer...

    Men tjejer känner inte solidaritet med varandra på det sättet, tyvärr. Trots allt prat om feminism och systerskap annars. Antar att de tänker att "i krig och kärlek..." Fast det oftast inte ens är kärlek utan bara lust. 
  • Anonym (Exakt)
    Anonym (lol) skrev 2019-05-11 14:07:40 följande:
    Absolut man kan inte äga andra människor, men det betyder inte att man får bete sig hur fan man vill mot andra.

    Det är så tråkigt att du gör en könsgrej av detta utan att fatta att den som blir bedragen oxå är en kvinna och kanske till och med små flickbarn, så om du vill göra en feministisk "go girl go" grej av det så borde du kanske fundera lite över om det är så schysst att en kvinna springer omkring och knullar en annan kvinnas man och gör ena kvinnan jävligt olycklig, hur solidarinskt är det på en skala?

    Låter mer som att du använder feminismen som en jävligt dåligh ursäkt för att bete sig hur fan man vill och fullkomligen skita i vem som drabbas.

    Dessutom verkar du har stora problem mellan att förstå skillnaden mellan "att göra" och "att delta i att göra". Ingen har sagt att man har ett ansvar för andras relationer, det som sägs är att man har ett ansvar för sina egna handlingar, sitt eget DELTAGANDE. Hur många ggr ska det behöva repeteras för dig?

    Ett tips är att du slår upp ordet MEDVERKAN, och ordet MEDskyldig, OBS! MEDskyld INTE skyldig så klarnar det kanske för dig.
    Visst är det jättekonstigt att man stöter på den där åsikten, att det är rätt att förstöra en annan kvinnas liv genom att stjäla hennes man, just hos feminister? Det finns många fler exempel också på s.k. feminister som gör vad de kan för att förstöra för andra kvinnor. T.ex. är det feministernas fel, att det är mycket svårare nu för de kvinnor som vill vara hemmafruar att kunna vara det. P.g.a. alla reformer som feministerna har drivit på, som ska styra kvinnor ut i arbetslivet vare sig de själva vill eller inte.

    Kvinnor som är solidariska mot andra kvinnor, finner man först och främst bland kvinnor med traditionella värderingar, ofta kristna, som aldrig skulle kalla sig feminister - lustigt nog.
  • Anonym (Exakt)
    Akidoki skrev 2019-05-11 15:12:05 följande:
    Det går inte att stjäla en person, annat än genom människohandel, och det kanske inte är det vanligaste sättet genom vilket någon förlorar sin partner i vårt land.

    Du gillar inte feminister, observerat. Vem fan bryr sig?
    Fast det GÅR att stjäla de flesta män. En gammal och klok kvinna sa till mig en gång, att vilken kvinna som helst kan stjäla vilken man som helst, bara hon vet hur hon ska bära sig åt. Och det tror jag stämmer. Män är enkla varelser, och därför borde vi kvinnor hålla ihop och inte stjäla dem för varandra. 
  • Anonym (Exakt)
    Akidoki skrev 2019-05-11 20:08:29 följande:
    Du har din världsåskådning, min är uppdaterad till nutid.
    Fast just de här sakerna som sitter i reptilhjärnan går inte att uppdatera, p.g.a. att de är som de är. I annat fall hade vår art dött ut för länge sedan. Reptilhjärnan har inte ändrats på miljoner år - den fanns med oss redan när vi var djur. Och vissa kvinnor är fenomenala på att få igång reptilhjärnan hos män, liksom vissa män är fenomenala på att få igång reptilhjärnan hos kvinnor. Och då spelar inte sådant som äktenskapslöften någon roll längre... inte just då i alla fall.
  • Anonym (Exakt)
    fornminne skrev 2019-05-12 16:20:04 följande:

    Den kvinnan var inte särskilt klok och du lever kvar i 1800-talet. Varför i alla gudars namn omyndigförklarar ni män!? Om inga kvinnor låg med upptagna män skulle de inte kunna vara otrogna nej, men många blir lurade! Om däremot ingen man var otrogen skulle det inte hända!
    Det är ju därför vi säger att kvinnor inte borde låta sig luras. Både för mannens frus/sambos skull, och för sin egen skull. Det är ju inte roligt för en själv heller -kan jag tänka mig - att inse att man hela tiden har blivit lurad. Att han inte hade en tanke på att skilja sig, utan bara ville ha a little bit on the side.

    Vissa kvinnor accepterar till och med I ÅRATAL att vara mannens älskarinna, och tror på honom när han säger att han ska skilja sig "bara barnen blir större". Men barnen fyller 14 år, 17 år, 20 år... och det händer aldrig. Sedan står älskarinnan där utan barn, för under tiden har hennes ägg blivit för gamla. Jättevanligt scenario. 
  • Anonym (Exakt)
    Anonym (lol) skrev 2019-05-20 01:47:54 följande:
    Så om din kompis ligger med din kille så har hon inte medverkar i att svika dig för hon är inte den som är i en relation till dig och det är enbart din kille som bär hela ansvaret för sveket och du och din kompis kan fortsätta vara vänner?

    Om det är toppen för otrogna män att vara otrogna varför väljer en kvinna att ligga med honom när hon vet att det kommer såra en annan kvinna? Är det schysst?
    Ja, eller varför inte hennes syster? Eller mamma? Jag tror inte att det skulle vara lika varma känslor mot väninnan/systern/mamman efteråt, om det där skulle hända Akidoki i verkligheten - och andra som håller med henne. 

    Sedan måste jag ändå säga, för att nyansera frågan litet "från andra hållet", att man inte måste vara ond för att man ligger med en upptagen man. Man kan även vara så tokkär att man inte kan låta bli, trots att man föraktar sig själv för det. Men jag tror även att det finns kvinnor som ÄR genuint onda tyvärr, som går in för att förstöra andras äktenskap, eller i alla fall skiter i om det blir så. De skiter i eventuella barn som drabbas också. 
Svar på tråden Träffat man som säger dom ska skiljas?